Vaniljekager: Opskrifter trin for trin

Vaniljekager er ideelt til snacks eller te. Du kan også tilberede andre desserter med dem. Oplev to gode opskrifter her!
Vaniljekager: Opskrifter trin for trin
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vaniljekager er bestemt en populær dessert og snack. Dette er ikke kun på grund af deres lækre smag, men også fordi det er let at lave dem!

Selvfølgelig er der forskellige måder at lave dem på. Under alle omstændigheder er vanilje hovedingrediensen, der ikke kan mangle, for at de kan få den særlige smag.

Derfor er de gode til morgenmad og snacks, til gæster eller som en grunddej til andre desserter. Så hvis du vil lære at lave dem, vil vi i denne artikel give dig den traditionelle opskrift på vaniljekager og en sukkerfri opskrift med reduceret kalorieindhold.

Vanilje: En vigtig ingrediens i kage

Med hensyn til dette emne skal det bemærkes, at vanilje udover at være en ingrediens, der bruges til at lave hundredvis af opskrifter, faktisk er en plante. Den kommer fra orkidéslægten og vokser i tropiske og subtropiske områder.

Ifølge flere undersøgelser er det den eneste aromatiske orkidé, der bruges i fødevareindustrien og kosmetik. Denne plante har været brugt siden oldtiden af aztekerne, ikke kun for sin aroma, men også til behandling af forskellige sygdomme.

I denne forbindelse nævner en undersøgelse, der blev offentliggjort i Revista Mexicana Agrociencia i 2018, at den besidder bioaktive stoffer (såsom alkaloider, flavonoider, anthocyaniner, steroler og terpenoider), der fungerer som antioxidanter og antiinflammatoriske midler.

Du kan være interesseret i: Opdag en simpel opskrift på kanelsmåkager

Vaniljekager

Lad os nu se, hvad de andre ingredienser er for at lave disse lækre småkager. Glem ikke at følge instrukserne nøje.

Vaniljestænger og blomster

Ingredienser

 • 1 knivspids salt
 • 100 g sukker
 • 2 mellemstore æg
 • 400 g hvidt mel
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • Flormelis: Den nødvendige mængde
 • 170 g smør
 • 1 tsk bagepulver: 5 gram

Fremgangsmåde

Først og fremmest skal du forvarme ovnen til 162 grader for at lave disse småkager. Derefter starter du med æggeblandingen:

 1. Del æggene. Skil æggehviderne fra æggeblommerne.
 2. Kom æggehviderne i en skål og tilsæt 2 spsk sukker. Pisk ved hjælp af en elektrisk håndmixer, indtil det vokser i volumen.
 3. Tilsæt derefter 2 spiseskefulde sukker og fortsæt med at piske, indtil blandingen er stiv og marengsen er dannet.

Nu fortsætter du med dejen:

 1. Pisk de 2 æggeblommer, smørret, vaniljeekstrakten og det resterende sukker.
 2. Fortsæt med at piske, indtil blandingen bliver tykkere.
 3. Bland derefter melet med bagepulver og en knivspids salt. Tilsæt det lidt efter lidt til den forrige blanding. Gør det omhyggeligt ved hjælp af en spatel.
 4. Til sidst tilsættes marengsen til denne skål, indtil den danner en glat dej. Hvis du bemærker, at det er klistret, skal du tilføje mere mel, så du kan håndtere det uden problemer.

Til sidst laves dine småkager på følgende måde:

 1. Drys mel på en ren bordplade, læg dejen på den, og begynd at rulle den ud ved hjælp af en kagerulle. Du skal gøre det ensartet. Når du er færdig, skal dejen højst være en centimeter høj.
 2. Herefter begynder du at skære småkagerne ud i den form, du foretrækker. Når du er færdig, fjerner du den resterende dej for ikke at beskadige de kager, du lige har lavet.
 3. Pil kagerne forsigtigt af og læg dem på en bageplade, uden at de rører ved hinanden.
 4. Med den resterende dej gentages ælte- og udskæringsprocessen.
 5. Til sidst, når du er færdig med at arrangere småkagerne, drysser du med flormelis og bager dem i ovnen i 15 minutter.

Vaniljekager med reduceret kalorieindhold

Denne anden mulighed er ideel, hvis du vil dele den med nogen, der af sundhedsmæssige årsager ikke kan indtage sukker. Du kan også vælge det, hvis du blot ønsker at reducere kalorieindholdet for traditionelle småkager. Skriv de nødvendige ingredienser ned, og følg instrukserne.

Ingredienser

 • 400 g fuldkornsmel
 • 1 æg
 • 3 spiseskefulde flydende sødemiddel egnet til bagning
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 3 spsk olie
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt
En skål sukker og sukkerknalder

Fremgangsmåde til opskriften med lavt sukkerindhold

 1. I en skål piskes ægget med en håndmixer for at få det til at stige i volumen.
 2. Tilsæt derefter vaniljeekstrakt, sødemiddel og 3 spiseskefulde olie. Fortsæt med at piske, men denne gang ved hjælp af en spatel.
 3. I en anden skål blandes fuldkornsmel, bagepulver og en knivspids salt.
 4. Tilsæt derefter de tørre ingredienser til skålen med æggene og bland, indtil der dannes en jævn dej. Som i den forrige opskrift tilsættes mere mel, hvis det er nødvendigt, til det punkt, hvor du kan strække dejen uden, at den klistrer.
 5. Gentag derefter trinene forklaret i den anden opskrift. Det vil sige, rul dejen ud, brug en fræser, anbring småkagerne på en smurt bakke, og fjern dem fra varmen efter 15 minutter.

Prøv at lave disse lækre vaniljekager derhjemme

Uanset om de er klassiske eller sukkerfrie, er vaniljekager nemme at lave. Selvfølgelig kan du lave variationer ved at tilføje andre ingredienser, som du kan lide. Under alle omstændigheder må du ikke udelade piskeprocessen, da det vil hjælpe med at gøre dem luftige.

Husk, at udover at spise dem, når de er klar, kan du bruge dem til at tilberede desserter med flødeskum, såsom tiramisu eller frugttærter. God fornøjelse!

Det kan interessere dig ...
Hjemmelavede flødesmåkager – En lækker opskrift
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hjemmelavede flødesmåkager – En lækker opskrift

Vil du gerne lære hemmeligheden bag at lave traditionelle, lækre, hjemmelavede flødesmåkager? Det er en meget nem opskrift at følge. • Andrade-Andrade, G., Delgado-Alvarado, A., Herrera-Cabrera, B. E., Arévalo-Galarza, L., & Caso-Barrera, L. (2018). Variación de compuestos fenólicos totales, flavonoides y taninos en Vanilla planifolia jacks. ex Andrews de la Huasteca Hidalguense, México. Agrociencia52(1), 55-66.
 • Rodríguez-López, T., & Martínez-Castillo, J. (2019). Exploración actual sobre el conocimiento y uso de la vainilla (vanilla planifolia Andrews) en las Tierras Bajas Mayas del Norte, Yucatán, México. Polibotánica, (48), 169-184.
 • González Minero, F. J., & Bravo Díaz, L. (2017). Estudio botánico y farmacéutico de productos con aplicación en cosmética y cuidado de la piel. Ars Pharmaceutica (Internet)58(4), 175-191.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.