Transplantation af øjenbryn: Hvad er det, og hvad er fordelene?

Transplantation af øjenbryn løser manglen på hårtæthed i dette område af ansigtet. Proceduren svarer til hårtransplantation.
Transplantation af øjenbryn: Hvad er det, og hvad er fordelene?
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 12 januar, 2024

En transplantation af øjenbryn præsenteres som en endelig løsning for dem, der søger varige og naturlige resultater, som adskiller sig fra dem, man får med pigmentering. Denne metode lover større tæthed og bedre æstetik, fordi den indebærer implantation af hårsække for at genvinde udseendet af et sundt øjenbryn.

Kosmetiske behandlinger, såsom microblading, mikropigmentering og shading, giver gode resultater. Men i komplicerede tilfælde i forbindelse med skaldethed i øjenbrynene er det tilrådeligt at prøve et alternativ som f.eks. transplantation.

Hvad er transplantation af øjenbryn?

Transplantation er en permanent teknik til at genoprette øjenbrynenes æstetik. Påføringen foretages hår for hår og varer ca. tre timer. I løbet af denne tid giver den certificerede specialist i hårkirurgi buerne form og farve.

Strengene udvælges fra nakken som donorområde, fordi regionen ikke bærer genet for alopeci. De kan også hentes fra armhulerne, skambenet eller den retroaurikulære region.

Det spanske akademi for dermatologi og venerologi påpeger, at hvert hårstrå respekterer den samme tykkelse, og at designet adlyder den justering, som øjenbrynene har af natur. Metoden dækker den manglende tæthed, der undertiden skyldes faktorer som f.eks:

  • Ar.
  • Angst eller stress.
  • Overdreven hårfjerning.
  • Korrektion af pigmentering.
  • Eftervirkninger af medicinske behandlinger.

En anden almindelig årsag til denne skaldethed er kendt som superciliær madarose, forklarer Medical Surgical Research Center. Det har at gøre med allergier, skader og autoimmune sygdomme.

Skæl i øjenbryn

Vi tror, at du måske også er interesseret i at læse dette: Laminering af øjenbryn: Det ideelle supplement til din makeup

Hvordan foretages øjenbrynsimplantation?

Implantation af øjenbryn minder om hårtransplantation. Ved en forudgående konsultation analyserer og bestemmer lægen vinklen for implantation samt mængden af hår pr. follikulær enhed, som normalt ligger mellem 1 og 2. Det er forskelligt for hver klient, fordi ikke alle har samme øjenbrynsform og langt mindre samme tykkelse.

De pågældende hårstrå barberes fra donorområdet. Indgrebet begynder med udvælgelsen af de follikulære enheder og planlægningen af fordelingen, så linjerne ser symmetriske ud.

Klienterne får lokalbedøvelse, så indgrebet er smertefrit. Desuden er der ikke behov for hospitalsindlæggelse for at hvile, da der er tale om en ambulant operation.

Når de er hjemme og følger de lægelige anvisninger, vaskes og fugtes både donor- og modtagerområdet for at undgå infektioner. Det endelige resultat kan ses 6 måneder efter transplantationen.

Fordelene ved transplantation af øjenbryn

Ud over at give buskede øjenbryn og ingen større mellemrum bidrager transplantationen til et harmonisk ansigtsudtryk. Det hjælper også med at holde øjnene beskyttet mod sved eller regn, forstået på den måde, at øjenbrynene kanaliserer uønskede væsker, så du får et bedre syn.

Et naturligt udseende

Du får ægte hår, hvilket giver et naturligt udseende. Hvis du ønsker at anvende makeup efter implantatet, kan du gøre det, men med den forsigtighed, at du skal vente 2 måneder efter indgrebet og anvende naturlige produkter.

Korrektion

Alopeci eller skaldethed i øjenbrynene deformerer normalt udseendet af disse. For at korrigere problemet med et transplantat udfører lægen en tilgang, der omfatter dækning af de udtyndede områder, med det formål at give øjenbrynene deres normale udseende tilbage.

Enkel vedligeholdelse

Implantatet kræver ikke konstante efterbehandlinger, men simpel pleje, såsom at trimme det podede hår fra tid til anden. Hvis du plukker dine øjenbryn, skal du anvende den rigtige teknik for at undgå uheld.

Efter operationen kan de første hår spire i uorden. Du kan hjælpe dem til at få en korrekt retning ved at smøre lidt kosmetisk olie på dem.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Falder dine øjenvipper af? Sådan løser du problemet

Øget tæthed

Nogle mennesker har simpelthen meget sparsomme øjenbryn, mens andre er naturligt ret tykke. Der er også dem, der er helt skaldede i området. At ty til transplantation er at garantere en permanent forøgelse af hårtætheden.

Det er rigtigt, at andre mindre invasive teknikker hjælper til at opnå tykke øjenbryn. Forskellen er, at disse muligheder er midlertidige, og du skal bruge penge igen for at omforme buernes udseende.

Transplantation af øjenbryn

Er der nogen risici ved transplantation af øjenbryn?

Det er ikke alle, der er kvalificeret til øjenbrynsimplantater. Det er vigtigt, at en specialist vurderer sagen og angiver årsagerne.

Når årsagen til tabet af naturlige øjenbryn er en sygdom, er det bydende nødvendigt at få en lægelig godkendelse om den kontrollerede tilstand eller under ideelle forhold at fortsætte med transplantationen.

Andre ulemper er, at man ikke overholder den angivne hviletid eller udsætter sig selv for solen for tidligt. Ligeledes kan forsømmelse af midler mod betændelse og infektioner have konsekvenser som f.eks. skorpedannelse eller hævelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.