8 tips til belysning i et skab

Vi ønsker alle skabe, der er rummelige, pæne, moderne og har god belysning. I dag deler vi 8 tips til at hjælpe dig med at gøre dit skab lysere.
8 tips til belysning i et skab

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvad er de grundlæggende behov for et skab? Selvfølgelig vil de fleste sige, at det har brug for tøj. Der er dog et andet element, vores skabe har brug for, som er lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere. Det element er belysning i et skab. Så i dagens artikel deler vi 8 tips til at gøre dit skab lysere.

Hvis dit skab har korrekt belysning, behøver du ikke at gå væk fra det for at værdsætte dit tøj i detaljer. Derudover hjælper belysning dig også med at organisere dit tøj, tilbehør og fodtøj. Det er, fordi du hurtigt kan finde det, du leder efter.

Det er ligegyldigt, om dit skab er stort eller lille, disse tips til belysning i et skab vil hjælpe med at gøre dit skab bedre.

Tips til belysning i et skab

Dit skab er et mere behageligt sted at være, hvis det har god belysning. Ingen vil gå ind i mørket og lede efter deres tøj. Det er også irriterende at skulle gå væk fra skabet for at se, hvordan ens tøj ser ud i lyset.

Hvis du planlægger at lave walk-in closet i dit hjem, eller du allerede har et med dårlig belysning, er det tid til at bruge disse tips.

Fortsæt med at læse: Sådan kan man fjerne silikone på tøj

1. Brug neutral belysning i et skab

Når du vælger belysning i et skab, bør du bruge lys, der efterligner solens stråler, og som ikke kaster skygger. Dette er på grund af farveteorien.

Et almindeligt problem er, at vores tøj har en tendens til at have andre farver i huset, end når vi går udenfor. Derfor bør du bruge neutral belysning. Det ligner mest naturligt lys. Hvidt lys ville også fungere.

En kvinde foran skab

2. Brug ophængt belysning i et skab

De giver et elegant design og er effektive til at lyse dit skab op. Dem med LED-pærer er perfekte i rummelige skabe, især dem, der har spots i neutrale farver.

3. Udnyt naturligt lys

Ikke hvert skab har vinduer i nærheden, men hvis dit har det, bør du udnytte det. Forsøg ikke at dække dem med mørke gardiner eller tykke tekstiler. I stedet bør du lade sollyset lyse dit skab op.

Derudover kan du forbedre rummet ved at male dine vægge med bløde farver. Hvis du har plads, kan du også tilføje møbler. Hvid, beige og pastel får rummet til at se større og lysere ud.

4. Brug sænkede og justerbare spots

Sænket belysning giver dig mulighed for at pege lyset mod bagsiden af dit skab og gøre dit tøj lysere. Vi anbefaler at placere dem mindre end 90 cm fra hinanden, så der er harmoni i stedet for skygger.

Da de er små, optager de ikke meget plads i dit skab. Når du justerer dem, så de passer til dine behov, kan du også installere mere end et lys. Faktisk kan du endda sætte dem i loftet. Der er nogle på markedet, der hedder cardan (bedst med ca. 80 cm mellem hinanden) og portholes (ca. 60 cm mellem lysene).

5. Sæt lys på LED-strips

Du kan altid se tingene bedre inde i dit skab. En af de mere populære muligheder til belysning i et skab er fleksible, klæbende LED-strips. Ud over at være meget effektive, er de også praktiske, især hvis du ikke kan installere sænket belysning.

Alt, du behøver, er et stik, for at disse lamper fungerer. Og selvom du kan finde dem i mange forskellige farver, foreslår vi de hvide, fordi de er neutrale. LED-teknologi hjælper dig også med at spare energi i henhold til en artikel offentliggjort af BBVAs kommunikationsafdeling.

Ud over alle disse fordele ved LED-lys, bør vi også fremhæve, at du kan bruge dem på kanterne af dit skab og inde i dine skuffer. Derfor er det den ideelle mulighed, hvis du vil fremhæve dine hylder, stativer og skuffer.

6. Prøv LED downlights

Afhængigt af størrelsen på dit skab, og hvor meget strøm du har, kan du også prøve LED-downlights, der er 16 eller 18 watt. De er perfekte til generel belysning. De er også gode som supplement til belysning og fungerer godt med aftagelige eller kunstige lofter.

7. Brug lamper til belysning i et skab

Til dette tip er alt, hvad du behøver, nogle lamper. Hvis du har et walk-in kan du bruge bordpladerne til at give dig et sted til at lægge din makeup. Derudover vil de gennemsigtige give dit skab varme, og de stående vil tilbyde en fantastisk belysning, når du vælger det bedste outfit.

8. Glem ikke spejle!

Ethvert skab er ufuldkomment uden et spejl. De er afgørende for indretningen, og de hjælper dig også med at sætte pris på dit tøj. Derudover forbedrer de belysningen i rummet.

Det vil fungere meget bedre, hvis du installerer et lys på hver side. Og afhængigt af hvordan du vil indrette rummet, kan du få et, der er højt, buet, rundt eller firkantet.

Organiseret skab

Den rette temperatur og fordeling

Og sidst, men ikke mindst, bør du huske følgende forslag:

  • Vælg lys i samme tone. På den måde skaber du harmoni, og dit skabs belysning vil ikke være for køligt eller for varmt.
  • Leg med lysene. Du kan prøve sænket, bøjler, overfladepaneler eller projektorer. Men hvis du kun vil fokusere på én vinkel, er ophængte lamper med LED-pærer det bedste bud.
  • Glem ikke, at du ønsker en neutral temperatur. Dette er den eneste måde at være sikker på, at farverne på dit tøj vil se ens ud indenfor og udenfor.
  • Mål afstanden mellem dine lys. Hvis du ikke måler dem korrekt, vil det forårsage skygger.
  • Fordel lyset efter dit skabs form og størrelse. Du kan vælge et enkelt lys eller bruge flere, da der er nogle skabe, der er store.

Konklusion

Nu hvor du har læst disse tips til belysning i et skab, er du et skridt nærmere. Plus, den gode nyhed er, at disse tips ikke betyder mere arbejde for dig!

Du kan dog aldrig få for meget hjælp. Blandt andet kan du få hjælp i lysforretninger, hvor du også finder alt det udstyr, du skal bruge for at komme i gang.

Derudover vil indretningsarkitekter vide, hvilke muligheder der er bedst til dit skab. Så hvis det får dig til at føle dig mere selvsikker, kan du altid bede om hjælp.

Det kan interessere dig ...
Idéer til at skabe et afslappende hjørne derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Idéer til at skabe et afslappende hjørne derhjemme

Modsat, hvad du måske tror, behøver du ikke investere masser af penge eller yde en stor indsats for at skabe et afslappende hjørne derhjemme.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.