7 mættende opskrifter der hjælper dig med at tabe dig

Aftensmaden er en stor del for vores krop, fordi vi ikke brænder de kalorier, vi indtager i vores sidste måltid på dagen. Så vi har lavet 7 spisemuligheder til dig, der hjælper dig med at tabe dig inden for en uge uden at skulle føle dig sulten.
7 mættende opskrifter der hjælper dig med at tabe dig
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Hvis du har gjort det til et mål at planlægge sunde, afbalancerede, nærende og lækre middage for at tabe dig og forbedre dit helbred – uden at være sulten – her er nogle originale og enkle mættende opskrifter.

Ved at bruge disse måltider som udgangspunkt kan du skabe mange andre opskrifter, der er fulde af smag og næringsstoffer, fri for mel og skadelige fedtstoffer.

Aftensmad er nøglen til at tabe sig

Hvis vi ønsker at tabe os let uden at skulle føle os sultne, skal vi fokusere på vores aftensmad. Aftensmaden er det måltid, der med størst sandsynlighed vil få os til at tage på og akkumulere fedt i vores mave region. Vi forbrænder normalt ikke de kalorier, vi forbruger i løbet af dagens sidste måltid, og som følge heraf forvandler vores kroppe al den energi til reserver.

Af den grund skal vi vælge middage med rå eller kogte grøntsager, ledsaget af let fordøjelige proteiner og sunde fedtstoffer. Denne kombination af næringsstoffer øger stofskiftet, så vi kan forbrænde flere kalorier samtidig med, at det hjælper os med at hvile godt og genoplade vores energi over natten.

For at kunne gøre det skal vi spise aftensmad tidligt, mindst 3 timer før vi går i seng. Hvis vi er meget sultne inden vi går i seng, kan vi få en kop te, et glas vegetarmælk (havregryn eller mandelmælk) eller endda et æble eller pære.

Læs også denne artikel efter “7 mættende opskrifter der hjælper dig med at tabe dig”

Natron til vægttabsformål

Og hvis vi springer aftensmaden over?

De mennesker, der vælger at hoppe over aftensmaden eller til at følge diæter med lavt kalorieindhold, gør et unødvendigt offer. Det vil ikke kun hjælpe dem med at tabe sig, men har også en rebound-effekt, når de begynder at spise igen. Deres krop vil reducere energiforbruget til et maksimum og begynde at opfylde alle reserver, der er mulige ved måltider som overlevelsesmekanisme.

Nøglen ligger i at vælge de rigtige fødevarer, spise moderat og ikke gå amok i kalorier. Slutresultatet vil være et effektivt vægttab uden lidelse. På bare en uge kan vi begynde at bemærke positive resultater.

7  mættende opskrifter til hele ugen

1. Mandag: Cremet grøntsags- og ærtesuppe

Suppe

Kolde eller varme, cremede grøntsagssupper, der er i sæson, udgør en af de bedste aftensmad muligheder, fordi de er meget mættende og sunde. Vi kan forberede dem med vores yndlingsgrøntsager og, når det er muligt sammen med en servering af bælgfrugter, der kan give ekstra protein og fiber.

Ærter er en af de bedste bælgfrugter, vi kan spise til aftensmad. De er nemme at fordøje og har en lækker smag.

2. Tirsdag: Gazpacho og fjerkræ

Gazpacho eller en suppe af blandede grøntsager (tomat, agurk, paprika, hvidløg), er fantastisk til varme nætter eller når vi har brug for et boost vitaminer og mineraler. Vi kan drage fordel af suppens lette krop for at få en servering af kylling eller kalkun, bagt eller grillet. Det er en perfekt kombination, og vi kan nemt fordøje det. Denne middag er også en god mulighed efter træning.

3. Onsdag: Salat og hummus

Hummus

Kikærter er meget nærende bælgfrugter. Men mange mennesker har problemer med at fordøje dem, især om natten. Det er værdifuldt, hvorfor vi anbefaler hummus, en kold kikært dip, som vi kan parre med en salat.

4. Torsdag: Fisk og grillet ananas

Fisk er et fedtfattigt animalsk protein, hvilket gør det til en god mulighed til vægttabsopskrifter. Vi kan bage det i ovnen sammen med nogle ananas skiver. Vi ender med en lys, lækker dessert, der er ideel til at fordøje fisken.

5. Fredag: Quinoa og guacamole

Salat med quinoa

Quinoa er et proteinrig korn, der er bedre egnet til middagsopskrifter end andre korn som ris. For denne menu foreslår vi at parre det med en god guacamole. Guacamole vil give os en god mængde vitaminer, mineraler, fibre og sunde fedtstoffer.

Se også denne artikel efter “7 mættende opskrifter der hjælper dig med at tabe dig”:

5 fødevarer, du bør undgå, hvis du vil tabe dig

6. Lørdag: Kikært pizza

Elsker du pizza? Forkæl dig selv på lørdag aften, men lav dejen med kikærtemel. Du ender med en meget sundere opskrift, der er mere passende til at tabe sig. Sunde, mættende opskrifter kan også være lækre!

7. Søndag: Grøn smoothie og omelet

Omelet - maettende opskrifter

På søndag kan vi komme os over alt det overskydende mad fra weekenden med en lækker og rensende grøn smoothie med fransk omelet.

Disse enkle og mættende opskrifter giver dig energi og vitalitet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.