10 slags fedtforbrændende fødevarer

Hvis du ønsker at fremskynde dit stofskifte og forbrænde mere fedt, tilsæt hvidløg og løg til din kost - rå er bedst. De hjælper med at afgifte kroppen og forbedre fordøjelsen.
10 slags fedtforbrændende fødevarer

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kosten er en af de vigtigste måder at opretholde en sund vægt på, og få et bedre helbred generelt. Når du får en sund kost, giver du din krop de næringsstoffer, den behøver for at fungere ordentligt og forebygge sygdom. Her bringer vi dig, 10 slags fedtforbrændende fødevarer!

Man siger at det er de “fedtforbrændende” fødevarer der kan hjælpe til at opretholde en idealvægt. Ved at “fedt forbrænde”, tror du måske at de forårsager en masse vægttab, men i virkeligheden bidrager de blot til en god fordøjelse, et mere aktivt stofskifte og forbyggelse af væskeophobning.

10 slags fedtforbrændende fødevarer

Grunden til at man skal inkludere flere fedtforbrændende fødevarer i din kost er at stimulere stofskiftet og forbrænde andre fedtstoffer, end vi forbruger. Husk, vi taler ikke om “mirakel”-fødevarer her. Disse vil hjælpe dig med at tabe dig. Så længe du fører en sund livsstil, der omfatter en smart kost, får masser af motion, og andre gode vaner. Nu, hvor vi har gjort det klart, så lad os fortælle dig om de 10 bedste slags fedtforbrændende fødevarer.

Mørk chokolade

Chokolade  er fyldt med sundhedsmæssige fordele, da det er rigt på antioxidanter og andre ting, der er gode for kroppen. Især mørk chokolade, som indeholder næsten ingen sukker og er rig på enkeltumættede fedtsyrer, der hjælper dig med at være mæt længere.

Quinoa

Quinoa

Quinoa er kendt for at være rig på antioxidanter, jern, zink, selen og E-vitamin. Det gør det en kraftfuld mad til at brænde fedt, og dens høje proteinindhold har gjort den berømt i de seneste år blandt slankekure.  Quinoakorn bør blandes med grøntsager, nødder og andre magre proteiner.

Salat

Grøn salat og grøntsager  er altid en god måde at brænde mere fedt på og tabe i vægt. Men salat er et vanddrivende middel, der indeholder jern og masser af fibre. Hvilket gør det særligt velegnet til disse formål.

Peberfrugter

Roed chili

Peberfrugter betragtes som et af de bedste krydderier til at forbrænde fedt og fremme vægttab. Rød peber og cayennepeber er rige kilder til C-vitamin, endda i højere grad end alppelsiner og citroner. Desuden har de antioxidanter, der forbedrer stofskiftet, som er nøglen til at brænde fedt.

Grapefrugt

Grapefrugt er en rig kilde til kulhydrater og  består af 90% vand. Denne lækre frugt anbefales til at forbrænde fedt, fordi dens citronsyre har slankende egenskaber. Ud over dette hjælper grapefrugt hjælper også med at regulere kolesterolniveauet og helbredelser forkølelse og influenza.

Havre

Havre og en kvinde der tager sig paa mavefedtet

Havre er en af de kraftigste fedt-forbrændingsfødevarer, fordi de øger stofskiftet og giver bedre fordøjelse. De er rige på komplekse kulhydrater, fibre, og protein. De indeholder også umættede fedtsyrer og næringsstoffer, der giver kroppen energi til at klare dagen.

Grøntsagssupper

Grøntsagssupper kan gå hen og blive din bedste ven, når du prøver at forbrænde fedt, gøre dig mæt og undgå andre måltider, der er fyldt med kalorier. Ved at inddrage supper, der indeholder grøntsager i din kost, kan du erstatte andre grøntsager, der har højt fedtindhold, og du kan udnytte de ekstra fordele fra disse lav-kalorie-grøntsager.

Nødder

Valnoedder

Nødder er kendt for deres høje indhold af E-vitamin, omega-3 fedtsyrer, vegetabilsk protein, fibre og antioxidanterVed at spise nødder i moderate mængder kan du tabe i vægt og sænke niveauet af dårligt kolesterol  der kan have en skadelig virkning på din sundhed.

Fisk

Fisk er en af de bedste og sundeste proteinkilder, som du kan finde. Den hjælper dig med at forbrænde fedt, på grund af dens indhold af omega-3, som anses for at være et godt fedtstof til kroppen. Følgende er nogle magre fisk at inddrage i til din kost: tunge, torsk, blæksprutte, havkat, sej, og sild.

Løg og hvidløg

Hakkede loeg

Løg og hvidløg har meget tilsvarende egenskaber, og de har begge evnen til at aktivere stofskiftet og forbrænde fedt. Hvidløg og løg fremmer et sundt blodomløb, kontroller blodsukker og har antiinflammatoriske egenskaber. Bidrager generelt til en bedre fordøjelse og afgifter  kroppen.

Hvilken en af de 10 slags fedtforbrændende fødevarer kan du bedst lide?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ried K., Fakler P., Stocks NP., Effect of cocoa on blood pressure. Cochrane Database Syst Rev, 2017.
  • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.
  • Varghese S., Kubatka P., Rodrigo L., Gazdikova K., et al., Chili pepper as a body weight loss food. Int J Food Sci Nutr, 2017. 68 (4): 392-401.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.