Vetigel: En gel, der stopper blødning på kun 10 sekunder

Selvom produktet endnu ikke er blevet godkendt til salg, synes de resultater, den har haft indtil nu meget lovende, især på grund af dens evne til at standse blødninger.
Vetigel: En gel, der stopper blødning på kun 10 sekunder

Sidste ændring: 26 august, 2022

Joe Landolina, en ung 17-årig iværksætter, havde for nylig begyndt sin uddannelse på New York University. Hvor han gjorde en opdagelse, der muligvis kunne redde tusindvis af menneskeliv i hele verden. Landolina, der erklærede, at han var meget interesseret i “tissue engineering” (også kendt som regenerativ medicin). Han skabte en gel (Vetigel), der er i stand til øjeblikkeligt at stoppe interne og eksterne blødninger på mindre end 10 sekunder, uden at skulle anvende tryk.

Produktet, kaldet VetiGel, startede som et projekt, da Joe knap nok havde startet sit første semester på universitetet. Denne idé vandt ​​en konkurrence afholdt af New York University og takket være den fik Landolina og Isaac Miller (hans partner) penge nok til at finansiere deres virksomhed, Suneris, Inc.

I dag er Joe Landolina klar til at lede sin egen virksomhed efter han har fået sin Masters i medicoteknik. Det er nu en virksomhed, der beskæftiger 10 personer. Dette projekt har potentiale til at redde liv i beredskabstjenester og på skadestuer i hele verden.

Gelen er allerede blevet afprøvet i dyrlægeklinikker og i øjeblikket er der omkring 1.600 flere dyrlæger, der håber at kunne bruge vareprøverne til at foretage en kritisk analyse.

Hvad er Vetigel lavet af?

Gelen består af noget, der har vegetabilsk-lignende oprindelse kaldet ekstracellulær matrix (ECM). Det er et net af proteiner og sukkerarter, der findes rundt om cellerne, som kan variere fra det ene organ til det andet. Gelen er delt i små stykker, som om de var Legoklodser. Når den lægges på et sår, kan det genopbygge det eksisterende ECM mønster. Det kan også være fordelagtigt, hvis den anvendes på huden og forskellige dele af kroppen.

Vetigel “vil lave en nøjagtig kopi af, hvad den er ved siden af”. Med andre ord vil den straks tilpasse sig til egenskaberne af den del af kroppen, det bruges på. Derudover siger Landolina: “Afhængigt af hvordan den anvendes, vil kroppen begynde helingsprocessen.”

Vetigel

Vetigel-prøver vil først blive testet af dyrlægeklinikker, som vil vise deres effektivitet til at standse blødninger på få sekunder. Når dette er testet, vil produktet gå til USA’s militær, der vil give den endelige godkendelse inden lanceringen på markedet til menneskelig kirurgisk brug.

Landolina siger at han er optimistisk og mener, at Vetigel kunne godkendes på markedet senest ved udgangen af ​​næste år. Dette produkt bliver til en redningskrans på skadestuer og operationsstuer verden over.

Vetigel kunne standse blødninger under blodkarkirurgi af et 4 grads levertraume. Med denne kraftfulde gel kan kirurger klare disse typer af blødninger på mindre end et minut, hvilket er nøglen til at få en vellykket operation.

Fordi det har en vigtig fordel i form af evnen til at standse blødning i løbet af få sekunder, har Vetigel-teknologi også andre vigtige anvendelser i behandlingen af brandsår, sårheling, og anden terapi. Undersøgelser af fordelene er i gang og Suneris fortsætter med at udføre forskellige undersøgelser vedrørende fordelene ved Vetigel for sundheden.

Selvom produktet endnu ikke er blevet godkendt til salg, synes de resultater, den har haft indtil nu meget lovende, især på grund af dens evne til at standse blødninger. Vetigel vil være et produkt, der anvendes i mange medicinkampagner, og de håber også, at vil være meget nyttigt for dyrlæger. Dens skabere sagde ikke, hvad prisen ville blive, og hvilke salgsbetingelserne, der ville være, men under alle omstændigheder er det et meget vigtigt resultat for medicin, og det kan muligvis være nøglen til at redde mange liv i fremtiden.

Brug cayennepeber til at stoppe blødningen

Cayennepeber

Udover den gel, der standser blødning nævnte vi ovenfor at der er naturlige alternativer, der tillader dig at håndtere blødninger hjemme hos dig selv. Et af dem, og måske det mest effektive er rød peber eller cayennepeber. Dette krydderi har enorme sundhedsmæssige fordele og indfødte amerikanere har brugt det som medicin siden gamle dage.

Brugen af ​​cayennepeber er meget enkel, fordi du kun skal drysse en lille smule af pulveret direkte på snittet eller det blødende sår. Efter dette, skal du bare vente 15 til 20 sekunder for at få blødningen til at standse. Det er vigtigt at huske på, at peberet selv kun bør anvendes på små rifter eller skrammer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.