5 grunde til at du ikke bør drikke vand på flaske

Plasten, der anvendes til flaskevand er ikke kun dårligt for planeten, men kan også skade din krop.
5 grunde til at du ikke bør drikke vand på flaske

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vand er afgørende for liv. Det er ikke bare forfriskende, det spiller også en vigtig rolle for kroppen og hver af dens funktioner. Fordi vand er så vigtigt for kroppen og er nødvendigt for at den forbliver hydreret, har mange virksomheder forvandlet denne væske til en forretning, der har vildledt kunder i årtier. Med slogans som “9 ud af 10 læger anbefaler det”, sælger mange virksomheder vand på flaske og hævder, at det er sundere end postevand. Selv om det tilsyneladende er sundt, distribuerer nogle virksomheder vand af dårlig kvalitet til priser, der er for høje for forbrugerne.

Flaskevand er ikke et bæredygtigt alternativ, selvom virksomheder vil have os til at tro at det er det. Det er rigtigt, at mange virksomheder i øjeblikket har politikker for genanvendelse og genbrug af plastikflasker, men i de fleste tilfælde ender flaskerne i skraldespanden og forurener miljøet. Vi siger ikke, at vand fra hanen er 100% sikkert at bruge, fordi det hele afhænger af, hvordan det er blevet behandlet, hvad der er blevet gjort for at gøre det egnet til forbrug. Med dette i tankerne, er her 5 grunde til, at du ikke bør drikke vand på flaske.

Plasticvandflasker er ikke bæredygtige

Vand på flaske er ikke bæredygtigt

Som vi har nævnt ovenfor, ønsker virksomheder at få forbrugerne til at tro, at plastflasker er biologisk nedbrydelige og miljøvenlige. Imidlertid er disse flasker er fremstillet af materialer, der tager flere hundrede år at nedbryde.

Der er mange genbrugskampagner der skal reducere virkningen af plastikflasker på miljøet, men det har kun haft en minimal påvirkning på forureningen. Ifølge flere undersøgelser bliver flere plastflasker smidt væk end genanvendt. Hertil kommer at “bionedbrydelige” flasker ikke nedbrydes så let som deres etiket angiver, de er bare lavet med mindre plastic end andre.

Størstedelen af ​​vand på flaske er det samme som postevand til en højere pris

Flasken med vand kan skildre et fredeligt forår eller en flod, men det betyder ikke, at vandet er rent eller af højeste kvalitet. Faktisk kommer kun en lille procentdel af vand på flasker fra kilder eller underjordiske brønde.

Tæt på 25% af alt aftappet vand er identisk i kvalitet med brugsvand. Det er klart at nogle virksomheder filtrerer eller bestråler deres vand med ultraviolet lys før salg med omkostninger, der er 100 gange højere end for den samme mængde vand lige fra hanen. Desuden har flere undersøgelser vist at prøver af flaskevand indeholder ftalater, mug, mikroorganismer, benzen, triklormetan og endda arsenik. I denne henseende mener eksperter at ledningsvand er mere pålideligt, selvom oprensningsprocessen, som anvendes ved den kommunale vandforsyning bør tages i betragtning.

Meget vand på flaske indeholder giftstoffer

VandPåFlaske3

Plasten, der anvendes til flaskevand er ikke kun dårligt for planeten, men kan også skade din krop. Flaskevandsvirksomheder bruger en type plast, der er BPA-fri, som er mindre giftig end andre typer af plast. Imidlertid er den ikke fri for andre kemiske forbindelser, der kan lækkes, hvis flasken udsættes for varme i et eller andet tidsrum. Nogle af disse kemikalier er muligvis hormonforstyrrende, selvom dette ikke er blevet videnskabeligt bekræftet.

Lokalt vand er det perfekte tilbehør til økologiske fødevarer

Økologiske fødevarer er blevet virkelig populære, efter at det blev fastslået at det er meget sundere end fødevarer, der har været udsat for pesticider og andre kemikalier. Madlavning med disse fødevarer med postevand er en måde at støtte sund og bæredygtig mad.

Der findes alternativer til vand på flaske

Køb en genanvendelig flaske i størrelse og stil, som du kan lide er en god måde at spare penge på, bevare sundheden og samtidigt hjælpe miljøet. Der er mange flasker på markedet, som er ideelle til at fylde med vand derhjemme. På den måde kan du altid have denne vitale væske ved hånden.

Der er også flere innovative produkter til hjemmet, der kan øge tilliden til postevand.  En glaskande med et biologisk nedbrydeligt filter er et godt valg, der vil garantere sikrere vand. En anden mulighed er at sætte et filter på din vandhane. Det er nemt at installere og vil forbedre din vandkvalitet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.