Tricks til at bekæmpe søvnapnø

Lider du eller en af dine kære af søvnapnø? Opdag nogle sunde, naturligt tricks til at bekæmpe denne søvn lidelse. 
Tricks til at bekæmpe søvnapnø

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Søvnapnø er en lidelse, der forhindrer dig i at trække vejret godt, mens du sover. Din vejrtrækning kan stoppe i et til flere sekunder en eller flere gange om natten.

Søvnapnø

Dette er et almindeligt problem for dem, der lider af astma eller åndedrætsbesvær.

Som du kan forestille dig, kan dette medføre forskellige sundhedsproblemer.

Nogle gange kan det ske 30 gange eller mere i timen. Men efter pausen vender din vejrtrækning tilbage til normal. Nogle gange kommer det tilbage med en stærk snorken eller en lyd som om, at en person er ved at kvæles.

Desværre kan søvnapnø forstyrre dine venner og familie.

I denne artikel vil vi give dig nogle tricks, så du kan undgå eller lempe effekten af ​​søvnapnø.

Lav et soveskema

Den mest almindelige måde at behandle søvnapnø på er ved at lave en søvnplan. Sørg for, at tiderne er kontinuerlige og konsekvente.

Dette giver din krop en “lettere” hvile tilstand. Husk, at hvis du ikke er konsekvent eller har det behageligt, når du sover, så giver det dig større sandsynlighed for muskulære uregelmæssigheder og vejrtrækningsproblemer.

Prøv at få en solid syv til otte timers søvn per nat og lav en specifik søvnplan til dig selv.

Tabe sig

Kvinde tager sig selv paa sidefedtet

Overvægt er løst relateret til søvnapnø. Dette skyldes, at din krop er overbelastet med unødvendig kropsmasse.

Fedt ophobes i halsen og nakken. Dette er farligt, fordi det blokerer dine luftveje. Dette medfører snorken og stopper dine lunger i at arbejde på deres bedste niveau.

Det bedste er at arbejde på din kost. Du bør inkludere naturlige fødevarer og forsøge at motionere så meget som muligt.

Denne proces med at tabe sig vil kræve en indsats, især hvis du har haft dårlige vaner i lang tid. På grund af dette er det bedre at starte med at ændre det lidt efter lidt.

Sov på siden

Når du sover med ansigtet op, er det meget sværere for dit åndedrætssystem at løse problemerne med søvnapnø. Dette omfatter blokerede luftpassager.

Din tunge og blødt væv i halsen falder naturligt. Hvis du sover på ryggen, falder de til bagsiden af ​​munden. Dette blokerer din luftpassage og forårsager snorken.

Sov på siden, læg en pude mellem dine knæ, mens du sover. Dette holder dig ubevidst fra at ændre din stilling og er bedre for din ryg.

Det er vigtigt, at du altid undgår at sove på ryggen eller maven. Disse to stillinger forårsager afbrudt søvn. Derudover vil du ende med at snorke meget mere.

Tilføj motion til din rutine

Kvinde der ligger paa en yoga maatte

Som vi sagde, at tabe sig er vigtigt for at undgå søvnapnø. Opnåelse af dette er umuligt, hvis du ikke gør motion til en del af dit liv.

Vedvarende motion styrker også dine luftveje.

Hvis det ikke var nok, så hjælper du din krop med at hvile senere, når du gør motion til en del af din dag.

Det betyder, at når du forsøger at falde i søvn, så vil du falde i søvn meget lettere.

Sørg for at du får nok magnesium

Søvnapnø påvirker hovedsageligt musklerne i din øvre hals. Det betyder, at du skal sørge for, at de kan gøre deres arbejde.

Magnesium er et essentielt mineral, som direkte påvirker musklerne over hele kroppen. På grund af dette skal du sørge for at indtage den rigtige mængde.

Du kan tage magnesiumtilskud eller fødevarer som:

  • Bladgrøntsager
  • Bananer
  • Bønner
  • Avocadoer
  • Flere typer af nødder og frø

Vores anbefaling er at spise nok fødevarer, der er rige på magnesium. Dette er den bedste mulighed for at forblive sund uden at skulle bruge for mange penge på piller.

Hold dig væk fra tobak.

Kvinde der ryger

Rygning er en af ​​hovedårsagerne til søvnapnø. Dette gælder især i tilfælde af obstruktiv søvnapnø. Kemikalierne i rygning eller tobaksvarer forårsager sammentrækning, betændelse og irritation i dine luftveje.

Hvis du vil stoppe snorken, bør du stoppe med at ryge som noget af det første.

Det bedste er at undgå cigaretter og tobak i alle dens former. Hvis du virkelig har brug for noget i munden, skal du prøve elektroniske cigaretter.

Syng

Måske forventer du ikke dette tip. Men sang styrker de bløde væv i din gane og hals.

Ved at øge din muskulære kontrol i disse områder reducerer du sandsynligheden for, at dine luftveje bliver blokeret. Dette sker trods alt på grund af løse eller afslappede muskler.

Nu hvor du kender til dette, så syng en gang imellem. Det er ligegyldigt, om du ikke har en god stemme. Det eneste du skal gøre er at vælge din yndlingssang og synge i brusebadet.

Husk også: Sang hjælper dig med naturligt at slippe af med dit stress!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.