Vigtigheden af at kravle for din babys udvikling

Vigtigheden af at kravle for din babys udvikling skyldes de motoriske og neurologiske færdigheder, de udvikler. Læs videre for at få mere at vide!
Vigtigheden af at kravle for din babys udvikling

Skrevet af Ana Núñez

Sidste ændring: 09 august, 2022

Som alle andre motoriske aktiviteter hos børn supplerer kravlen dit barns udvikling. Det er dit barns første selvstændige handling. I dagens artikel vil vi diskutere vigtigheden af at kravle for dit barns udvikling.

Disse fordele sker i hjernen. Dit barn begynder at genkende, hvor de bor, og de begynder at udforske rummene omkring dem, hvilket vil styrke deres visuelle evne. De tiltrækkes af ting, de bevæger sig hen imod dem, og de begynder at interagere med deres omgivelser.

Derfor skal du sørge for, at de er sikre, når de begynder at bevæge sig rundt. Forældre skal kontrollere de områder, hvor deres babyer bevæger sig rundt. Hold øje med elektriske kabler og skarpe kanter.

Du bør også fjerne eller dække eventuelle genstande på jorden og i deres højde. Dit kravlende barn er nysgerrigt og vil gå hen til alt, der fanger dets opmærksomhed, i et overraskende og hurtigt tempo.

Vigtigheden af at kravle for dit barns udvikling

Når dit barn kravler, kan det få kendskab til rummet omkring sig. De kan bevæge sig rundt og gøre rummet til deres eget, mens de udforsker det. Alt, hvad der er inden for rækkevidde, kan tiltrække deres opmærksomhed. Derfor skal du sørge for, at rummet er sikkert for dem at udforske.

Dit barns hånd-øje-koordination vil gøre det muligt for dem at vælge og tage fat i genstande. Desuden vil det hjælpe dem med at bevæge deres arme og ben i rytme. Derudover styrker og giver kravlen muskuloskeletal stabilitet i skuldre, arme og håndflader. Det hjælper også på dit barns neuromotoriske aktivitet.

Vigtigheden af at kravle har også at gøre med dit barns syn. Når dit barn kravler, udvikler det sin evne til visuel konvergens og divergens.

Forholdsregler, der skal overvejes

For at undgå ulykker skal forældre kontrollere kravleområdet. Du bør begrænse de områder og steder, barnet får lov til at udforske. Sørg derefter for at lukke alle områder, der ikke er sikre for børn.

Når dit barn er i kravlefasen, bør du ikke se væk fra dit barn et eneste minut. Du bør også være opmærksom på eventuelle potentielle farer eller risici.

Mor oplever vigtigheden af at kravle for babyer

Fald

Det er vigtigt at huske, at kravlefasen giver dit barn uafhængighed. Så de vil bare gerne blive ved med at bevæge sig rundt og vil ikke være bekymret for eventuelle farer. Hvis de ligger i sengen eller på deres puslebord, vil de måske forsøge at komme op selv. Det kan føre til et eventuelt fald.

Du bør også være meget forsigtig med badekarret. Vi anbefaler, at du anskaffer dig en skridsikker måtte, som vil give sikkerhed for både dig og dit barn.

Rum med høj risiko

Der er nogle steder i hjemmet med større risiko end andre. F.eks. køkkenet, badeværelset, trapper, varmtvandsbeholdere, steder med kemiske produkter, vaskerummet og swimmingpoolen. Selvfølgelig kan alle rum i huset være farlige for dit barn. De vil konstant udforske, røre ved og samle ting op for at putte dem i munden.

Du bør afspærre alle højrisikoområder, så din baby ikke kan kravle i disse områder.

Ujævnheder

Gulve i flere højder er meget dekorative, men de udgør også en høj risiko for en kravlende baby. Som nybagt forælder vil du blive overrasket over, hvor mange udfordringer din babys kravlen kan give dig. Derfor er det altid bedst at gøre alt, hvad du kan, for at undgå potentielle farer.

Du kan overveje at bruge skridsikre måtter på badeværelset, mens dit barn vænner sig til rummet. Men bare rolig, de vænner sig meget hurtigt til det.

Kabler og stikkontakter

Dit barns naturlige nysgerrighed vil få han eller hun til at stikke fingrene i alt, hvad der dukker op. Stikkontakter vil fange børns opmærksomhed, så det er vigtigt at dække dem til. Der er mange butikker, der sælger dækkapsler til stikkontakter.

