7 ting, du ikke vidste om angstfølelser

Kvinder håndterer stress og angst mere effektivt end mænd, fordi de ved, hvordan de genkender deres følelser og har lettere ved at tale om dem.
7 ting, du ikke vidste om angstfølelser

Sidste ændring: 06 december, 2018

Åndedrætsbesvær, hjertebanken, ekstrem nervøsitet, mentale blokeringer, muskelspændinger… Hvem har ikke oplevet et angstanfald på et eller andet tidspunkt? Dagligdagen bringer os i situationer, som vi ikke kan vide, hvordan vi skal håndtere og gør at vi føler os overvældet. Dette er også betegnet som angstfølelser og det vil vi forklare mere om i denne artikel.

De typer angstfølelser, vi føler, når vi taler offentligt eller kommer om bord på et fly, for eksempel, er ikke noget, der ændrer vores liv eller forstyrrer vores daglige balance. Men hvad sker der, når angst flytter ind i vores liv, og vi begynder at føle os som ofre for frygt og tvangstanker næsten dagligt?

Det er en sundhedsrisiko, både fysisk og følelsesmæssigt. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan vi håndterer den daglige angst og anerkender alle aspekter af denne foruroligende følelse. Fortsæt læsningen for at lære mere om angst og hvordan du kan se om du lider af det.

1. At undgå eller ikke at vide, hvordan man genkender følelser, der resulterer i angstfølelser

KedAfDet

Her er et eksempel: du er til en familiesammenkomst og på grund af en misforståelse og skænderiet, der fulgte, ender du med at få problemer med et familiemedlem. Du forsøger ikke at tænke over det, men nu undgår du til det yderste ikke at gå til familiesammenkomster og kan endda udvikle negative tanker og ubehag overfor nogle af dine familiemedlemmer.

Hvad du skulle have gjort var at anerkende det problem, du havde med denne person. Tal og diskuter med dem, uden at se ned på dem, og således undgå overvægten af følelsesmæssig spænding og angst. Hvis du undgår eller flygter fra situationer gør det kun problemet værre.

2. Forskelle i hjernens kemikalier

Hjerne2

Du kender sikkert mennesker, der har blevet nervøse uden grund. Rolige personligheder bekymrer sig sjældent og konfronterer deres problemer med følelsesmæssig balance. Imidlertid, udvikler visse mennesker intens angst, negative tanker og undgår ting selv ved det mindste problem.

Hvorfor sker det? Hvorfor er nogle mennesker så forskellige fra andre? Dopamin og serotonin er neurotransmittere, der genererer disse angstprocesser og nogle mennesker lider af spænding i hjernekredsløbene som får dem til at reagere mere intenst i sammenligning med andre.

3. Advarselstegn på angstfølelser

Angstfølelser har mange advarselstegn.

Nogle mennesker er måske ikke klar over, hvordan angst er gradvist etablerer sig i deres liv, og det kan være farligt. Hvad er de tidlige advarselstegn?

  • Hovedpine
  • Migræne
  • Søvnproblemer
  • Irritabilitet
  • Træthed
  • Problemer med fordøjelsen
  • Muskelkramper, rystende hænder

4. Forholdet mellem angstfølelser og andre problemer

Tænker

I de fleste tilfælde forekommer angst ikke alene. Faktisk er det klart relateret til andre problemer, som vi har brug for at være opmærksom på:

  • Et følelsesmæssigt problem, nogle går bagom din ryg, et tab…Alt, der kan gøre det svært for en person at se dagen i øjnene og forvandle enhver småting til en kilde til angst.
  • Depression Det er ikke altid let at diagnosticere, og ofte vil folk udvikle andre problemer uden at indse, at roden til problemet er depression.

5. Effekten af fysisk træning

Motion3

Du vil blive overrasket, men ifølge mange læger og psykiatere, findes der ikke noget bedre behandling for angst en lidt fysisk træning hver dag. En gåtur vil få din puls op og udvaske giftstoffer, der forårsager kemiske forandringer i kroppen, så du kan konfrontere dette problem korrekt.

Det er værd at holde sig for øje.

6. Alle vil opleve en periode med angstfølelser på et eller andet tidspunkt i deres liv

GemmerSig

Angst er en del af det at være menneske. Vi er alle fejlbarlige, vi alle er bange for noget, og endnu vigtigere, livet sætter os nogle gange i situationer, som vi ikke ved hvordan vi skal håndtere, og derfor kommer angsten frem.

Imidlertid, skal vi se det som et forsvar eller advarsels -mekanisme, som et advarselssignal, der fortæller os at der er noget vi skal foretage, ændre eller konfrontere.  Hvis du tyr til eskapisme, vil problemet kun blive større, så du skal vende den stressende situation og løse den.

7. Angstfølelser påvirker kvinder mere end mænd

Tænker3

Ifølge en undersøgelse fra National University of Mexico, påvirker stress og angst kvinder i højere grad end mænd, specielt i alderen fra 15 til 50 år. Årsagen? Kvinder har ofte mere at være ansvarlige for og flere ting at bekymre sig om. Kvinder har også en tendens til at tænke på andre før sig selv… Alt dette fører til pludselige angstanfald og stress, der kan vare i årevis.

Men der er noget, der er til deres fordel, og det adskiller dem fra mænd: de håndtere stress og angst bedre, fordi det er nemmere for kvinder at tale om deres følelser. De ved, hvordan de skal genkende og håndtere dem mere effektivt.

Glem ikke denne information og konfronter dine daglige angstfølelser.

Det kan interessere dig ...
Få ro på angsten med fem beroligende naturmidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Få ro på angsten med fem beroligende naturmidler

For at forebygge og bekæmpe angst er det virkelig vigtigt at føre en sund livsstil. Du kan også få ro på angsten med de her midler.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.