5 nemme madændringer til vægttab

Prøv at spise middag tidligt, så din krop har tid til at fordøje maden, før du går i seng. Dette vil ikke kun hjælpe dig med at tabe dig, men også hjælpe dig med at sove bedre!
5 nemme madændringer til vægttab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Springe aftensmaden over vil ikke hjælpe dig med at tabe dig, på trods af populær mening om dette. Hvad du rent faktisk vil gøre er at gøre dig selv mere usund. I denne artikel vil vi snakke om 5 nemme madændringer til vægttab.

At spise godt betyder, at du lever godt, og således vil intet hjælpe dig med at have det så godt indvendigt og udvendigt, som at gøre en indsats for ikke blot at se efter, hvad du spiser, men også hvordan du spiser.

Et eksempel er timingen: Når man spiser aftensmaden, er det absolut afgørende for, hvor meget du taber dig.

En tung middag sent om aftenen vil få din krop til at arbejde ekstra hårdt for at fordøje maden.

Som et resultat, vil du have problemer med at sove, og sammen med søvnløshed vil vægtforøgelse opstå.

Hvis du husker på, at små ting kan gøre meget, vil du forstå, hvordan du uden, at du selv indser det, at hvorfor de ekstra kilo, trætheden om morgenen, halsbranden og i sidste ende, at diabetes opstår.

Du skal passe på dig selv, lytte til din krop og forbedre kvaliteten af ​​dine middage.

Her fortæller vi dig om 5 nemme madændringer til vægttab: De koster ikke noget, og de er nemme!

1. Start med suppe

Suppe i en skaal

Gulerod, selleri, squash suppe… Det er altid en god ide at finde en velsmagende opskrift på en sæsonbestemt grøntsagssuppe, du kan lave derhjemme. Sundt og lækkert.

Grunden til at det er tilrådeligt at gøre det til en del af din aftensmad er at, det vil hjælpe dig med at føle dig mæt og tilfreds.

Det vil også hjælpe dig med at sove bedre ved at hjælpe din fordøjelse, samtidig med at du får kvalitets ernæring.

En varm skål suppe er også god for alle, der kommer hjem fra arbejde stresset. Det tvinger dig til at spise langsommere og er beroligende for din mave.

Anbefalet læsning efter “5 nemme madændringer til vægttab”:

Lær om de utrolige sundhedsfordele ved spirulina

2. Hvorfor skal jeg spise aftensmad tidligt?

Vi ved, at det ikke altid er muligt at spise aftensmad, når du ønsker det. Det hele afhænger af din tidsplan og forpligtelser.

Men så meget som muligt er det vigtigt at følge dette princip: Du skal spise mindst to timer inden du går i seng.

På den måde vil du kunne få 7 til 8 timers dyb, genoprettende søvn.

Du vil give dit fordøjelsessystem en chance for at absorbere næringsstoffer, chancen for at få lidt hvile og chancen for at tabe sig og være sund.

3. Det handler ikke om at indtage en lille portion aftensmad, det handler om at spise den rigtige aftensmad

Laks og groent

Hvis valget er mellem ikke at spise aftensmad og indtage en pose kartoffelchips til aftensmad, er det bedre at spise ingenting. Hvis det kommer ned til en bagt kartoffel og laks med spinat, vil sidstnævnte altid være bedre.

Det handler om at spise godt og vælge de fødevarer, du spiser til aftensmaden med omhu.

Her er nogle små retningslinjer:

  • Kogte grøntsager er bedre end rå, da de lettere fordøjes.
  • Fisk er bedre end rødt kød, da din krop kan lide fiskeprotein bedre på dette tidspunkt på dagen, og de sunde fedtsyrer er vidunderlige for dit hjerte og vægttab.
  • Tilsæt fuldkorn eller frø til din middag to eller tre gange om ugen: De vil hjælpe med at reparere dit væv natten over. (Pas på ikke at overdrive det.)

Læs også denne artikel efter “5 nemme madændringer til vægttab”:

De 7 bedste drikkevarer til at forbrænde fedt

4. Sig nej til saucer, slagtet kød og stegte fødevarer

Vi ved, at når det kommer til at lave aftensmad, har du sandsynligvis ikke meget tid eller energi; det er derfor, du vender dig til de klassiske stegte fødevarer, frosne pizzaer, stegte fiskfileter, sprød kylling…

De klarer ikke cuttet af tre grundlæggende årsager: de vil få dig til at gå op i vægt, de vil ikke mætte dig, og de tager meget længere tid om at blive fordøjet… For ikke at nævne, at de ikke er særlig nærende.

Så for at give et eksempel til en aftensmad idé, der vil hjælpe dig med at tabe dig og være sundere er:

5. Frugt til aftensmad: Ja eller nej?

Skaal med frugt - nemme madaendringer

Frugt til aftensmad kan være dårligt for dig, hvis du vælger tunge, sukkerholdige eller forarbejdede frugter. Sidstnævnte betyder, at alle deres næringsstoffer er væk.

  • En anbefaling: bagte æbler er et godt valg til aftensmad.
  • Papaya og pærer er også fremragende.
  • Bananer – ikke for modne – er fantastiske af en bestemt grund: De indeholder tryptofan, en aminosyre, der hjælper dig med at få en god nats søvn.
  • En god mulighed er gelatine, det er en god ide at indtage to eller tre gange om ugen til aftensmad.

Til sidst er disse 5 ideer nemme at anvende og hjælper dig ikke kun med at holde øje med din vægt, men også med at tage vare på dig selv ved at skabe gode vaner.

Er du klar til at sætte dem i praksis i dag?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73(3):333-344
  • Santos HO, Macedo RCO. Impact of intermittent fasting on the lipid profile: Assessment associated with diet and weight loss. Clin Nutr ESPEN. 2018 Apr;24:14-21.
  • Christodoulides S, Dimidi E, Fragkos KC, Farmer AD, Whelan K, Scott SM. Systematic review with meta-analysis: effect of fibre supplementation on chronic idiopathic constipation in adults. Aliment Pharmacol Ther. 2016 Jul;44(2):103-16

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.