4 typer senge for at få det ideelle soveværelse

Din seng er nøglen til at hvile og få en behagelig nat. Det er vigtigt at vælge den helt rigtige.
4 typer senge for at få det ideelle soveværelse

Skrevet af Ana Luzardo

Sidste ændring: 26 august, 2022

Som vi alle ved, er senge møbler, som vi bruger til at sove i. Vi har alle en, uanset om den er fælles eller individuel. Uanset hvilke typer senge der findes, har vi alle brug for en til at hvile og udføre andre aktiviteter.

Ideelt set bør du vælge den, der passer til din stil, indretning, behov og plads. Men der findes flere typer senge, end du overhovedet kan forestille dig, hvilket gør beslutningen noget kompliceret.

For at være sikker på, at du træffer det rigtige valg, giver vi dig flere muligheder afhængigt af den klassificering, du leder efter.

1. Typer senge efter mål

I dette afsnit er der kun 3 typer senge. Vi skal tage hensyn til den plads, vi har til rådighed, for at træffe det rigtige valg:

Seng med hovedgærde

Læs også: 8 metoder til at desinficere dit værelse naturligt

2. Typer senge efter deres struktur

Ifølge strukturen har vi kompakte senge, senge med opbevaring og senge med en let struktur. Vi vil beskrive hver af disse typer.

Kompakt

Kompakte senge er de senge, der udnytter pladsen bedst muligt. Disse består igen af flere undertyper:

  • Skjult: Benene er ikke synlige. De er skjult i en fast struktur, der er kendt som en sengebund, som er der, hvor madrassen er.
  • Køjesenge: Disse senge er meget gode på lidt plads, fordi de består af to senge, hvor den ene er oven på den anden.
  • Sammenklappelige senge: Disse senge foldes normalt ud fra et skab. Du kan bruge dem i stort set alle rum.
  • Skuffeseng: Disse ligner køjesenge. I dette tilfælde kan den anden seng dog trækkes ud fra hovedsengen som en skuffe.
  • Mellemhøj seng: Dette er en innovativ struktur. Den er i en mellemhøjde, omgivet af to eller tre trin. Under sengen er der normalt plads, der kan bruges til et skrivebord eller et skab.

Med opbevaring

I dette tilfælde har sengen et opbevaringssystem omkring strukturen. Der er ingen plads mellem madrassen og selve møblet. I stedet kan sengen bruges som en skuffe.

Let struktur

Undertyperne af denne sort er som følger:

  • Med ben: Dette er den mest klassiske og enkle stil.
  • Svævende: Disse er forankret til væggen med hovedgærdet eller en lille struktur er placeret under for at give fornemmelsen af, at den svæver.
  • Smedejern: Disse er lavet af smedejern. De betragtes normalt som rustikke og vintage, og de er kendetegnet ved at være modstandsdygtige.

3. Sengehimmel

Dette er en historisk struktur. Baldakinsenge har fire stolper i hjørnerne og er forbundet med bjælker.

Gardiner eller stof bruges til at lave sengehimlen. I oldtiden var de adelssenge, som hjalp de adelige med at holde varmen og beskytte dem mod insekter.

For at få denne type seng skal du overveje størrelsen på dit værelse, loftets højde og højden på de andre møbler. De kan være lavet af mange materialer, f.eks. træ eller jern. Du skal bare vælge efter din smag.

4. Senge, der flugter med gulvet

Ja, disse senge findes. Bare en madras, et lagen, puder og et tæppe. Men for at vælge den skal du tage hensyn til, hvor kompliceret det kan være for kroppen at komme op, og hvad det kan gøre for dine knogler.

Denne sengetype kan generelt fungere for personer mellem 4 og 30+ år. Det er dog ikke en god idé for personer med lændesmerter.

Seng i lokale med murstensvægge

Betydningen af de forskellige typer senge i indretningen af et rum

En seng er mere end blot et møbel, som du sover på. Faktisk er den centrum og hele formålet med et soveværelse.

Men udover det drejer størrelsen, farven og materialet på de andre møbler i rummet sig om sengen. Vi kan sige, at den er stjernen blandt vores fire vægge. Din soveværelsesindretning skal være afslappende og komfortabel.

Ud over at være det centrale element i din soveværelsesindretning er det netop din madras, der sikrer maksimal hvile. ASOCAMA (spansk forening for sengeproducenter) forsikrer, at en ny madras kan bidrage til en 63% reduktion af rygsmerter.

Husk også, at madrasser slides ligesom alt andet. Derfor bør de skiftes hvert 8. til 10. år for at undgå, at deres komponenter skader helbredet og hvilen. Ifølge Alvarez skyldes 7% af søvnproblemerne ubehagelige madrasser.

Så ud over at være et vigtigt stykke dekoration, der giver liv til dit soveværelse, er din seng nøglen til at hvile og få en behagelig nat.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • ASOCAMA. Un estudio confirma la importancia de utilizar un colchón nuevo. 5 de noviembre de 2008 [Consultado 20/02/2021]. Disponible http://www.asocama.es/pdf/NPinformeEBIAKlahoma.pdf
  • Álvarez A. Importancia del entorno ambiental. Rev Neurol 2016; 63 (Supl 2): S1-S27

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.