Du bør dog stadig dække dem til, selv om du ikke har de rigtige dækkapsler. Prøv at bruge tape eller afspær området indtil videre. Dette er især vigtigt for de stikkontakter, som du ikke bruger så ofte.

Møbler

De fleste møbler i vores hjem er sikre for ældre børn eller voksne, men ikke for spædbørn. En bogreol kan f.eks. falde ned over dem, når de går på opdagelse. I et forsøg på at komme op på den vil dit barn bruge benene til at trække sig op.

Derfor skal du sørge for, at møblerne er fastgjort til gulvet eller væggen. Hvis det er muligt, bør du fjerne alle farlige møbler fra rum, hvor dit barn kravler.

Desuden kan forældre sætte skumkanter på hjørner og skarpe vinkler. Det er dog altid bedst bare at fjerne alt farligt fra rummet.

Tips til at opmuntre din baby til at kravle

Det første, du skal gøre, er at gøre kravleområdet klar. Dette afhænger af dit barns behov for motion. Forældre skal forstå, at i denne fase af deres babys liv, fra 6 til 10 måneder, er den motoriske og neurologiske udvikling af afgørende betydning.

Derfor skal du ikke forsøge at få din baby til at stå op og gå. Husk vigtigheden af at kravle for din babys udvikling. Alting sker, når det er tid til det.

For at undgå, at du bliver mere interesseret i at få dit barn til at stå op end i at få det til at kravle, skal dit barn ikke tilbringe for meget tid i sin kravlegård.

Du bør sætte dem i kravleområdet med stimuli som legetøj. Det vil opmuntre dem til at bevæge sig. Hvis du f.eks. bruger en bold, vil dit barn opleve, hvordan bolden bevæger sig, når dit barn rører ved den. Så vil deres øjne udvikle konvergens.

Vær klar over vigtigheden af at kravle

Vi anbefaler, at du lægger dit barn på maven i sin krybbe, når han eller hun er vågen. Det vil få barnet til at forsøge at rejse sig op. Derved arbejdes der med deres hænder og arme, som de skal bruge for at begynde at kravle.

Mellem seks og ti måneders alderen, efter at de har lært at sidde op, vil de sandsynligvis begynde at kravle. Du bør være opmærksom på, at dit barn vil gøre det på sin egen måde, da der ikke findes én måde at kravle på.

For at opmuntre dem kan du lægge dem på maven med hænderne fremad og benene placeret som frøben. Du kan også lægge en cylinderformet pude under deres mave.

Derudover kan du hjælpe ved at gribe fat om deres hofter, så deres vægt falder på deres arme og hænder. Den bedste måde at opmuntre dem på er dog ved at lave glade lyde på gulvet sammen med dem, så de får lyst til at blive ved med at prøve.

Til sidst kan du prøve et sjovt trick. Rul et lille tæppe sammen og læg det under dit barn. Løft det så lidt op og bevæg det frem og tilbage. Dette vil hjælpe dig med at støtte din baby, mens deres hænder er på gulvet.

Baby kravler

Vigtigheden af at kravle

Nogle forældre kan lide at lægge sig på jorden med deres babyer i kravleområdet. Hvis de lader som om, at de jager deres babyer, eller gør deres kroppe til forhindringer for deres babyer, bliver kravletiden sjovere.

Du kan f.eks. sætte dig i vejen for din babys yndlingslegetøj. Så skal de kravle over dig for at komme hen til det. Dette kan være en god måde at knytte bånd på, mens din baby lærer at kravle.

For at begynde at kravle har din baby kun brug for tid og plads. Og husk vigtigheden af at kravle. Du ønsker ikke at presse dem til at gå eller stå ved at få dem til at bruge gåvogne.

Denne udviklingsfase er kort, og du kommer til at savne den, når din baby bliver ældre. Du skal dog huske at tage alle nødvendige forholdsregler for at hjælpe dit barn med at undgå fald eller skader. Ud over at rydde eventuelle farer bør du også rengøre og desinficere dit barns kravleområde.

Det kan interessere dig ...
5 tips til at vælge en klapvogn til din baby
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 tips til at vælge en klapvogn til din baby

Udnyt de mange forskellige muligheder ved at vælge en klapvogn, der giver dig mulighed for at tilbringe meget mere tid med dit barn.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.