Udvidet orgasme: Hvad er det, og hvordan opnår man det?

Har du nogensinde oplevet en udvidet orgasme? Det er en oplevelse, som er mere intens end en almindelig orgasme. I denne artikel kan du finde ud af, hvordan du kan opnå det.
Udvidet orgasme: Hvad er det, og hvordan opnår man det?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du nogensinde oplevet en meget mere intens orgasme end normalt? Varede den også længere? Det er kendt som udvidet orgasme, hvilket er et meget mere intenst klimaks, som giver dig mulighed for at opleve maksimal nydelse.

Hvis du nogensinde har oplevet denne type orgasme, spørger du måske dig selv, hvad du kan gøre for at få dem oftere. I denne artikel vil vi svare på disse spørgsmål. Vi vil derudover også dykke dybere ned i, hvad en udvidet orgasme er.

Hvad er en orgasme?

Kvinde får udvidet orgasme

En orgasme er en følelse af intens nydelse, som ifølge artiklen, “Orgasm and its Impact on Quality of Life”, er et neuropsykologisk fænomen, som forårsager sammentrækninger i muskler i underlivet, der som regel falder sammen med ejakulation.

Det, som denne definition pointerer, er, at orgasme varierer i intensitet og type. For eksempel kan en mand få klimaks uden sædafgang (retrograd ejakulation), og en kvinde kan få ejakulation med sprøjtning. Man kan også opleve nogle orgasmer, der er meget mere behagelige end andre.

Med hensyn til graden af nydelse er det her, hvor udvidet orgasme kommer ind i billedet, hvilket ikke har noget at gøre med at være multi-orgasmisk. I dette tilfælde fordobles orgasmen i intensitet, hvilket får personen til at opleve den mest ekstreme ekstase.

Dette begreb blev udviklet af Patricia Taylor i sin forskning. Hun beskrev, hvordan personen under denne oplevelse giver slip på sig selv i nogle få sekunder eller endda minutter for at kunne ende i en følelse af afslapning og intens tilfredsstillelse. Det er en orgasme, der er meget anderledes end en almindelig en.

Denne artikel vil måske også interessere dig: Grunde til, at seksuel lyst øges om sommeren

Udvidet orgasme og tantra

Par i seng har sex

Noget, som Patricia Taylor slog fast i sit studie, er, at både mænd og kvinder kan opleve en udvidet orgasme. Det er vigtigt, eftersom mange mener, at kvinder oplever større nydelse under klimaks end mænd.

Dette koncept med udvidet orgasme er især forbundet med tantra. Det skyldes, at indenfor tantra fokuserer man ikke på klimaks, men på de sensoriske og sensuelle oplevelser. For eksempel er det kærtegn, hudkontakt, fugtige kys. Det er alle disse ting, som vi normalt ikke er opmærksomme på.

Denne bevidsthed, der forlænger sanserne, kan få os til at nyde den seksuelle oplevelse endnu mere. I et langsomt tempo nyder man det, man som regel ikke er opmærksom på, opdager dufte og har meget anderledes, men ekstremt behageligt sex.

Resultatet af det? En udvidet orgamse, der ikke kun forårsager sammentrækninger i kønsorganerne, men i hele kroppen, og hvor personen er ude af kontrol.

Vi anbefaler, at du også læser: Der findes knibeøvelser til mænd

Sådan opnår man en udvidet orgasme

Nu hvor du ved, hvad en udvidet orgamse er, ønsker du måske at vide, hvordan du kan opnå eller genopleve den hyppigere. For at gøre det bliver du nødt til at følge nogle vaner.

Gode vaner:

  • Knibeøvelser: De består af at træne musklerne i bækkenbunden ved at spænde i dem og slappe af. Der er tips, man kan følge i blot fem minutter om dagen, som vil give dig mulighed for at opnå meget mere behagelige orgasmer.
  • Onani: Det hjælper, hvis man lærer sin krop at kende, udforsker den for at finde ud af, hvad man kan lide, og opdager, hvor og hvordan man godt kan lide at blive rørt ved. Det vil give dig mere selvtillid, når du er sammen med andre, så du kan opnå maksimal nydelse med dem.
  • Fokus på øjeblikket: Hvis du tænker på andre ting eller føler dig usikker på din krop under sex, er det umuligt for dig at få en udvidet orgasme. Det er kritisk at koncentrere sig om øjeblikket, for at man kan få en mere behagelig oplevelse.

Er du i stand til at skelne mellem typerne af orgasme, som du oplever? Har du været i stand til at identificere, om du nogensinde har haft en udvidet orgasme? Vi opfordrer dig til at lære din krop at kende. Få løst de usikkerheder, der begrænser dig, når du rører ved dig selv, og find ud af, hvor meget du begrænser din nydelse, når du er sammen med andre.

Hvis man prøver sig frem, vil det ikke blot føre til udvidet orgasme, men også blandt andet multiorgasmer og sprøjtning. Det vil også give dig mulighed for at opdage andre måder at opnå nydelse på. Hvad venter du på for at kunne opleve det mest fantastiske klimaks nogensinde?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Massó Guijarro, Ester. (2009). La sexualidad femenina, el holismo epistemológico y la complejidad: reflexiones para la vida contemporánea. Revista Estudos Feministas17(2), 467-480. https://dx.doi.org/10.1590/S0104-026X2009000200009
  • Taylor P (2000). PhD Thesis: An Observational and Comparative Study of Practitioners of Expanded Orgasm: An Investigation of an Effective and Accessible Path to Transcendent States of Consciousness, Submitted in Partial Fulfillment of the Requirements for the Degree of Philosophy in Transpersonal Psychology, International University of Professional Studies, Maui, Hawaii.
  • Taylor P (2002). Expanded Orgasm: Soar to Ecstasy at your Lover’s Every Touch, Illinois: Sourcebooks, Casablanca.
  • Taylor (2004). DVD Video, Expand Her Orgasm Tonight.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.