5 fødevarer du bør undgå, hvis du vil tabe dig

Ikke alle frugter er gode hvis du ønsker at tabe dig eller opretholde din figur. Der er mange frugter, der indeholder en masse sukker. I denne artikel tager vi et kig på nogle du kan spise en masse af og nogle det er bedst at moderere dit indtag af.
5 fødevarer du bør undgå, hvis du vil tabe dig
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Vi ved alle, hvor svært det er at holde sig i form eller at følge en slankekur. Det kan dog være lettere end du tror med de her fødevarer du bør undgå, hvis du vil tabe dig.

Hvad skal du gøre, hvis du vil tabe sig? Det er ret simpelt: Undgå mad, der får dig til at gå op i vægt! I denne artikel deler vi fem fødevarer du bør undgå, hvis du ønsker at tabe dig.

Hvis du følger disse anbefalinger, kan du hurtigt og effektivt nå de mål du har i tankerne.

Fødevarer du bør undgå, hvis du vil tabe dig

1. Avocado vs Bær

Avocado og baer

Avocadoer giver kroppen sunde fedtstoffer, er sandheden at du ikke bør spise dem i for meget. Når alt kommer til alt, hvis du spiser dem i for store mængder, kan det være kontraproduktivt.

Dette skyldes deres høje kalorieindhold, da de indeholder ca. 200 kcal. På grund af dette er det en god ide at spise dem i små mængder. I stedet kan du erstatte dem med en håndfuld bær.

Bær er en af de bedste muligheder for at forbrænde fedt, accelerere stofskiftet og berolige følelsen af sult. Dette skyldes deres antioxidantegenskaber, som holder kroppen ren af giftige stoffer og fedtopbygning.

2. Pærer vs. vandmelon og meloner

En af fordelene ved vandmelon og meloner generelt er deres høje indhold af vand og fiber. Dette bidrager til en bedre fordøjelse af resten af de fødevarer, som du vælger at spise i løbet af dagen.

På grund af dette er det en god ide at spise dem til morgenmad ved at blande dem i en god frugtsalat. Eller hvis du foretrækker at lave en sukkerfri smoothie med dem.

Pærer indeholder også en god mængde fibre, selvom specialister anbefaler, at du ikke spiser for mange af dem, da de kan forårsage forstoppelse.

3. Abrikos vs Jordbær

Abrikos

Abrikoser er meget nærende frugter, der indeholder en stor procentdel vitaminer samt mange andre fordele for vores krop. Men overdreven forbrug kan forårsage en række komplikationer.

Faktisk, kan du endda have grund til at skulle være forsigtig. Grunden til dette er at denne frugt har vist sig at indeholde et kemisk og naturligt stof kaldet amygdalin.

Dette er et klæbemiddel der let lægger sig op ad mavens vægge, når det indtages i store mængder. Derefter er kroppen ansvarlig for at bryde det ned, og du kan som resultat af dette opleve kvalme.

Derfor er det bedre at vælge jordbær i stedet. Dette er en frugt, der er lav i sukker og er meget lettere at fordøje. Desuden kan jordbær, ud over at give dig endeløse antioxidant fordele, også hjælpe dig med at opnå din ønskede figur.

4. Druer vs æbler

Uanset om du ønsker at fjerne noget fedt eller tabe nogle ekstra kilo, kan det at spise æbler hjælpe dig med at opnå dine mål.

De er ikke bare en god mad til at hjælpe dig med fordøjelsen på grund af deres høje fiberindhold. Derudover indeholder de ikke så mange kalorier: knap 100 kcal.

På den anden side er druer frugter, der på trods af ikke at have et højt sukkerindhold, laver juice, der er ret kalorisk og fuld af sukker. De kan også have evnen til at udrydde tændingen på dine tænder, og deres frø kan ændre tarmens funktioner, hvis du spiser dem for ofte.

5. Bananer vs Grapefrugt

Bananer

For hurtigt vægttab er det bedre at vælge grapefrugt. Dette er en frugt med meget mere magtfulde egenskaber end dem i bananer.

Bananer er i kategorien af fødevarer, der har tendens til at blive fordøjet langsommere og derfor også har et højere kalorieindhold end grapefrugter.

Under alle omstændigheder bør du huske på, at bare fordi de her fødevarer du bør undgå ikke er usunde som sådan, men at de måske bare ikke egner sig godt til en slankekur.

Alle frugter indeholder en vis procentdel af fedt og sukker. Nøglen er at vide, hvordan man spiser dem i de rigtige mængder. At have en afbalanceret kost og motion er derfor afgørende for at få resultater.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Better Health Chanel. Alcohol and weight gain. Department of Health. Victoria State Government. Noviembre 2017.
  • Dhaka V, Gulia N, et al. Trans fats-soruces, health risk and alternative approach. A review. Journal of Food Science and Technology. Octubre 2011. 48 (5): 534-41.
  • International Agency for Research on Cancer (IARC). IARC Monographes evaluate consumption of read meat and processed meat. World Health Organization. Octubre 2015.
  • Harvard T. H. Chan. Added Sugar. Harvard School of Public Health.
  • Malik V. S, Pan A, et al. Sugar-sweetened beverages and weight gain in children and adults: a systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition. Octubre 2013. 98 (4): 1084-102.
  • National Institutes of Health. Eating highly processed foods linked to weight gain. U. S. Department of Health and Human Services. Marzo 2019.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.