5 børnebøger dit barn skal læse, før de bliver 6

Læsning er en af de bedste vaner, du kan få små børn til at lære. Nogle bøger vil lære dem visse værdier, der ligger uden for deres årgang.
5 børnebøger dit barn skal læse, før de bliver 6

Sidste ændring: 26 august, 2022

De fleste børn har ikke mestret kunsten at læse før de bliver seks. Mange af dem har lært at lytte og blive interesseret i børnebøger på det tidspunkt, hvor de er meget unge. På grund af dette er de tidlige år af livet det bedste tidspunkt at så frøene til en kærlighed for litteratur.

Dette er også den bedste tid til at hjælpe dem med at relatere læsning med fritid og ikke med skole eller lektier. Børn elsker det, når deres forældre læser med dem og tager sig tid til at fordybe sig i fantasi historier.

Af denne grund alene, uanset de andre fordele, kan læsning med et barn vise dine kærlighed og styrke jeres bånd. Hvilke bøger, skal du læse med dit barn, mens de stadigvæk er små?

I dag vil vi dele 5 gode børnebøger med dig.

Børnebøger som dit barn bør læse før de bliver 6

For at læse dit barn at elske og vise interesse i bøger, bør du begynde at læse med dem i en meget tidlig alder. Selvom de måske ikke kan læse alene fra 3 til 6, kan de til at begynde med lytte mens du læser højt om deres ynglingsemne.

Hvis de allerede kan læse, selv med vanskeligheder, er det næste mål at øge deres interesse for bøger. Vær opmærksom på, hvad interesserer dem og hvilke historier får dem til at ville lære mere.

Når du har fundet ud af det, skal du lede dem hen imod nogle bøger, der kan hjælpe dem med at læse endnu mere. Her er 5 interessante muligheder, der vil lære dem bestemte værdiger ud over at være vidunderlige bøger til børn.

Vennerne Frø og Tudse

Mor der sidder og laeser med sin datter i sengen

Arnold lobel er forfatteren af denne bog, som blev skrevet til børn mellem 4 og 6 års alderen. Vennerne frø og tudse, kommer ind i nogle spændende eventyr, hvor de lærer værdien af at arbejde som et team. Det er en let historie for de små at forstå.

Cocorico

Med en kylling som hovedperson er Cocorico en historie, der lærer børn om vigtigheden af at lytte til råd og holde løfter.

Den handler også om hvor svært læring og deling kan være. Denne historie er skrevet af Marisa Nunez og er baseret på en populær historie fra Burma. Illustrationerne er af Helga Bansch.

Legenden om sankt George

Ridderhistorier er gode til at opmuntre dine børn til at læse. I denne bog bringer Lluis Farre historien om den legendariske Sankt George til livs igennem en bog med drop down illustrationer og rimene tekst, der er fyldt med humor.

Gæt hvor meget jeg elsker dig

Skrevet af Sam McBratney, er denne bog ideel til børn mellem to og fire år. Hovedpersonen er en lille kanin, der forsøger at få sinmor til at forstå, hvor stor kærligheden hun har for hende er. Det er en illustreret historie, som du kan læse højt til dit barn, før de går i seng.

Lille pige der laeser en bog

De tre små grise

Den klassiske fortælling om de tre små grise og den store stygge ulv, er blevet tilpasset af flere forfattere, men er stadigvæk et vigtigt element for et barn at læse, mens de er små. Det kombinereren sans for humor med nogle lektioner om hårdt arbejde og venskab.

Hvorfor er det vigtigt for dit barn at læse?

Læsning har massere af kognitive og følelsesmæsige fordele. De forskellige historier kan øge dit barns kreativitet og fantasi, samtidig med at deres sprogkundskaber styrkes.

At hjælpe dit barn med at læse som noget positivt vil give dem mange fordele i skolen og i livet. Bedst af alt, læsning underviser begreber i deres tidlige år, der er afgørende for sund udvikling.

Andre fordele ved at læse for børn inkluderer:

 • Følelser af ro og afslapning
 • Stimulering af hjernen
 • Styrkelse af båndet mellem forældre og barn
 • Udvidelse af ordforråd
 • Større inspiration og evne til refleksion
 • Kreativitet og udvikling af kritisk tænkning

Konklusion

Der er mange forskellige bøger som dit barn kan læse, mens de er unge. Du bør blive en rollemodel når det kommer til læsning af børnebøger. Tag dig tid til at læse dem højt og lære dem at læse deres yndlingsbøger. Stop aldrig med at udnytte fordelene ved at læse!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Anaya, R. (2005). Cuentos. In Twice-Told Children’s Tales: The Influence of Childhood Reading on Writers for Adults. https://doi.org/10.4324/9780203958421
 • Gil-Tarín, Estefanía (2013). El primer contacto con la lectura de niños de 1 a 3 años. Universidad Internacional de la Rioja. Consultado en línea en: https://reunir.unir.net/handle/123456789/2004
 • Tabernero Sanchez, B.; Aliseada García, B.; Daniel Huerta, M. J. (2016). ¿Jugamos a los cuentos ? Una propuesta práctica de animación a la lectura a través de la Educación Física. Retos.
 • Labra, J. P. (2005). ANIMACIÓN A LA LECTURA Y TIC: CREANDO SITUACIONES Y ESPACIOS. Revista de educación. 
 • Matzke, J. (1902). Contributions to the History of the Legend of Saint George, with Special Reference to the Sources of the French, German and Anglo-Saxon Metrical Versions. PMLA, 17(4), 464-535. doi:10.2307/456508
 • Sapo y Sepo, inseparables. Consultado en línea de Wikipedia: https://es.wikipedia.org/wiki/Frog_and_Toad

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.