Tvillinger født i forskellige år, den ene i 2021 og den anden i 2022

Et interval på 15 minutter forårsagede tvillinger født i forskellige år. Det var til stor overraskelse for forældrene og personalet.
Tvillinger født i forskellige år, den ene i 2021 og den anden i 2022

Sidste ændring: 06 maj, 2023

Mens langt de fleste mennesker nyder nytåret den 31. december sammen med deres familier, oplever mange andre et af de bedste øjeblikke i deres liv. Det var det, der skete for Fatima Madrigal og Robert Trujillo, et ægtepar, der bor i Californien, og som på det tidspunkt var klar til at tage imod to babyer. De ventede tvillinger, men hvem kunne have troet, at de ville få tvillinger født i forskellige år?

Fatima havde veer i løbet af dagen, og da årets sidste timer nærmede sig, var hun klar til at føde. Det overraskende resultat gjorde dog disse fødsler til hospitalets sensation.

Nybagt mor til tvillinger født i forskellige år

Her er, hvad der skete den aften, som de involverede forældre og læger aldrig vil glemme.

Tvillingerne født i forskellige år

Kl. 23.45 om aftenen den 31. december fødte Fatima Alfredo, hendes første tvillingebarn. Han blev født uden komplikationer og vejede 2700 gram.

Derefter fandt den begivenhed sted, der fangede alles opmærksomhed på hospitalet. Aylín, det andet barn, blev født præcis 15 minutter efter sin bror.

Dermed opstod en situation, som næsten aldrig sker. Den første tvilling kom til verden i 2021, mens den anden kom til verden i 2022.

Dette er usædvanligt, da tvillinger normalt har samme fødselsdag. Men disse to vil ikke kun fejre deres fødselsdage på forskellige dage og måneder, men også i forskellige år.

Natividad Medical Center kunne ikke skjule sin overraskelse over denne usædvanlige begivenhed. Så meget, at de via deres Twitter-konto bød Aylín velkommen som det første barn født i 2022 og erklærede, at muligheden for sådanne tilfælde er 1 ud af 2 millioner.

Tvillinger født i forskellige år

Desuden erklærede Ana Abril, en af de læger, der var ansvarlig for fødslen, at dette var en af de mest spændende fødsler i hendes karriere. De to børn kom til verden sunde og raske og var stjernerne i en ikonisk begivenhed.

For forældrene var det den bedste måde at afslutte og starte året på.

Afsluttende refleksion om disse tvillinger født i forskellige år

Fødsler er ekstraordinære øjeblikke for forældre og sundhedspersonale. For sammen giver de alt for at sørge for barnets velbefindende, og de kan være vidner til hidtil usete situationer.

I denne spændende situation er det, som om det andet barn ventede på, at klokken skulle slå tolv nytårsaften, for at blive født i de første sekunder af et helt nyt år.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Oliveira N. Bove M. Hola, bebé [Internet]. Uruguay: UNICEF; 2019. [citado en enero 5 de 2022].

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.