Hvad sker der, når du dyrker yoga regelmæssigt?

18 april, 2019
Ligesom alle andre fysiske aktiviteter, bidrager yoga til din krops trivsel. Konsekvent udførelse vil hjælpe dig med at opnå større mental kontrol og evnen til at fokusere på nutidens.
 

Yoga er en disciplin med flere fordele. Det giver en forbindelse mellem krop og sjæl. Når du begynder at dyrke yoga regelmæssigt, begynder du at nyde godt af utallige sundhedsmæssige fordele.

For det første vil du se en ændring i din generelle trivsel. Dine niveauer af stress og angst vil falde, og du vil lære at blive mere forankret i nutiden.

Yoga som lægemiddelbehandling kan bruges til at forbedre folks livskvalitet. Gennem denne disciplin kan du løse sundhedsproblemer som hjertesygdomme, blodcirkulation, gigt, rygsmerter, blandt andet.

I denne artikel forklarer vi, hvad der vil ske med din krop, når du begynder at udøve yoga regelmæssigt.

Fordelene ved at dyrke yoga regelmæssigt

Det øger din lungekapacitet

Åndedræt er et nøgleelement i denne praksis, fordi det vil gøre det muligt for hjernen at blive iltet og udføre stillingerne korrekt. I yoga hjælper det at trække vejret fra maven dig med at holde balancen og giver dig styrke til din stilling.

Dybe vejrtrækninger, hvor du ånder ind og ud gennem din næse, udvider dine lunger. Dette hjælper ikke kun med at forbedre sundheden i dine lunger, men det forbedrede ilt vil også bidrage til at holde dig sund og rense dit sind.

Læs også:

Yoga for begyndere: 5 grundlæggende yoga stillinger

Det styrker dine muskler og led

Yoga styrker dine muskler og led
 

Når du dyrker yoga, vil du styrke dine muskler og tone dine ben, balder, ryg og arme. Stillingerne skaber modstand, der gør det muligt for dine muskler at arbejde.

I mellemtiden vil ledproblemer også blive bedre. Udstrækningen og drejestillingerne hjælper også med at forbedre din fleksibilitet.

Det styrker dit hjerte og blodomløb

Yogastillinger fremmer optimal blodgennemstrømning.

I mellemtiden vil vejrtrækningen hjælpe dig med at regulere dit blodtryk. Med det i tankerne, hvis du lider af for højt blodtryk, vil denne aktivitet være en fremragende terapi til at forbedre dit helbred.

Læs også: 6 psykologiske fordele ved at dyrke yoga

Det hjælper med at forbedre din fysiske udholdenhed

Udøvelsen af ​​yogastillinger hjælper dig også med at udvikle fysisk udholdenhed. Dette vil hjælpe med at reducere træthed og udmattelse.

Yogisk vejrtrækning vil desuden hjælpe dig med at få større udholdenhed, mens du laver kardiovaskulære øvelser. Samlet set vil det forbedre din udholdenhed.

At dyrke yoga regelmæssigt fremmer vægttab

Yoga fremmer vægttab, da det hjælper dig med at forbrænde kalorier

Yoga hjælper dig med at tabe kropsvægt, fordi det hjælper med at fremme forbrændingen af kalorier. Det er en god form for motion.

 

Selvom det kan bidrage til vægttab, skal du huske at ledsage enhver fysisk aktivitet med en afbalanceret kost og sunde vaner.

Du vil mærke fordelene ved at dyrke yoga i hele kroppen, på flere niveauer. Fokusér din energi på øvelsen, og du vil se fremgang efter hver øvelse.

Styrk dit sind, krop og ånd med yoga!

  • Brito, Cristian. (2010). Yoga en el Tratamiento de Adicciones: La Experiencia de Dos Años de Práctica de Yoga con Pacientes del Centro de Rehabilitación Takiwasi. Psicoperspectivas9(2), 253-278. https://dx.doi.org/10.5027/psicoperspectivas-Vol9-Issue2-fulltext-90
  • Hernández Rodríguez, José, & Licea Puig, Manuel Emiliano. (2016). El yoga, una opción para el tratamiento de las personas con diabetes mellitus. Revista Cubana de Endocrinología27(3), 91-106. Recuperado en 01 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-29532016000300009&lng=es&tlng=es.
  • López González, Vivian, & Díaz-Páez Waterland, Alejandro. (1998). Efectos del Hatha-Yoga sobre la salud: Parte I. Revista Cubana de Medicina General Integral14(4), 393-397. Recuperado en 01 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-21251998000400012&lng=es&tlng=es.