5 tips til at spare penge før en fødsel

Det er for det meste svært at spare op til dit første barns fødsel. Men disse 5 tips kan virkelig hjælpe!
5 tips til at spare penge før en fødsel
Marcela Caffulli

Bedømt og godkendt af børnelægen Marcela Caffulli.

Sidste ændring: 22 december, 2022

For mange par er den lykke, de føler, når de modtager nyheden om, at de skal være forældre, ubeskrivelig. Derefter begynder der ofte at opstå mange bekymringer og spørgsmål om de ting, de har brug for før, under og efter deres første barns ankomst. Det indebærer, hvordan man kan spare penge før en fødsel.

Det er sandt, at nye forældre ønsker at have alt, hvad de har brug for, for at give deres børn det bedste. Når de besøger butikker, vil de derfor måske tage mange produkter med hjem, som de anser for at være vigtige.

Dette kan dog resultere i, at de køber visse former for ting, som sjældent eller aldrig vil blive brugt. Lær, hvordan du undgår dette ved at spare penge før en fødsel!

Tips til at spare penge før en fødsel

Gravid kvinde ser på pris på babytøj og tænker på at spare penge før en fødsel

Den første fødsel genererer ændringer for resten af dit liv i alle aspekter. En af de største bekymringer for nye forældre er det økonomiske aspekt. Af denne og andre grunde er her nogle forslag til, hvordan du kan spare penge før en fødsel.

1. Køb ind i god tid for at spare penge før en fødsel

Når din graviditet er bekræftet kan du begynde at købe ind til nogle varer som bleer, bodyer og sokker. Det kan gøres, selvom du ikke kender kønnet. Hvad angår bleer, kan du kigge efter gode tilbud eller købe dem måned for måned i løbet af graviditeten.

På den måde sparer du op i god tid, da du ved fødslen også har andre udgifter at bekymre dig om. Hvad angår tøj, er det derimod en god mulighed at købe bodyer og sokker i en hvid eller neutral farve, da dette fungerer for begge køn.

Du vil måske finde denne artikel interessant: Kan man blive gravid med præsperm?

2. Sammenlign priser

Der findes hygiejneprodukter som f.eks. vådservietter, sæbe og visse cremer m.m., som er nødvendige for både babyen og moderen. Disse produkter kan fås på apoteker og i supermarkeder til forskellige priser, afhængigt af stedet.

For at undgå en højere udgift skal du sammenligne priserne forskellige steder og ikke købe dem i den første forretning, du besøger, medmindre det er den bedste med hensyn til prisen. I dette tilfælde er det bedst at kigge efter daglige tilbud eller kampagner. Du kan spare mange penge på denne måde.

3. Udnyt genbrug

Det er muligt, at der er folk i din familie eller vennekreds, som allerede har børn. De er måske vokset ud af nogle ting, som stadig er i god stand. Det kan f.eks. være en vugge, badekar, legetøj eller kommode til opbevaring af tøj. Genbrug af dette tilbehør vil være en stor hjælp, når der skal spares penge før en fødsel.

Desuden er mange familiemedlemmer ofte stolte over, at de nye medlemmer kan bruge de ting, som de engang købte til deres børn. Så tænk ikke to gange og tag imod denne hjælp, så du kan bruge de penge på andre ting!

4. Køb kun det nødvendige tøj

Dette er et vigtigt punkt, da forældre generelt ønsker at købe alt, hvad de ser i butikkerne, til den kommende baby. Husk dog på, at den lille vokser meget hurtigt i de første leveår.

Når du køber store mængder tøj, kan din baby måske kun bruge det et par gange. Faktisk vil noget af det sandsynligvis endda ikke blive brugt. Det er også værd at tage højde for, at der findes fysiske butikker og butikker på internettet, hvor de sælger brugt tøj af meget god kvalitet og til fantastiske priser.

5. Hold et babyshower for at spare penge før en fødsel

Babyshower
Et babyshower er en god måde at få gaver på, som kan hjælpe dig med at spare penge før en fødsel.

Denne type fest plejer at være en stor hjælp for nybagte forældre. Med denne begivenhed kan du spare en betydelig mængde penge, da forældre, tanter, onkler, slægtninge og kolleger normalt medbringer gaver til babyen.

Lav en liste over de produkter og det tilbehør, du har brug for, og del den med gæsterne til festen. Formålet med at gøre dette er at undgå at få gaver, som du allerede har købt. Du kan også benytte lejligheden til at udveksle idéer og lytte til de erfaringer, som de andre forældre har gjort sig.

Udgifter, som nye forældre bør tage højde for

Selv om centrum for opmærksomheden er den baby, der snart kommer til verden, må du ikke glemme, at moderens velbefindende også er en grundlæggende del af denne proces. Derfor er det også nødvendigt at tage højde for de udgifter, der skal tages i betragtning på fødselsdagen, blandt andet følgende:

  • Indkøb af ventetøj, f.eks. særlige bh’er og pyjamas.
  • Tilstrækkelig mad til efter fødslen.
  • Indkøb af kosttilskud og medicin, der er ordineret af lægen.

Glem ikke, at for at spare penge før en fødsel skal du ud over at tænke på æstetik og komfort virkelig spørge dig selv, om det, du vil anskaffe dig, er nyttigt for dig og det nye familiemedlem. Desuden er det som nævnt vigtigt at foretage indkøb i god tid.

Til sidst skal du undgå tvangsshopping og sammenligne priserne, før du ender med ekstra udgifter i forbindelse med denne vidunderlige fase. Selv om du måske tror, at alt det, du ser, er nødvendigt, er det mange gange ikke nødvendigt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.