Virker udrensende fodbade virkelig?

Udrensende fodbade er en ny procedure til at slippe af med toksiner i din krop. Men hvor effektive er de egentlig? Få svaret i denne artikel!
Virker udrensende fodbade virkelig?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Udrensende fodbade er blot en af mange mirakelbehandlinger, der markedsføres som løsningen på forskellige lidelser. I dette tilfælde er det en terapi, hvor en elektrisk mekanisme udsender høje frekvenser af negativt ladede ioner for at afgifte og rense kroppen.

Dette fungerer efter principper, som opfinderen Royal Raymond Rife opdagede. Han hævder, at vira kan blive ødelagt, hvis de udsættes for bestemte frekvenser. Med anvendelse af denne teori skabte Dr. Mary Staggs disse udrensende fodbade. Under behandlingen ændrer vandet farve, hvilket angiveligt viser afgiftningen.

I denne artikel beskriver vi proceduren og ser, om den virkelig er effektiv.

Hvordan fungerer udrensende fodbade?

Først skal vi præcisere, at udtrykket udrensende generelt refererer til forskellige behandlinger eller enheder, der reducerer toksiner i kroppen gennem visse teknikker og procedurer. I tilfælde af udrensende bade er det en enhed, der ioniserer vandet med salt i et lille kar.

Gennem elektrolyse udskilles elementerne i vandet. Når de er i kontakt med fødderne, oplader de kroppen med negative ioner, stimulerer og eliminerer frie radikaler.

Formålet med udrensende fodbadr er at hæve alkalinitetsniveauet i kroppen. Nogle anser dette for at være gavnligt for helbredet, da bakterier og andre sygdomme har brug for sur pH for at trives.

Proceduren består i at komme dine fødder i saltet vand og tænde for apparatet. En elektrolytreaktion begynder straks, hvilket ville stimulere kroppen til afgiftning.

En person, der vasker fødder

Hvorfor ændrer vandet farve?

Under proceduren bliver vandet brunt, rødligt eller gulligt, afhængigt af tilfældet. Tilhængere af teknikken siger, at dette skyldes udrensningsprocessen, og at farven viser de forskellige toksiner.

De bekræfter endda, at farverne kan betegne toksiner, der kommer fra forskellige organer. Hvis vandet er sort, renses leveren. Hvis den er orange, er det leddene. Hvidt skum hænger sammen med lymfesystemet. Hvis det er brunt, er det fra tobak og alkohol.

Virkeligheden er imidlertid, at vandet skifter farve fra oxidets udfældning, hovedsageligt fra korrosion af elektroderne. Andre elementer kan også spille en rolle, såsom salt, sved eller snavs.

Faktisk sker disse ændringer endda, når apparatet er tændt uden fødder er i det eller har kontakt med vandet.

Mulige fordele ved udrensende fodbade

Udrensende fodbade anbefales i tilfælde af reumatiske sygdomme, ledsmerter, ødem, åreknuder, stress, forskellige problemer fra en stillesiddende livsstil og endda søvnforstyrrelser. Derudover er de en del af behandlingen af dyslipidæmi, gigt, acne og nyresvigt.

I denne forstand er der masser af fordele ved disse bade. Fra smertelindring til stofskiftestimulering til regulering af iltgennemstrømning, energifeltbalance, styrkelse af immunsystemet, bekæmpelse af cellulite, reduktion af acne og forbedring af fleksibilitet.

De kan også hjælpe med følgende:

  • Fremskynde restitutionstiden efter en sygdom, skade eller operation.
  • Fjerne overskydende urinsyre og mælkesyre.
  • Hjælpe med at fjerne tungmetaller.
  • Hjælpe med atbehandle søvnforstyrrelser.
  • Forbedre hjertesundhed og endda humør.

Du er måske også interesseret i: 5 advarselstegn ved hævede ankler

Mulige risici ved udrensende bade

Afgiftning er blevet en meget populær alternativ behandling. Det er usandsynligt, at de er skadelige, men nogle mennesker bør ikke bruge dem eller bør tale med deres læge først.

Disse tilfælde omfatter børn, gravide, personer med pacemakere, diabetikere og personer med åbne sår eller sår på deres fødder. Diabetikere kan specifikt utilsigtet opleve forbrændinger fra varmt vand.

Virker udrensende fodbade?

Beviserne, der understøtter disse fodbade, kommer hovedsageligt fra kundetilfredshedsundersøgelser. Producenterne selv udfører ofte disse undersøgelser og godkender dem, eller de virksomheder, der markedsfører enhederne.

Anden forskning har søgt at demonstrere effektiviteten af IonCleanse®-enheden hos børn med autismespektrumforstyrrelse. De lavede en undersøgelse af dette, som viste, at symptomerne var reduceret med 55%.

Men i denne undersøgelse er der ingen navne på ansvarlige læger.

Generelt har der ikke været meget videnskabelig forskning om udrensende fodbade. Blandt de få er en klinisk undersøgelse fra 2012 fra Kennedy og kolleger, Canadian College of Naturopathic Medicine og University of Toronto.

De gennemførte undersøgelsen med flere patienter, der alle brugte IonCleanse ® fodbade. Forskerne indsamlede urin- og hårprøver fra forsøgspersonerne samt vand fra enheden før og efter sessionerne.

Efter at have analyseret hver af prøverne konkluderede de, at niveauet af toksiner ikke blev reduceret. De blev ikke elimineret gennem fødderne, og kroppen blev ikke afgiftet gennem leveren eller nyrerne.

På den anden side viste en undersøgelse fra 2008 fra Center for Forskningsstrategier, at aluminium- og arsenindholdet faldt med henholdsvis 46% og 24%. Disse resultater blev imidlertid afvist. Kennedy et al. sagde, at den var forbundet til IonCleanse® selv.

En person, der bruger udrensende fodbade

Fodbad er en æstetisk procedure, ikke en sanitær

Selvom der ikke er nogen forskning, der endegyldigt understøtter alle fordelene ved udrensende fodbade, er der heller ingen tegn på, at de er skadelige. Faktisk anbefaler de agenter, der sælger dem, dem som en simpel æstetisk behandling.

Så hvis du vil nyde oplevelsen af disse bade for at slappe af, blive frisket op og få nyt liv, så er de perfekte. Der er dog også billigere alternativer til at blødgøre dine fødder, såsom æteriske olier eller forskellige salte.

Det kan interessere dig ...
Fire skønne opskrifter på fodbad
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire skønne opskrifter på fodbad

Bløde, smukke fødder er synonym for skønhed og velvære. I dag vil vi gerne give dig fire opskrifter på fodbad til at forkæle dine fødder!  • American Cancer Society. Questionable methods of cancer management: Electronic devices. Cancer Journal for Clinicians 1994; 44:115-127.
  • Goodman R, Blank M. Insights into electromagnetic interaction mechanisms. J Cell Physiol. 2002; 192(1):16-22.
  • Martínez Y, Pérez Z, Mora S, Rodríguez N, González O. Utilidad de la magnetoterapia y el ioncleanse en pacientes con enfermedad renal crónica secundaria. Rev Cubana Med Fis Rehab. 2013; 5(1). Disponible en: http://bvs.sld.cu/revistas/mfr/vol_5n113/mfrsu 1213.htm
  • Serra Valdés M. Las enfermedades reumáticas: de la teoría a la realidad.  Finlay. 2013; 3(4): 271-275.
  • Varela O, Pérez R, Mora G. Utilidad de la magnetoterapia y el ioncleanse en el tratamiento de la gota. Rev Cub de Med Fis y Rehab. 2015; 7(2): 172-181.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.