8 metoder til at desinficere dit værelse naturligt

For at undgå ophobningen af mikroorganismer og udviklingen af uønskede allergier kan man disinficere ens værelse på en naturlig måde. Dette gøres ved at fjerne støv dagligt og skifte ens lagner, dynebetræk og sengetæpper ofte. På denne måde slipper man af med mider.
8 metoder til at desinficere dit værelse naturligt

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ens værelse er et af de vigtigste steder i hjemmet. Det er der, man vælger at hvile sig og slapper af i hele kroppen efter at have udført alle dagens gøremål. Her er 8 metoder til at desinficere dit værelse naturligt!

Men nogle gange passer vi ikke ordentligt på det. Langsomt bliver det uorganiseret. Dette får det til at se rodet og beskidt ud.

Men værst af alt er det, at selvom man ikke altid kan se det med det bare øje, så har mider og allergifremkaldende molekyler tendens til at ophobe sig i disse områder. Dette kan føre til forskellige problemer forbundet med helbredet.

Som en konsekvens af dette vil kvaliteten af ens søvn falde, og det kan føre til andre tilstande, som kan gøre ens dage endnu hårdere.

Heldigvis kan man ved blot at følge nogle få hjemmelavede metoder, gøre sit værelse fejlfrit og fri fra enhver form for mikroorganismer.

Nedenstående vil vi give dig 8 idéer, så du naturligt kan desinficere dit værelse og genskabe balancen igen. Lad os prøve dem af!

1. Red din seng hver morgen

Kvinde der reder sin seng

Selvom det er anbefalet, at man lufter ud i sin seng en gang imellem for at slippe af med mider, så er det bedst at man reder sin seng hver morgen, så ens værelse er pænt og rent.

Ryst dine lagner, din dyne og puder, og bagefter kan du arrangere dem, som du ønsker.

2. Skift dine lagner og betræk

For at have en ren seng bør man skifte sine lagner regelmæssigt, sammen med ens hovedpudebetræk og alt andet, som man bruger til at dække sin seng med.

Selvom man ikke kan se det, kan der være mider og bakterier i ens lagner. Da de lever sammen med sved og snavs.

Vask dine tæpper, tag dit sengetæppe af og vær sikker på at holde dem rene. På den måde kan du naturligt desinficere dit værelse og beskytte dig selv fra allergier.

Anbefalet læsning efter “8 metoder til at desinficere dit værelse naturligt”:

De 5 bedste rengøringsløsninger med natron og eddike

3. Fyld ikke dit natbord

Natbord

Når man fylder sit natbord med mange forskellige genstande, er det sværere at fjerne støv og snavs, der ophober sig som dagene går.

Man kan bruge det til at opbevare en lille lampe, et ur, nogle cremer og endda en bog. Men hvis man fylder det med andre ting, vil det bare tage længere tid at gøre rent.

4. Udfør en form for almindelig rengøring hver dag

Hvis det på grund af mangel på tid er umuligt at rengøre alle delene af ens værelse hver dag, så kan man dedikere nogle få minutter om dagen til at udføre en hurtig rengøring.

At ryste sine lagner, rede sengen og vaske gulvene kan gøres hurtigt for at mindske tilstedeværelsen af allergifremkaldende organismer og desinficere dit værelse på en naturlig måde.

5. Desinficer din madras

Person der desinficerer sin madras

Ens madras er én af de mest efterladte ting på ens værelse. Men man bliver nødt til at gøre den ren mindst en gang om måneden, så den ikke bliver et levested for mikroorganismer.

For at gøre dette kan man lave et hjemmelavet rengøringsmiddel af natron og te træ olie. Dette vil desinficere naturligt.

Ingredienser

  • 125 g natron
  • 10 dråber æterisk te træ olie

Sådan gør man

  • Fugtiggør natron med den æteriske te træ olie og sprøjt produktet på ens madras.
  • Gnub det med en børste, lad det sidde i en time, og rens det derefter med en støvsuger.

6. Fjern støv

De fleste ting på ens værelse bliver dækket af støv, som dagene går. Sengen, bordet, kommoderne og andre dekorative genstande har brug for konstant rengøring, så de ikke ender med at fremkalde allergier.

Hvis man ønsker at være sikker på, man er sluppet af med alle bakterier og mider, så fortynd klart eddike i vand og brug denne blanding til naturligt at desinficere og fjerne støv.

7. Glem ikke gardinerne og persiennerne

Person der aabner gardinerne

De fleste værelser har et eller to gardiner i hvert vindue. De hjælper ikke blot med at holde lys væk udefra, men de giver også værelset et dekorativt præg.

Problemet er, at de tiltrækker meget støv. Det er derfor, det er absolut nødvendigt, at man vasker dem hver anden til tredje uge.

Det er en god løsning at bruge silke. Det skyldes, at de er nemmere at vaske og tørrer hurtigt.

Men hvis du bruger persienner på dit værelse, er det vigtigt at anvende et rengøringsmiddel til at disinficere naturligt og holde støv væk.

8. Vask dine puder

De fleste personer ignorerer det faktum, at ens puder har brug for vedvarende at blive desinficeret for at undgå ophobningen af sved, døde hudceller og allergifremkaldende organismer.

Selvom man dækker dem med at pudebetræk, vil de stadig opsuge snavs og have tendens til at danne det perfekte miljø for mikroorganismer.

Prøv at vaske dem mindst to gange om året. Og skift pudebetrækket hver anden uge.

Er du sikker på, dit værelse er rent? Hvis du ikke allerede følger disse anbefalinger, så prøv at dedikere en lille smule af din tid på at skabe det perfekte miljø til at hvile dig i.

Det kan interessere dig ...
Fem grønne rengøringsmidler til affedtning af køkkenmøbler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem grønne rengøringsmidler til affedtning af køkkenmøbler

Er dine køkkenmøbler rene? Lav nogle af disse naturlige rengøringsmidler, og brug dem til affedtning af køkkenmøbler i dag!  • Salo, P. M., Cohn, R. D., & Zeldin, D. C. (2018). Bedroom Allergen Exposure Beyond House Dust Mites. Current Allergy and Asthma Reports. https://doi.org/10.1007/s11882-018-0805-7

  • Ridout, S., Twiselton, R., Matthews, S., Stevens, M., Matthews, L., Arshad, S. H., & Hide, D. W. (1993). Acarosan and the Acarex test in the control of house dust mite allergens in the home. Br J Clin Pract.

  • Carswell, F., Birmingham, K., Oliver, J., Crewes, A., & Weeks, J. (1996). The respiratory effects of reduction of mite allergen in the bedrooms of asthmatic children – A double-blind controlled trial. Clinical and Experimental Allergy. https://doi.org/10.1111/j.1365-2222.1996.tb00554.x


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.