5 aftenvaner, der kan få dig til at føle dig mindre træt

Bortset fra bare at rydde op i soveværelset, for at få en god nats søvn, skal du også tænke på andre faktorer, såsom at fordøje din middag og undgå distraktioner.
5 aftenvaner, der kan få dig til at føle dig mindre træt
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Vi har alle oplevet det mindst en gang før. Du vågner om morgenen, og har det som om du ikke har sovet det mindste. Det virker som om, at de timer, du brugte på at sove var forgæves, og du føler dig slet ikke udhvilet. Disse er de hårdeste dage for alle at komme igennem, og du ønsker at du ville føle dig mindre træt.

Når det er sagt, er der visse faktorer, der gør din søvn ineffektiv. Nøglen til god søvn ligger i at koncentrere sig om behovet for at sove. Det lyder paradoksalt at koncentrere sig om at forsøge at sove, men hvad vi mener er, at du ikke bør gå i seng, og tænke på andre ting.

Hvad du spiser før du går i seng er vigtigt. Den populære tro om at aftensmad lige før du skal sove vil give dig mareridt har en smule sandhed i sig, og er relateret til en af ​​kroppens mekanismer. På grund af risikoen for en emboli på grund af langsom fordøjelse, alarmerer kroppen dig, for at stoppe dig fra at falde i en for dyb søvn og skade dit helbred.

Det er muligt at være helt afslappet, før du går i seng. Men for at gøre det, skal du erhverve dig et par naturlige produkter, afslapningsteknikker og et godt søvnmønster. På denne måde kommer du til et punkt, hvor din hjerne allerede genkender, når det er tid til at gå i seng.

I betragtning af hvor vigtigt søvn er, skal vi i dag tale om nogle tricks, du kan prøve for at forsøge at sove bedre. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan få en bedre kvalitet søvn og føler dig mindre træt.

5 aftenvaner, der kan få dig til at føle dig mindre træt

1. Spis lette måltider om aftenen og hold dig til en afbalanceret kost

At spise ordentligt er virkelig vigtigt for hele kroppen. Det er den måde hvorpå du får næringsstoffer, som hjælper dig med at holde dig energisk og udføre dine daglige opgaver. En person, der spiser godt, vil udføre deres job meget bedre.

Det er det samme, hvis du vil føle dig mindre træt. At spise ordentligt reducerer overskydende metabolisk aktivitet, fordi den gør den langsommere. Det holder din stofskifte fleksibelt, og du metaboliserer næringsstoffer korrekt, hvilket får dig til at føle dig mere aktiv i løbet af dagen, og hvile bedre om natten.

2. Tag ikke arbejdet med i seng

Det handler ikke kun om ikke at tænke på problemer, når du går i seng. Det er mere relateret til at vænne sig til at bruge sengen til søvn, i stedet for andre ting, såsom at spise, arbejde eller endda se fjernsyn.

Kvinde sover fredeligt

Selvfølgelig ved vi, at dette lyder svært. Ideen om en perfekt søndag handler om at ligge i sin seng hele dagen for at se film og spise junkfood. Men din hjerne vil vænne sig til tanken om, at dette er et sted at være vågen, uanset om du arbejder, spiser eller ser fjernsyn.

Din hjerne vil forbinde sengen med et koncentrationssted og afstå hvile og søvn fra dine tilgængelige muligheder.

3. Drik nok vand

Væskeretention er forfærdeligt, når det kommer til at sove. Det får dig til at føle dig hævet, ubehageligt til mode, og det har tendens til at få dig til at vågne op midt om natten. Men væskeretention er ofte resultatet af mangel på væske.

Kvinde drikker vand for at føle sig mindre træt

Vand er en vigtig væske for kroppen. Du skal sørge for, at du drikker nok af det hver dag. Hvis ikke, kan du ende i den modsatte ende af spektret, dehydreret.

Når du er dehydreret lider din hjerne, og som følge heraf vil du ikke være i stand til at sove korrekt.

4. Hjælp dig selv med naturmedicin

Der er mange forskellige planter til rådighed, der kan hjælpe dig med at få bedre hvile og få dig til at føle dig mindre træt. Det er ikke nødvendigvis tilfældet, at du ikke kan sove, for ofte sover folk dybt og nemt og uden meget af en kamp. Det er mere tilfældet, at din krop fortsætter med at arbejde, og derfor føler du dig ikke så træt.

Naturmedicin er i stand til at hjælpe dig med at få en bedre søvn. Ved at tage infusioner af salatblad, hibiscus, kamille eller baldrian, vil både din krop og din hjerne kunne slappe af.

5. Afslut dagen med et dejligt varmt bad

Når du tænker på at gå i seng, bør du bestemt ikke tage et køligt bad. Det vil bare gøre dig mere vågen, og vække din hjerne.

Prøv at tage et varmt bad, når du har besluttet, at du snart vil gå i seng. Dette vil hjælpe dig med at slappe af og gør dig klar til at sove.

Det kan interessere dig ...
7 yogastillinger der gør dig glad
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 yogastillinger der gør dig glad

Regelmæssige dyrkning af yoga kan hjælpe med at bevare og forbedre dit helbred. I denne artikel kan du lære om 7 yogastillinger der gør dig glad.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bhaduri, A. (2018). Fatigue. In Springer Series in Materials Science (Vol. 264, pp. 317–371). Springer Verlag. https://doi.org/10.1007/978-981-10-7209-3_8
  • Ament, W., & Verkerke, G. (2009). Exercise and fatigue. Sports Medicine. https://doi.org/10.2165/00007256-200939050-00005
  • Meeusen, R. (2014). Exercise, nutrition and the brain. Sports Medicine44(SUPPL.1). https://doi.org/10.1007/s40279-014-0150-5
  • Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition Reviews. Blackwell Publishing Inc. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • St-Onge MP, Mikic A, Pietrolungo CE. Effects of Diet on Sleep Quality. Adv Nutr. 2016;7(5):938–949. Published 2016 Sep 15. doi:10.3945/an.116.012336
  • Black DS, O’Reilly GA, Olmstead R, Breen EC, Irwin MR. Mindfulness meditation and improvement in sleep quality and daytime impairment among older adults with sleep disturbances: a randomized clinical trial. JAMA Intern Med. 2015;175(4):494–501. doi:10.1001/jamainternmed.2014.8081

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.