Undgå knyster med de her fem fif

Knyster er et meget smertefuldt problem, som i nogle tilfælde kan forhindres med disse enkle tips.
Undgå knyster med de her fem fif

Sidste ændring: 09 august, 2022

Knyster er et reelt problem, der kan påvirke både mænd og kvinder. Knysten ligner et fremspring på foden, der forårsager meget smerte. Dette skyldes lateral forskydning af knoglen i storetåen ved dens knogle. Det er vigtigt at undgå knyster.

I den følgende artikel giver vi dig nogle råd om, hvordan du forhindrer dem. Vi bør huske på, at vores livsstil har en effekt på dette problem.

Fem fif til at undgå knyster

1. Undgå knyster: Undgå stramme sko

Har du nogensinde brugt sko, der klemmer dine fødder eller var for stramme for tæerne? Pas på med dette, da du skaber det perfekte scenario for at danne knyster.

Når vores sko er for stram, må fødderne tilpasse sig formen af ​​de sko, du har på. Tæerne kan ende i meget ubehagelige stillinger; snoet, hvilket skaber en knyste, når vi mindst forventer det. Smerten og ubehaget i vores fødder kan fortælle os, at noget ikke er som det skal være.

Sko skal være i den rigtige størrelse. De bør ikke være for store eller for små. Når skoene er små og får det vores fødder til at føles knuste, hvilket gør problemet meget værre.

2. Undgå knyster: Undgå høje hæle

Hvad sker der, når vi bærer høje hæle?

Al fodens vægt falder der, hvor tæerne er, hvilket får tæerne til at blive skubbet mod hinanden. Derudover har mange høje hæle et meget smal spids, selvom skoene kan være i den størrelse, der passer. Dette vil få vores fod til at føles fastklemt, i hvert fald i dette område.

Kvinde med ømme fødder

Hvis du ofte bærer høje hæle, vil du være mere tilbøjelig til at ende med knyster. Men hvis du skal bære dem, anbefaler vi at du forsøger at vælge stilarter, der ikke har meget høje hæle. Hvis de også er lidt brede, er det meget bedre.

3. Brug indlægssåler, hvis du har flade fødder

Det tredje tip til at forhindre knyster er for dem med flade fødder. Når du har disse typer af fødder, og du går, giver det en overbelastning i det område, hvor knyster dannes. Imidlertid er der indlægssåler, der forhindrer dette.

Det er rigtigt, at indlægssåler kan være noget meget besværlige og ubehagelige. Ikke desto mindre, vil de hjælpe dine fødder, hvis du lider af denne tilstand, og de vil hjælpe dig med at undgå knyster. De er smertefulde, så det er bedst at undgå at få dem.

Læs også: Sådan behandles fodsvamp derhjemme

4. Gå barfodet

For at undgå knyster er det en god idé at ikke altid have dine fødder fanget i sneakers eller høje hæle. Fødder skal have luft og føles fri for ethvert pres eller ubehag forårsaget af fødder. Dette omfatter også sokker, der gnider sig mod foden.

På grund af dette er det meget gavnligt at gå barfodet på stranden. Endnu vigtigere er det at tage dine udesko af derhjemme. Vi kan gå barfodet med strømper eller sætte et par komfortable tøfler på fødderne.

Læs også: Slip af med hård hud på fødderne

5. Vælg de rigtige sko

Hvis vi ønsker at forhindre knyster med succes, er det vigtigt at købe kvalitetssko. De bør være fleksible, åndbare og ikke stramme. Naturmaterialer er også meget bedre.

Røde plastiksko

Hvis vi tager højde for dette, ud over de ovennævnte tips, vil andelen af mennesker, der har knyster, være meget lave. Hvis vi har nogen i familien, der lider under dette, skal vores forebyggelsesniveau være højere. Nogle gange er bekæmpelse ikke effektiv.

Alle disse tips til at forhindre knyster hjælper også dem, der allerede har dem. Vi skal fortsætte med at bære sko, så det er bedst at vælge dem, der ikke skader os, og det lægger ikke pres på knysterne, således forværres smerten ikke.

Er der nogen i din familie, der lider af knyster? Hvad med dig? Hvis dette ikke er tilfældet, skal du begynde at kontrollere, om du gør noget forkert, når det kommer til sko, så du kan rette det så hurtigt som muligt. Sundheden i dine fødder er i fare.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Castillo, J. M., Munuera, P. V, Domínguez, G., Salti, N., & Algaba, C. (2013). Prevalencia del juanete de sastre y quinto dedo adducto varo en el baile flamenco profesional. Revista Del Centro de Investigación Flamenco Telethusa.

  • Paya, C. (2001). Enfermedades transmisibles. Medwave. https://doi.org/10.5867/medwave.2001.05.3444.

  • Guzmán Robles, Ó., & Peláez Serrano, S. (2002). Tratamiento pie valgo. Acta Ortopédica Mexicana.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.