Udstyr til at dyrke yoga på en behagelig måde

Brugen af bestemt udstyr gør det muligt for os at dyrke yoga mere behageligt. Måtter, remme, blokke og tæpper er nogle af dem. Lær alt, hvad du har brug for at vide om dem, her.
Udstyr til at dyrke yoga på en behagelig måde

Skrevet af Cristian Minich

Sidste ændring: 09 august, 2022

Udøvelse af yoga bliver mere og mere udbredt i hele verden. Denne aktivitet kan ikke blot bidrage til at opnå en bedre forbindelse mellem krop og sind, men giver også mange fysiske fordele. Selv om vi kan begynde at dyrke yoga blot med behageligt tøj, kan vi forbedre teknikkerne med forskelligt udstyr til at dyrke yoga  komfortabelt.

Yoga er ideelt til at forbinde krop og sind gennem meditation, forskellige stillinger og åndedrætsteknikker. Det er en spirituel træningsform, der er mere end 5.000 år gammel.

Det giver fordele at dyrke yoga

Yoga giver flere fysiske og mentale fordele. Det giver os mulighed for at komme i kontakt med vores indre selv ved at afstemme krop, sind og åndedræt.

Desuden arbejder og styrker vi vores led og muskler med de rolige rutiner, som denne fascinerende disciplin giver os. På den anden side foreslår flere undersøgelser yoga som en alternativ form for medicin på grund af dens terapeutiske virkninger.

Alt i alt er dette nogle af fordelene ved denne form for træning:

  • Det fremmer afslapning.
  • Yoga sænker vores blodtryk.
  • Det reducerer stress.
  • Det hjælper også til at lette fordøjelsen.
  • Det forbedrer koncentrationen
  • Det styrker vores muskler.
  • Yoga hjælper med at forbedre vores koordination.
  • Som det sidste fremmer det bedre hvile.

Du vil måske finde denne artikel interessant: Idéer til at skabe et afslappende hjørne derhjemme

Udstyr til at dyrke yoga komfortabelt

Der er ikke brug for noget særligt udstyr for at komme i gang med at dyrke yoga. Det anbefales dog at have behageligt tøj på, og det er almindeligt at bruge en måtte. Desuden kan vi lave øvelserne hjemme, i en park eller på et sted efter eget valg.

Men ved hjælp af måtter, remme og tæpper kan vi opnå asanas (stillinger) med større lethed og forbedre vores teknikker. Dette er nogle af de materialer, der er nødvendige for at udføre yoga komfortabelt.

1. En måtte: Grundlæggende udstyr til at dyrke yoga

Vi kan bruge enhver måtte til at dyrke yoga. Den bedste løsning er dog at vælge en specifik en. En måtte til begyndere har en tykkelse på tre eller fire millimeter, og den er normalt lavet af gummi, plastik eller bomuld.

Du kan vælge den måtte, der passer bedst til dine karaktertræk eller præferencer, og tage den med dig, hvor du vil. Der er også personer, der leder efter måtter, der er lavet på en måde, der ikke skader miljøet, da dette går hånd i hånd med filosofien bag denne træningsform.

Kvinde dyrker yoga med udsigt over bjerg

2. En rem

Remme eller elastikbånd er noget af det tilbehør, der er mest almindeligt anvendt i denne disciplin. Der findes forskellige materialer med forskellige niveauer af fleksibilitet. De har alle et justeringssystem, der passer til vores egenskaber og behov.

Stropper giver os mulighed for at træne alle kroppens muskler og udføre flere stillinger og øvelser. Desuden er de nemme at tage med sig.

3. Blokke

Disse blokke, der også kaldes yogablokke, er ideelle til at opnå visse stillinger lettere. De er meget udbredt blandt begyndere, da de giver os mulighed for at forbedre vores teknik og giver os lidt ekstra hjælp til visse stillinger.

De findes i forskellige størrelser og også i forskellige materialer. Hvis du ikke er særlig fleksibel, er det en god idé at bruge store blokke. Disse bruges hovedsageligt i Iyengar yoga.

4. Et skridsikkert håndklæde

Yogahåndklæder giver komfort. De er designet, så de ikke glider, tilpasser sig forskellige overflader og tørrer hurtigt.

De kan nemt opbevares i enhver taske eller rygsæk uden at optage meget plads. I bund og grund anbefales de til dem af os, der sveder meget. På grund af deres egenskaber sørger de for hygiejne og garanterer den nødvendige stabilitet uden risiko for at glide.

5. En meditationspude

En meditationspude giver dig mulighed for at udføre visse siddende stillinger og opnå større komfort, så den er ofte uundværlig ved meditation.

Vi kan meditere på ethvert sted, i enhver stilling og på ethvert underlag. Men ved at bruge en pude kan du finde en mere behagelig stilling. Desuden forhindrer den rygsøjlen i at krumme sig.

6. Et yogahjul

Afslutningsvis er et yogahjul designet til at tilpasse sig ryggens krumning. Det er normalt lavet af et fleksibelt materiale til dette formål.

Et hjul gør det muligt at udføre forskellige øvelser og hjælper begyndere med at opnå mere komplekse stillinger. Det kan også bruges som et bælte eller som en blok.

Yogahjul er glimrende udstyr til at dyrke yoga

Du vil måske kunne lide: Dyrk yoga sammen med din partner

Forbered dit udstyr til at dyrke yoga, og nyd denne fantastiske disciplin

Udstyr til yoga er vigtigt for at træne komfortabelt og opnå stillingerne lettere. De kan også bruges til at forbedre teknikker og endda til at give kompleksitet til øvelserne på mere avancerede niveauer.

Desuden er de altid hygiejniske, hurtigtørrende og nemme at opbevare og transportere. Prisen på dette udstyr har en tendens til at variere, men der findes altid mere budgetvenlige muligheder.

Selv om disse materialer ikke er afgørende for udøvelsen af yoga, anbefales de. Især er de en stor hjælp for begyndere.

De vil også tjene som motivation til at tilskynde os til at opretholde en regelmæssig rutine, da det at have nye ting ofte øger vores lyst til at bruge dem og prøve dem for første gang.

Så nu, hvor du har dit eget udstyr, hvad venter du så på? Det er på tide at starte din yogarutine!

Det kan interessere dig ...
Fitnessyoga: Hvad er det, og hvordan dyrker man det?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fitnessyoga: Hvad er det, og hvordan dyrker man det?

Fitnessyoga holder dig i form og lindrer angst og stress. Det er baseret på bevægelser, der forbedrer den fysiske kondition.  • Mohammad A, Thakur P, Kumar R, Kaur S, Saini RV, Saini AK. Biological markers for the effects of yoga as a complementary and alternative medicine. J Complement Integr Med. 2019 Feb 7;16(1). doi: 10.1515/jcim-2018-0094. PMID: 30735481. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30735481/
  • Pascoe MC, Thompson DR, Ski CF. Yoga, mindfulness-based stress reduction and stress-related physiological measures: A meta-analysis. Psychoneuroendocrinology. 2017 Dec;86:152-168. doi: 10.1016/j.psyneuen.2017.08.008. Epub 2017 Aug 30. PMID: 28963884. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28963884/