6 tips til at vaske hår efter en tur på stranden

Solen, sandet og havbrisen kan alle påvirke dit hårs sundhed og udseende. Hvordan kan du modvirke dette? Her er et par tips!
6 tips til at vaske hår efter en tur på stranden

Sidste ændring: 25 august, 2022

Stranden er et af de mest populære steder at tilbringe en ferie eller en fridag. Det varme vejr og havets uendelighed sammen med lækre drikkevarer og retter vil alle skabe mindeværdige øjeblikke. Solens stråler, vandets saltholdighed og havbrisen påvirker dog hårets sundhed. Kender du tips til at vaske hår efter en tur på stranden?

Efter kontakt med havet og stranden har vores hår en tendens til at blive ru, tørt og kedeligt. For at minimere disse virkninger er det heldigvis en god idé at lære, hvordan man vasker sit hår korrekt.

Her er nogle tips til, hvordan man gør det korrekt. Prøv dem!

Tips til at vaske hår efter en tur på stranden

Der er trin, du bør tage før, under og efter en dag på stranden for at beskytte dit hår. Fugtpleje og brug af varmebeskyttende midler bør ikke springes over.

Når det er sagt, er her nogle trin til at vaske dit hår og fjerne urenheder fra en dag på stranden.

1. Brug den rigtige shampoo

I disse særlige tilfælde kan du prøve at skifte fra din sædvanlige shampoo og balsam til en shampoo og balsam til skadet hår.

Disse har en sammensætning, der hjælper med at give næring til hovedbunden og genoplive hårstråene. På den måde slipper du for dehydrering og brud.

Eksempel på at vaske hår efter en tur på stranden

Vi tror, du gerne vil læse: Hvorfor fælder øjenbrynshår?

2. Vask dit hår hver dag

Hvis du skal tilbringe flere dage i poolen eller havet, bør du springe anbefalingen om at vaske dit hår hver anden dag over. I dette tilfælde er en fuld vask hver dag den bedste løsning.

Hvad er årsagen til dette? Jo, resterne af klor, salt og sand vikler sig ind i håret, hvilket skader dets udseende.

3. Pas på vandtemperaturen

Undgå at tage brusebad med for koldt eller for varmt vand, da det kan påvirke dit hår.

Det er tilrådeligt at bruge lunkent vand. Det skal nødvendigvis være varmt for at hjælpe processen med at fjerne olie og snavs uden behov for store mængder shampoo.

4. At vaske hår efter en tur på stranden: Massér ordentligt

Det er fint at massere fast, men vær opmærksom på intensiteten, hvormed du gør det. Hårdere betyder ikke, at shampoo- eller produktets virkning vil virke bedre. Tværtimod vil for hård massage sætte talgkirtlerne i området i gang, hvilket betyder mere olie til dit hår!

Gnid i stedet hovedbunden i blide cirkulære bevægelser, og arbejd det producerede skum ind i de øverste og nederste dele af håret. Sidstnævnte genererer ikke fedt, så skummet vil være nok til at desinficere. Gnid disse områder i hårvækstens retning og ikke omvendt.

5. Lad være med at lufttørre dit hår

Hvor fristende det end er, kan det at lade dit hår lufttørre skade dets elasticitet og hårstrenes styrke. Det viser sig, at jo længere dit hår forbliver vådt, jo mere er dets cellemembran kompromitteret.

I denne henseende er det fint at bruge en føntørrer 15 cm fra dit hoved. Men glem ikke at anvende et varmebeskyttende middel.

6. Undgå at gå i seng med vådt hår

Når du har vasket dit hår godt med de rette produkter, skal du tørre det godt, især hvis det er tid til at gå i seng. Hvis du går i seng med vådt hår, kan det forårsage svamp som dem, der udløser skæl.

Sådan fugter du dit hår efter at have været på stranden

Sammensætningen af havvand kan bringe den værste version af dit hår frem.

Hvorfor er det sådan? Tja, det er enkelt: Det forårsager tørhed og svækkelse, især hvis der er tale om en grundlæggende svækkelse. Så det bedste, du kan gøre, er følgende:

  • Forbered dit hår på klimaændringerne et par dage før din tur til stranden. Det kan du gøre ved at anvende fugtgivende cremer og olier.
  • Skyl dit hår med frisk vand, hver gang du kommer ud af poolen eller havet. Dette vil hjælpe dig med at undgå, at dit hårs integritet bliver alvorligt skadet.
  • Brug et hårprodukt, der indeholder UV-beskyttelse . Du bør påføre det igen, hver gang du kommer ud af vandet.
  • Når du kommer hjem eller til dit opholdssted, skal du skylle dit hår grundigt. Tør det derefter godt, og påfør et fedtet beskyttelsesprodukt. Sidstnævnte kan være avocado, oliebehandling eller noget i den retning.
Kvinde kommer olie i hår

Påfør fugtmaske to gange om ugen

Fugtmasker erstatter ikke balsam eller andre hårplejeprodukter. Alligevel er de et supplement til at genoprette livet i skadet hår.

Så efter at du har vasket dit hår efter at have været på stranden, skal du vælge følgende:

  • Olivenolie og aloe vera. Hæld i fem spiseskefulde aloe vera med to spiseskefulde olivenolie i en blender. Blend, indtil det er glat. Påfør derefter produktet på rent hår. Lad det virke i 30 minutter, skyl og tør. Efter flere anvendelser vil dit hår føles silkeblødt og skinnende!
  • Honning og æg. Honning er en naturlig fugtighedscreme. Æg vil på den anden side give dit hår vitaminer og protein. Så pisk et helt æg med to spiseskefulde honning. Tilsæt derefter blandingen til dit hår, og lad det sidde i 45 minutter. Skyl med rigeligt vand og shampoo.

Vi tror, at du vil kunne lide denne artikel: 6 ting, du bør undgå om sommeren

Det er vigtigt at vaske hår efter en tur på stranden

De klimatiske forhold på stranden påvirker uundgåeligt hårets tilstand. Derfor er det vigtigt at vaske efter kontakt med hav, sand og brise. Sørg for at bruge de rigtige produkter, og spring ikke de trin over, som vi har anbefalet.

Prøv desuden at vedtage andre supplerende foranstaltninger for at afbøde solens virkninger, f.eks. at bære hat og solcreme. Hvis du bemærker tydelig dehydrering af håret, skal du supplere med masker og olier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rudramurthy SM, Honnavar P, Dogra S, Yegneswaran PP, Handa S, Chakrabarti A. Association of Malassezia species with dandruff. Indian J Med Res. 2014;139(3):431-437.
  • Srinivasan G, Srinivas CR, Mathew AC, Duraiswami D. Effects of hard water on hair. Int J Trichology. 2013;5(3):137-139. doi:10.4103/0974-7753.125609.
  • Gavazzoni Dias MF. Hair cosmetics: an overview. Int J Trichology. 2015;7(1):2-15. doi:10.4103/0974-7753.153450
  • Ediriweera ER, Premarathna NY. Medicinal and cosmetic uses of Bee’s Honey – A review. Ayu. 2012;33(2):178-182. doi:10.4103/0974-8520.105233

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.