Vol-au-vent med svampe og bacon: En fantastisk opskrift

Vi viser dig, hvordan du tilbereder lækre vol-au-vent med svampe og bacon, som du kan nyde som forret eller som en overraskelse for dine gæster.
Vol-au-vent med svampe og bacon: En fantastisk opskrift
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vol-au-vent med svampe og bacon kan nemt tilberedes derhjemme og fungerer rigtig godt som forret. Vi vil tilbyde dig en enkel opskrift, så du kan overraske dine gæster. Husk dog på, at forbruget skal være moderat, da de er lavet med en type røget kød.

Før vi begynder, må vi understrege vigtigheden af at indføre fødevarer af animalsk oprindelse i kosten. Disse giver mange kvalitetsnæringsstoffer, selv om de ikke alle er lige sunde.

Man skal være forsigtig med tilberedning og konservering samt vælge bestemte stykker og undgå for meget indmad. Det er bedst at veksle mellem de forskellige muligheder på markedet.

Ingredienser til vol-au-vent med svampe og bacon

Hvis du vil tilberede lækre vol-au-vent med svampe og bacon, skal du bruge følgende ingredienser:

Stegte svampe

Svampe giver antioxidanter til din kost. Det er et element, der beskytter kroppen mod oxidative processer.

Fremgangsmåde

Butterdejen kan være hjemmelavet, men det er svært at opnå et optimalt resultat og give den den nødvendige form. Derfor anbefaler vi, at du vælger en færdiglavet version, hvilket vil fremskynde hele processen.

Det er dog tilrådeligt at tjekke ingredienserne for at sikre, at den ikke indeholder totalt eller delvist hydrogenerede fedtstoffer, dvs. fedtstoffer af dårlig kvalitet.

 1. Skær bacon ud i små stykker.
 2. Læg det derefter på en stegepande med lidt ekstra jomfruolivenolie, indtil det brunes og får en sprød konsistens. Det er også muligt at udføre dette trin uden olie, idet man kun bruger det fedt, som baconen selv afgiver. Når det er færdigt, lægges det til side til senere.
 3. Skær samtidig løget i meget små tern.
 4. Skær også svampene i små stykker.
 5. Fjern det fedtstof, der er tilbage i gryden, efter at baconen er blevet brunet, og tilsæt løget med lidt ekstra jomfruolivenolie. Det er tilrådeligt at tilsætte salt for at fremskynde tilberedningsprocessen, som foregår ved svag varme i 20 minutter. Det er vigtigt, at løget har en blød konsistens.
 6. Når dette er opnået, tilsættes hvidvinen, og alkoholen får lov at fordampe.
 7. Tilsæt derefter mel, og kog det hele igen i et par minutter, hvorefter svampene tilsættes lige efter.
 8. Tilsæt bouillon og bacon, og skru ned for varmen.
 9. Lad det koge, indtil saucen reduceres og bliver cremet.
 10. Til sidst tilsættes den hakkede persille, og vol-au-vents fyldes.

Fordele ved vol-au-vent med svampe og bacon

Et regelmæssigt forbrug af bacon anbefales ikke i forbindelse med en sund kost, men det er fint, hvis du indtager det lejlighedsvis. Derfor kan det give visse sundhedsmæssige fordele at inkludere vol-au-vent med svampe og bacon i en afbalanceret varieret kost.

Svampe indeholder f.eks. mange plantekemikalier med antioxidant kapacitet. Disse neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Denne effekt reducerer risikoen for sygdom ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

På samme måde indeholder denne opskrift proteiner af høj biologisk værdi. Disse har alle de essentielle aminosyrer, så de er med til at fremme muskelgenoprettelsen efter en intens anstrengelse. Dette fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrients.

Der er dog en detalje, som man skal tage hensyn til. Når du bruger vin i tilberedningen, skal du sørge for, at alkoholen fordamper optimalt. Ellers ville du indtage et element, som har vist sig at være skadeligt for kroppen på mellemlang sigt ved at påvirke især centralnervesystemet. Men hvis du koger det længe nok, vil det fordampe.

Rå svampe på skærebræt

Du er måske også interesseret i: Fire grøntsagssupper for hele familien

Tilbered vol-au-vent med svampe og bacon derhjemme

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede vol-au-vent med svampe og bacon derhjemme, især hvis du køber butterdejen færdiglavet. Du skal bare sørge for, at det er et produkt af god kvalitet uden transfedtsyrer, som kan give sundhedsproblemer.

Husk afslutningsvis, at det er vigtigt at fremme sunde vaner, hvis du ønsker at bevare et optimalt helbred i årenes løb. Du skal først og fremmest sørge for at dyrke regelmæssig fysisk motion med særlig opmærksomhed på styrketræning. På denne måde vil inflammation og oxidation i din krop blive holdt under kontrol.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • West, D., Abou Sawan, S., Mazzulla, M., Williamson, E., & Moore, D. R. (2017). Whey Protein Supplementation Enhances Whole Body Protein Metabolism and Performance Recovery after Resistance Exercise: A Double-Blind Crossover Study. Nutrients9(7), 735. https://doi.org/10.3390/nu9070735
 • Peng, B., Yang, Q., B Joshi, R., Liu, Y., Akbar, M., Song, B. J., Zhou, S., & Wang, X. (2020). Role of Alcohol Drinking in Alzheimer’s Disease, Parkinson’s Disease, and Amyotrophic Lateral Sclerosis. International journal of molecular sciences21(7), 2316. https://doi.org/10.3390/ijms21072316

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.