En traditionel opskrift på kylling Pepitoria

Vi vil vise dig en klassisk opskrift på kylling Pepitoria, så du kan nyde en fantastisk måde at tilberede kylling på.
En traditionel opskrift på kylling Pepitoria
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kylling Pepitoria (kylling i mandelsauce) er en klassisk spansk opskrift med hvidt kød, der kan indgå regelmæssigt i din kost, da den er sund. Vi vil fortælle dig, hvordan du laver den i dagens artikel, for at bringe noget lidt anderledes ind i din kost.

Før vi begynder, skal vi understrege, at kyllingekød er en af de mest alsidige typer kød, vi kan finde. Vi skal selvfølgelig udnytte alle dele af kyllingen, da hver del varierer i saftighed.

Ingredienser til kylling Pepitoria

Hvis du vil tilberede en udsøgt kylling Pepitoria skal du bruge følgende ingredienser:

 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 6 kyllingelår
 • 1 kogt æggeblomme
 • En knivspids safran
 • 1 skefuld mel
 • Salt og peber efter smag
 • 1 liter hønsebouillon
 • 1/2 glas hvidvin
 • Ekstra jomfruolivenolie.
 • 200 gram naturlige mandler

Det er vigtigt at nævne, at kyllingens kvalitet vil påvirke det endelige resultat. Derfor er det tilrådeligt at vælge økologisk frilandskylling.

De gennemgår udtømmende sundhedskontrol og er opdrættet i naturen. Deres grad af fysisk aktivitet er højere. Desuden bliver de fodret på en mere respektfuld måde over for miljøet.

En hel rå kylling

Kyllingekød er rig på proteiner af høj biologisk værdi. Det anbefales at købe et certificeret kvalitetsprodukt.

Fremgangsmåde

Det første, du skal gøre, er at sætte en gryde med lidt olie på komfuret ved høj varme. Når den er varm, skal du lægge kyllingelårene, der er blevet krydret med salt og peber, i og brune dem godt på hele overfladen.

På den måde bliver de forseglet, og saften forbliver indeni, så de får en bedre smag til sidst. Når overfladen bliver gyldenbrun, hvilket tager ca. et minut på hver side, tages de af og lægges til side.

Derefter skrues ned for varmen. Tilsæt det finthakkede løg og et fed hvidløg. Tilsæt igen lidt salt, så løget afgiver al væsken og koger hurtigere. Lad det derefter stå i 10 minutter, mens du rører rundt af og til.

Samtidig skal du lave kyllingesaucen. Kom de meget finthakkede mandler på en pande, og når de er ristet, tilsættes æggeblommen sammen med safran.

Derefter skal du blande denne sauce med resten af ingredienserne i løgpanden. Tilsæt derefter en skefuld mel for at tykne blandingen og forbedre det endelige resultat.

Når ingredienserne er godt blandet sammen, tilsættes hvidvinen. Lad det koge i 1 minut. Det eneste, der er tilbage, er at lægge lårene tilbage i gryderetten og dække dem med bouillon. Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det koge i 30 minutter, inden det serveres.

Endnu en god kyllingeopskrift: Lækker, kinesisk opskrift med sur-sød kylling

Fordele ved kylling Pepitoria

Opskriften på kylling Pepitoria er god for dit helbred, hvis du inddrager den i en varieret og afbalanceret kost. Først og fremmest skal det bemærkes, at denne ret giver proteiner af høj biologisk værdi. Der er beviser for, at disse proteiner er nødvendige for at undgå tilstande og sygdomme, der er forbundet med muskelmasse, såsom sarkopeni.

På den anden side er der tale om en ret, der indeholder en betydelig mængde kvalitetsfedtsyrer fra mandler. Disse elementer er afgørende for at reducere den kardiovaskulære risiko, hvilket bekræftes af forskning offentliggjort i International Journal of Molecular Sciences.

Afslutningsvis er det værd at nævne det lave indhold af kulhydrater. Den kan faktisk ledsages af tilbehør som f.eks. ris. Men der er også mulighed for at bruge grøntsager til dette formål.

Så den kan indgå i forbindelse med en ketogen diæt. Denne type kost har vist sig at have visse positive virkninger på styringen af kropssammensætningen.

En pose hele mandler til at lave kylling Pepitoria

Mandler er en kilde til antioxidanter og sunde fedtstoffer, så de bidrager til at reducere systemisk inflammation.

Du er måske også interesseret i at læse: Tre hurtige og nærende opskrifter på kylling

Tilbered kylling Pepitoria på en enkel måde

Med kun få ingredienser og på mindre end en time kan du tilberede en udsøgt kylling Pepitoria. Det er en ret, der giver en betydelig mængde næringsstoffer af høj kvalitet.

Den kan indgå i forbindelse med en sund kost og forbedrer den samlede muskelmasse. Dette er blot en af de hundredvis af sunde kyllingeretter, du kan tilberede, og vi har inkluderet et par stykker i denne artikel, og der er endnu en nedenstående! Hvorfor prøver du dem ikke også?! De er lækre!

Når man forsøger at skabe sunde rutiner og forebygge sygdomme og lidelser, er det selvfølgelig ikke kun nok at passe på sin kost. Du skal også inddrage andre sunde vaner, og regelmæssig fysisk aktivitet er en af dem. Se nogle af vores gode artikler på Bedre Livsstil om sund fysisk aktivitet, som f.eks. denne.

Det kan interessere dig ...
Tilbered fyldt kyllingebryst med denne opskrift
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tilbered fyldt kyllingebryst med denne opskrift

Leder du efter en god opskrift, som du ved, at hele familien vil elske? Prøv denne opskrift på fyldt kyllingebryst! Du vil ikke fortryde det. • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Innes, J. K., & Calder, P. C. (2020). Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. International journal of molecular sciences21(4), 1362. https://doi.org/10.3390/ijms21041362
 • Bolla, A. M., Caretto, A., Laurenzi, A., Scavini, M., & Piemonti, L. (2019). Low-Carb and Ketogenic Diets in Type 1 and Type 2 Diabetes. Nutrients11(5), 962. https://doi.org/10.3390/nu11050962

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.