Hvad skal jeg gøre, hvis min baby slog hovedet?

Hvis du har en baby, er det muligt, at de kan falde, mens de leger. Selv hvis du er forsigtig, er det normalt, at børn slår sig. Hjælp din baby med at undgå disse hændelser.
Hvad skal jeg gøre, hvis min baby slog hovedet?

Last update: 26 august, 2022

Min baby slog hovedet, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre! Dette er mere almindeligt, end du måske tror.

Barndommen er det tidspunkt, hvor babyer tager tager flest risici. Dette er meget bekymrende for forældrene. Da vi ikke kan kontrollere hver eneste af vores babys bevægelser, er de udsat for visse risici. Derfor er det normalt, at de skader sig selv i den alder, og du skal vide, hvordan man undgår det.

Babyer er uskyldige af natur. De er ikke opmærksomme på farerne omkring dem. De snubler let over møbler og ser ikke legetøj på gulvet. Det risikable stadie er normalt mellem seks måneder og fire år, når barnet begynder at opdage verden mere uafhængigt.

Dette lyder måske velkendt: ”Min baby slog sit hoved hårdt og nu vil den ikke stoppe med at græde.” Et slag på hovedet kan være alvorligt, afhængigt af omstændighederne og barnets symptomer.

Det er vigtigt at vide, hvor de farlige områder i dit hjem er. På den måde kan du hjælpe med at forhindre, at dit barn falder og slår sig.

Min baby slog hovedet: Hvordan hjælper jeg?

Nu hvor du ved, hvor modtageligt dit barn er for at slå sig, er det vigtigt, at du ved, hvilken slags handling du skal tage. De fleste ulykker forårsager kun overfladiske skader på hovedet som blå mærker, sår og smerter, hvor de blev ramt.

Pige, der græder

De trin, der skal følges, er meget lette:

  • Først skal du finde et sted med fred og ro.
  • Løft hovedet, mens du påfører is indpakket i et håndklæde til det område, hvor de blev ramt.
  • Giv dem derefter lidt vand for at mindske muligheden for opkast.
  • Det vigtigste er at være rolig og berolige dit barn. Det vil hjælpe dig med at tage bedre kontrol over situationen.
  • Afhængigt af slagets type og intensitet kan du også bruge nogle yderligere metoder.

Hvad skal man gøre ved snitsår

Hvis de har et snit, skal du vaske såret med rent vand. Hvis en genstand blev ødelagt af ulykken, skal du tjekke , at der ikke er nogen stykker tilbage i såret.

Dreng med snitsår i panden

For at stoppe blødningen skal du bruge et stykke bind fugtet med brintoverilte. Dup det på området. Hvis det er et dybt snit, kan det kræve sting, så du skal tage til skadestuen.

Hvad skal man gøre ved blå mærker?

Hvis dit barn får blå mærker, er proceduren mere enkel, men kræver lige så meget pleje og opmærksomhed.

Når du påfører is på området, skal størrelsen på blå mærker eller hævelse mindskes. Hvis størrelsen og betændelsen forværres, er det bedst at gå til lægen. Dette vil hjælpe dig med at forhindre større problemer.

Symptomer, du skal passe på

Slag på hovedet er en af ​​de mest alvorlige kvæstelser for både børn og voksne. Da dit hoved indeholder din hjerne, er det vigtigt at se, hvordan dit barn har det timer efter ulykken.

Et af symptomerne, du skal passe på, er døsighed. Mange mener, at du ikke bør lade dit barn sove, efter at de har slået hovedet.

Du skal dog ikke lade dem holde sig vågne. Hvis det er tid til at sove, lad dem sove. Når de vågner, skal du se, om de opfører sig normalt.

Baby slog hovedet og bliver tjekket af læge

Kvalme, sløret syn eller desorientering er andre symptomer, man skal passe på. Disse situationer skal overvåges nøje, og du skal holde styr på deres hyppighed.

Kontroller, om de har følelsesløshed i ekstremiteterne, eller om de har hovedpine. Dette kan være resultatet af en eller anden type cerebrovaskulær skade.

Hvis nogen af ​​disse symptomer vises, skal du gå til lægen. Lægen skal vurdere barnets bevidsthedsniveau og generelle tilstand. Ved nøje at gennemgå dette vil han bestemme, hvilke test der er nødvendige, såsom radiografi, for at evaluere muligheden for hjerneskade.

Konklusion

Det er vigtigt at bemærke, at hvis dit barns generelle tilstand forværres, skal du tage til sygehuset. Det er afgørende, om dette sker straks eller inden for 48 timer efter ulykken.

Husk, at hvis du ønsker at forhindre dit barn i at have denne type ulykker, skal du se på deres legeplads og de områder, hvor de bruger meget tid. Husk, at de er børn og at de ikke tænker over de omgivelser og de farer, der kan være.

Og hvis nogen siger: “Min barn har slået sit hoved,” ved du nu, hvordan du kan hjælpe den anden bekymrede mor.

It might interest you...
Sådan hjælper du dit barn med at overvinde skoletræthed
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Sådan hjælper du dit barn med at overvinde skoletræthed

Skoletræthed påvirker børns udvikling i skolen og forhindrer effektiv indlæring. Som forælder bør man hjælpe børn med at overvinde skoletræthed.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.