Nude makeup: Hvordan man anvender det uden at fejle i forsøget

Nude makeup består i at bruge kosmetik i passende mængder for at skabe indtryk af nøgen hud. Få mere at vide her.
Nude makeup: Hvordan man anvender det uden at fejle i forsøget

Sidste ændring: 01 februar, 2023

Makeup uden at ændre hudfarven er kendt som “nude makeup”. Idéen er at vise et strålende og sundt udseende uden at misbruge de produkter, der anvendes til at smukkesere dit ansigt. Denne tendens passer til både dag og nat, så du kan deltage i vigtige begivenheder med dit ansigt sminket, men med et naturligt udseende.

Selv om det ikke er svært at anvende metoden, er det vigtigt at tage hensyn til grundlæggende punkter som hudtone og karakteristika. Begge egenskaber bidrager til valget af kosmetik og dermed til makeuppens succes. Ønsker du at vide mere om det? Her er alle de vigtigste aspekter af denne makeupstil.

Hvad er nude makeup?

Makeup er en ikke-verbal udtryksform, som længe har brugt intensivering af pigmenter til at forvandle huden. Det er ikke forkert at gøre det. Det er endda en af de metoder, der er relateret til korrigerende makeup.

Men nude-stilen foreslår naturlighed og afviser overdrivelser. Den bruger farver, der ligner dem i ansigtet, og supplerer med belysning af nøglepunkter. Den giver endda indtryk af, at man ikke engang bærer makeup, når virkeligheden er, at ansigtet får tilført produkter i mængder, der er bestemt af hudens behov.

Den kaldes nude for at hentyde til brugen af neutrale eller beige nuancer, som understreger enkelhed og naturlighed.

Formålet med dette subtile udseende er at vise en hydreret og sund dermis, som tidligere blev camoufleret under lag på lag af kosmetiske produkter. Det er også et ideelt alternativ til at holde huden let og frisk på meget varme eller fugtige dage.

Kvinde får lagt nude makeup

Hvad du skal huske på, før du prøver nude makeup

Der er to grundlæggende vaner for at opnå flot nude makeup uden at fejle i forsøget. Den ene af dem er ansigtshygiejne. Ingen kosmetik vil have den forventede effekt, hvis din hud ikke er ren. Rens derfor dit ansigt dagligt for at fjerne rester af pudder, foundation og creme.

Det er tilrådeligt at uddybe denne opgave mindst en gang om måneden med en eksfoliering, der fjerner døde celler og genopretter glansen. Du bør også inkludere hydrering, der fremmer elasticitet og fasthed, i din rutine.

Modne hudtyper har brug for cremer eller behandlinger, der anbefales af hudlægen, da de fugter og minimerer udtrykslinjer.

Det er ikke kun nødvendigt at bruge lotioner. At drikke nok vand hver dag hjælper også huden til at få fasthed.

Sådan opnår du nude makeup uden fejl

Nude makeup er en metode, der ikke kun fremhæver skønheden, men også får huden til at se mindre kvalt ud af tunge produkter. Lad os se på, hvordan du opnår det.

Tilpas din foundation

Gå ikke efter den mørkeste foundation. Det er vigtigt at vælge farver, der passer til din hudtone og respekterer din huds tilstand, frem for dem, der lover magisk dækning og ender med at få dit ansigt til at se tungt ud eller forårsage bivirkninger.

Vær opmærksom på produktets ingredienser og konsistens, især hvis du har følsom hud. I dette tilfælde bør din makeup blive en forlængelse af behandlingen. Produkterne skal derfor respektere hudens pH-værdi ved at være sammensat uden irriterende stoffer og allergener.

For at opnå et nude resultat er flydende foundations med en lysende effekt ideelle. BB-creme er et godt valg, fordi de ud over en naturlig farve har fugtgivende egenskaber. Mange af dem har en solbeskyttelsesfaktor.

Lyserøde eller melonfarvede foundations passer til lys hud. Beige og perlemorsfarvede passer til solbrune ansigter.

Brug en passende concealer

Ligesom din foundation skal din concealer passe til din hudfarve og til den ufuldkommenhed, du vil skjule. Når du påfører dem, skal du vente et par minutter, før du blander dem. Du vil se, at de dækker bedre og gavner den nude effekt. Husk kun at påføre den på det område, der skal korrigeres.

Prøv gennemskinnelige pudder og blushes

Gennemskinnelige pudder i løs konsistens forbedrer det nude udseende, fordi de forsegler foundation og tilpasser sig den naturlighed, du søger. Det samme gælder for blush. I dag er cremefarvede blushes også moderne.

Orange, beige og pink er de mest populære nuancer. Det er også tilrådeligt at vælge let perlemorsfarvede blushes.

Hemmeligheden ved pudder og blushes er at påføre dem med bløde børster. Hvis sidstnævnte er en creme, og du mestrer teknikken, kan du bruge en beauty blender. Det gøres ved at løfte værktøjet fra kinderne mod tindingerne (for at guide dig kan du smile, mens du lægger din makeup).

Giv øjnene intensitet

Højdepunktet i nude makeup er øjnene. Det er den del, der har mest farve, men ikke ekstravagante nuancer. Respekter nude-tendensen. Brug neutrale toner, der skaber dybde og skygge, og hold dig til paletten for resten af makeuppen. De mest almindelige er brun, chokolade og guld.

Falske øjenvipper, extensions eller volumenmascaraer åbner looket op. Glem ikke at bruge en smule eyeliner.

Lys dit ansigt op

Brug en lys farve eller highlighter under øjenbrynene, midten af panden, øjenkrogen, den øverste del af kindbenene og hagen, da det er de mest fremtrædende områder i ansigtet.

Selv om disse kosmetikprodukter giver det lys, som den nude stil giver, skal du ikke overforbruge dem, da du risikerer at fremhæve åbne porer eller rynker. En primer eller soft primer bidrager til en mere kompakt hud og korrigerer, før du bruger highlighter.

Brug lipgloss

Det almindelige i nude makeup er at lægge en gloss på læberne. Lyse nuancer, der ligner dine læbers oprindelige farve, er dog også acceptable.

På samme måde bryder nogle kvinder mørkere læbestift. Hvis du er mere vovet, skal du sørge for, at dækningen er præcis, og at den ikke skiller sig ud, fordi det ville ødelægge resten af makeuppen.

Kvinde påfører en læbepomade

At starte indefra hjælper også til en perfekt nude makeup

Huden er den virkelige hovedperson i den nude stil, så det er vigtigt at passe på dig indefra og ikke kun overlade opgaven til kosmetik. Skønhedsprodukter er elementer, der samarbejder om at fremhæve det naturlige.

En god kost er afgørende for en sund hud. Fødevarer, der er rige på vitamin A, C og E, er meget fordelagtige, når det gælder hudpleje. Røde frugter, grøntsager og citrusfrugter giver mikronæringsstoffer, der modvirker oxidativt stress og fremmer dannelsen af kollagen. Husk dette!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.