4 urteteer til at øge dit stofskifte

Hvis du er et af ​​de mennesker, der er så heldige at have et højt stofskifte, kan du brænde fedt af næsten uden anstrengelse. Hvis du er ligesom resten af ​​os, kan du stadig sætte gang i dit stofskifte med urteteer og en afbalanceret kost.
4 urteteer til at øge dit stofskifte
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Som du ved har hver enkelt af os vores egen unikke stofskiftehastighed. Arvelighed er en del af dette, men du kan også selv gøre noget, for at sætte gang i dit stofskifte  og det er der, hvor urteteerne kan være til hjælp. I denne artikel vil vi snakke om 4 urteteer til at øge dit stofskifte.

4 urteteer til at øge dit stofskifte

Den rette balance mellem muskler og kropsfedt er nøglen til både vores velvære og udseende.  Der findes mennesker derude med et stofskifte, der lader dem forbrænde fedt næsten uden at anstrenge sig, og som gør at de kan holde deres vægt og form gennem det meste af livet. Nogle gange er vi på grund af arvelighed ikke i stand til at tabe os på trods af barske slankekure og at vi næsten sulter os selv, ofte på bekostning af vores sundhed. Men hvad kan vi gøre? Ideelt set bør du spise en varieret kost, komplet med alle de vigtige vitaminer og mineraler. Du bør fortsætte med at spise protein for at holde musklerne stærke og undgå at blive bløde, som det ofte sker under vægttab. Disse urteteer sammen med en afbalanceret kost kan på en sikker måde fremskynde dit stofskifte og hjælpe dig med at opnå dine mål.

1.  Æbleskræller og kanel

Æbleskræller er kendt for deres slankende egenskaber, men hvorfor? Dybest set af to grunde: ursolsyre og aktiv kollagen.  Ursolsyre   i æbleskræller forebygger slid af leddene, kontrollerer kolesterol og holder vores knogler stærke og sunde. Den aktive kollagen er god for vores hud og hår. De er naturlige vidundere, der er rost af alle, der opnår at brænde fedt, mens de opbygger muskler samtidigt.

Hvordan laver jeg en urtete af æbleskræller og kanel? Det er nemt. Bare tage skrællen fra tre æbler, tilsæt en liter vand og bring det i kog. Når de begynder at koge, tilsætter du en spiseskefuld kanel. Nyd denne lækre te hele dagen.

Anbefalet læsning efter “4 urteteer til at øge dit stofskifte”:

5 grønne juice opskrifter til vægttab

2.  Grøn te og kanel

Det er ingen hemmelighed, at grøn te er en glimrende måde at øge dit stofskifte på. Det er ikke alene rigt på antioxidanter og godt for hjertet og fordøjelsen. Grøn te hjælper dig også med at tabe dig. Når du kombinerer grøn te med kanel, får du en vidunderlig drik, der er et fantastisk tilbehør til enhver kost. Du behøver ikke at gøre andet end at tilberede grøn te på sædvanlig måde og tilføje lidt kanel. Hvis det tages to gange dagligt, til morgenmaden og om eftermiddagen, vil du bemærke resultater.

3.  Ananas med ingefær

Lækkert, sundt, medicinsk og slankende. Hvordan skulle du kunne modstå det? Det vil du ikke være i stand til. Det bør tages to gange dagligt, til morgenmaden og aftensmaden. Som du allerede ved, er ananas en frugt med rensende og afgiftende egenskaber, og når den kombineres med ingefær, bliver det til et storartet, let middel til at fremskynde dit stofskifte. Ingefær har også anti-inflammatoriske egenskaber og er storartet til at tage hånd om fordøjelsessystemet: det udrenser, healer og sætter gang i stofskiftet, når det kombineres med   ananas.

Hvordan tilbereder jeg mig en ananas- og ingefær-te? Først bring en kop vand i kog, tilsæt en spiseskefuld ingefær, lad det trække, og filtrer det så. Tag to skiver ananas og kør det gennem en foodprocessor eller blender og bland den resulterende saft med ingefær-te. Har du prøvet det endnu?  Så hvad venter du på?

4.  Cayennepeber, grøn te og honning

Cayennepeber, honning og grøn te er alle termogeniske elementer, der kan øge dit stofskifte. Vær ikke bange for at prøve denne blanding; den er meget velkendt og yderst gavnlig. Hvis det tages til frokost, vil denne te reducere din appetit og hjælpe dig med at undgå den klassiske eftermiddags-snack. Den er let at lave. Bare tilbered en kop grøn te, som du plejer og tilsæt en fingerspids cayennepeber (ikke for meget, så vil du ikke være i stand til at drikke det!) og en teskefuld honning. Den drik, der kommer ud af det, vil hjælpe til med at sætte gang i dit stofskifte for at nå dit mål med at tabe dig. Tøv ikke med at prøve det en dag!

Flere tips til at fremskynde dit stofskifte

Sund morgenmad

1.  Spis nærende morgenmad.

Når du forsyner din krop med energi om morgenen, sætter du den straks på arbejde med det samme, for at absorbere næringsstoffer og brænde fedt af til at starte din dag. Hvad med nogle havregryn?  Eller hvad med nogle hele hvedetoast med spinat og feta? Disse fødevarer er ideelle til starthjælpen for dit stofskifte som det første om morgenen.

Læs også denne artikel efter “4 urteteer til at øge dit stofskifte”:

Tre måder grøn te kan hjælpe dig med vægttab

2.  Fødevarer rige på Omega-3

Fødevarer som tun og laks indeholder sunde fedtstoffer, der øger stofskiftet, og samtidig reducerer betændelse og kontrollerer de hormoner, der er ansvarlige for fedtoplagring.

3.  Spring aldrig måltiderne over.

Springer du måltider over?  Det er en stor fejltagelse. Ideelt bør du spise 6 små måltider i løbet af dagen,   og morgenmaden er et af de vigtigste. Regelmæssige måltider fortæller vores krop, at fødevarer er regelmæssigt tilgængelige. Når vi springer måltider over, fortæller det vores krop, at fødevarer er ikke længere er tilgængelige, og at den skal gå i fedt-oplagringstilstand for at spare energi. Derfor er det vigtigt at spise 6 sunde måltider om dagen, og sørge for at medtage frugt, fibre og noget protein. Husk at spise en varieret kost, opretholde en aktiv livsstil, og drikke disse urteteer, der uden tvivl vil hjælpe dig til at nå dit mål om vægttab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Wolfe, K., Wu, X., & Liu, R. H. (2003). Antioxidant activity of apple peels. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf020782a
  • Higdon, J. V., & Frei, B. (2003). Tea Catechins and Polyphenols: Health Effects, Metabolism, and Antioxidant Functions. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690390826464
  • Alkhatib, A., Seijo, M., Larumbe, E., & Naclerio, F. (2015). Acute effectiveness of a “fat-loss” product on substrate utilization, perception of hunger, mood state and rate of perceived exertion at rest and during exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition. https://doi.org/10.1186/s12970-015-0105-8

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.