Yoga til at kontrollere højt blodtryk

Selvom du ikke bør opgive medicinsk behandling, kan yoga hjælpe dig med at kontrollere højt blodtryk, når du lærer at trække vejret bedre og evaluere problemer fra et andet perspektiv.
Yoga til at kontrollere højt blodtryk

Sidste ændring: 28 januar, 2021

Yoga hjælper dig ikke bare med at holde dig i form. Det vil også balancere dit nervesystem og kontrollere højt blodtryk, angst, depression og stress. I denne artikel giver vi dig et andet perspektiv på yoga, nemlig yoga til at kontrollere højt blodtryk.

Yoga er en gammel spirituel praksis, der giver flere fordele. Der er en grund til, at tusinder af mennesker udøver det hver dag i flere dele af verden. Når du vokser op i en kultur med så høje niveauer af stress, er det vigtigt at finde en måde at kontrollere det på med naturlige metoder til at opnå balance og bringe harmoni i din krop.

Holistisk yoga til at kontrollere højt blodtryk

Personer mediterer indendørs

Yoga kan være en sund og naturlig måde at kontrollere højt blodtryk. I denne forstand forstår vi yoga som en holistisk disciplin. Det vil sige, det inkluderer en direkte forbindelse mellem sindet, følelserne og kroppen, og kan også behandle såkaldte psykosomatiske sygdomme.

Et overskud af bekymringer og tanker vil altid have en negativ indflydelse på vores helbred og forhindre os i at være i stand til at kontrollere højt blodtryk. Gennem yoga kan vi opnå en ro i sindet. Således er det en måde at brolige sindet på.

Det er vigtigt ikke at overvælde os selv med tanker, især om negative situationer eller ting, vi ikke kan kontrollere. Dette skyldes, at de forbruger vores energi og gør os svagere.

Læs også: Fem urter, der kan behandle højt blodtryk

Slip af med stress for at kontrollere højt blodtryk

En af de faktorer, der mest påvirker forekomsten af ​​højt blodtryk, er stress. På grund af en stressende livsstil fuld af aktivitet og ansvar får vi høje doser af usikkerhed, pres og angst. I denne forstand er yoga ideelt til at reducere vores hektiske eksistens og sætte farten ned.

Yoga bruger adskillige afslapningsteknikker, der kan hjælpe os til at bevidstgøre os. Gennem meditation kan du sænke højt blodtryk, ved at centrere dig selv om bevidsthed om din vejrtrækning.

Yoga tilbyder øvelser, stillinger og teknikker til at stilne sindet i en periode, hvilket kan give udslag i overraskende resultater for vores helbred.

Anvend yoga til at kontrollere højt blodtryk samt forebygge det

Kvinder anvender yoga til at kontrollere højt blodtryk

Yoga er det ideelle supplement til at forsøge at kontrollere højt blodtryk uden medicin. Hvis det kombineres med en sund livsstil, der inkluderer fysisk træning og god ernæring, kan det have vidunderlige resultater. Hvis du ikke har højt blodtryk, er dette desuden en fantastisk måde at forebygge det.

Med udholdenhed kan du korrigere usunde vaner, der skader dit blodtryk. Generelt hjælper yoga dig med at være opmærksom på din rutine og se dine bekymringer fra et andet perspektiv. Ethvert problem virker mindre alvorligt, når du vurderer det fra et fredfyldt udgangspunkt.

Andre fordele ved at dyrke yoga

Derudover giver regelmæssig yoga mange andre sundhedsmæssige fordele:

 • Først, takket være øvelserne og stillingerne (asanas) får du større fleksibilitet i dine muskler. Yoga fungerer ved udstrækning og bevægelser, der fremmer fleksibiliteten.
 • Derudover forbedrer og korrigerer yoga din kropsholdning og får dig til at føle dig ung og atletisk.
 • Det forbedrer også koncentration, vitalitet og fysisk styrke. Det forbedrer derfor også humøret.
 • Desuden kan du med den mest spirituelle yoga tage på en introspektiv rejse, der inviterer dig til at kende dig selv i dybden. Med denne bevidsthed om, hvem du virkelig er, vil du forstå din plads og finde accept og indre ro.
 • Yoga giver også følelsesmæssig stabilitet, styrker din selvtillid og fremmer værdier af respekt, empati og social bevidsthed.
 • Derudover hjælper det dig med at udvikle en større respekt for din krop og lære at tage sig af den ved at kende dine svagheder.

Læs også: Hvad sker der, når du dyrker yoga regelmæssigt?

Yoga giver dig uafhængighed og frihed

Takket være alle dets terapeutiske egenskaber inviterer yoga os til at opgive enhver form for afhængighed og vinke farvel til en stillesiddende livsstil. Desuden er ethvert tidspunkt og sted velegnet til et par øjeblikkes afslapning.

På samme måde kræver yoga øvelse, indsats, dedikation og tålmodighed. Af denne grund tvinger det dig til at være vedholdende og giver dig store fordele, når du forbedrer teknikkerne.

Endelig fungerer denne disciplin sammen med et nyt mentalt fokus i dit liv, der bringer dig lykke og velvære.

Så hvad venter du på? Prøv det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hagins, M., States, R., Selfe, T., & Innes, K. (2013). Effectiveness of yoga for hypertension: Systematic review and meta-analysis. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine2013.
 • Labiano, L., & Brusasca, C. (2002). Tratamientos psicológicos en la hipertensión arterial. Interdisciplinaria: Revista de Psicología y Ciencias Afines = Journal of Psychology and Related Sciences, (1), 85–97.
 • Posadzki, P., Cramer, H., Kuzdzal, A., Lee, M. S., & Ernst, E. (2014). Yoga for hypertension: A systematic review of randomized clinical trials. Complementary Therapies in Medicine. Churchill Livingstone.
 • Tyagi, A., & Cohen, M. (2014, March 1). Yoga and hypertension: A systematic review. Alternative Therapies in Health and Medicine. InnoVision Communications.
 • Wang, J., Xiong, X., & Liu, W. (2013). Yoga for Essential Hypertension: A Systematic Review. PLoS ONE8(10).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.