8 fødevarer du bør undgå, hvis du vil have sixpack

Vil du også gerne have sixpack? Så skal du være opmærksom på, hvad du spiser. Lær om otte essentielle fødevarer, du bør undgå for at tabe fedt og tone dine mavemuskler.
8 fødevarer du bør undgå, hvis du vil have sixpack
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Hvordan får man sixpack? Træning er selvfølgelig en stor del af det, men det du spiser betyder faktisk også rigtigt meget.

Det kræver en løbende indsats at styrke dine muskler, slippe af med fedt og tone dine mavemuskler. Det kan kræve både hård selvdisciplin og en god rutine.

Størstedelen af arbejdet er centreret omkring motion. Det er dog også vigtigt at rette op på dårlige kostvaner, der påvirker dine resultater.

For eksempel er det nødvendigt at begrænse visse fødevarer, du spiser, især dem der forårsager betændelse og får dig til at tage på i vægt.

I denne artikel vil vi vise dig de otte primære fødevarer, du bør undgå. På den måde kan du erstatte dem med sundere alternativer.

1. Din sixpack hader stegt mad

Friturestegte madvarer

Stegt mad er rig på mættede fedtstoffer. Desværre kan disse fedtstoffer føre til ​​metaboliske sygdomme.

Problemet er endnu større, når de stegte fødevarer er paneret.

Når du spiser stegte fødevarer regelmæssigt, øger du dit kalorieindtag. I det lange løb kan det gøre dig overvægtig og give dig diabetes og andre sundhedsproblemer.

 

2. Sovs gør intet godt for din sixpack

Sovser er lækre og vanedannende, og kan gå godt med mange retter.

Men masseproducerede saucer og dressinger er dårlige for dig. De er fulde af mættede fedtstoffer, kalorier og tilsatte kemiske stoffer.

Disse kommer helt sikkert i vejen for dit vægttab. De kan også forårsage problemer med angst.

Heldigvis er der hjemmelavede opskrifter lavet med økologiske ingredienser. Det betyder, at de kan supplere dine retter uden at påvirke dit helbred.

Du kan spise disse to eller tre gange om ugen. Selvfølgelig bør du altid spise dem i moderate mængder.

 

3. Forarbejdet kød står også i vejen for din sixpack

Forarbejdet koed

Mange tror, at forarbejdet kød er en vigtig kilde til protein. Men det er skadeligt for dit helbred.

Skjult bag deres friskhed og lækre smag er der et stort antal tilsatte kemikalier. I det lange løb forårsager disse stofskifteproblemer.

Forarbejdet kød er blevet forbundet til flere sundhedsproblemer, såsom vægtøgning, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Deres høje indhold af fedt og salt forårsager også ubalancer i din krops inflammatoriske processer. Dette medfører væskeretention og oppustethed.

4. Sixpack kommer selvsagt ikke af at spise småkager

Småkager kan være meget vildledende. Dette gælder især når deres indpakning siger ting som “lavt kalorieindhold” eller “light”.

Det er rigtigt, at de hjælper med at styre vores sult. Men at spise dem regelmæssigt kan komme i vejen for at tone dine mavemuskler.

Dette skyldes, at de er lavet med mel, sukker og andre tilsætningsstoffer, der er rige på kalorier. Det får dig til at tage på hurtigt, men hjælper ikke med at bygge muskler.

 

5. Brød og kager er heller ikke godt for sixpacken

Broed og et glas maelk

De fleste brød, kager og bagværk er lavet med raffineret mel. Disse hæmmer fordøjelsen og øger betændelse.

Ja, de er lækre. Men at spise dem regelmæssigt kommer i vejen for, at dine mavemuskler kan se flade og tonede ud.

Dette skyldes ikke kun det faktum, at de øger oppustethed af maven. De øger også sandsynligheden for at få kærlighedshåndtag eller akkumulere mavefedt. Dette skyldes deres høje fedtindhold.

7. Saltholdige fødevarer

Salt

For mange saltholdige fødevarer er skadeligt for både dit helbred og din vægt.

For det første øger natrium mængden af ​​væskeretention du har i dit kropsvæv. Det forårsager også farlige inflammatoriske reaktioner.

Samtidig øges risikoen for at lide af forhøjet blodtryk og nyreproblemer.

Salt går også direkte i vejen for at dine muskler kan se flotte og tonede ud. Dette skyldes, at salt gør dig oppustet og også forhindrer dig i at komme af med fedtstoffer.

 

8. Undgå forarbejdede drikkevarer, hvis du vil have sixpack

Alle forarbejdede drikkevarer har kemiske stoffer og kunstigt sukker. Disse har direkte indflydelse på din kropsvægt.

Dette inkluderer endda drikkevarer mærket “light” eller “nul kalorier“.

Mange mennesker ignorerer dem. Disse væsker øger dog dit blodsukkerniveau. De gør det også arbejdet vanskeligere for dine metaboliske processer. For ikke at nævne de øger mængden af ​​fedt akkumuleret omkring din mave.

Problemet er endnu større med kulsyreholdige drikkevarer. Dette er fordi de forårsager tarmproblemer og forårsager betændelse og flatulens.

Spiser du regelmæssigt nogle af disse fødevarer? I så fald er det tid til at tage dem ud af din hverdagskost. På denne måde vil de ikke forstyrre din indsats for at få tonede mavemuskler.

I stedet skal du øge dit indtag af frugt, korn og højkvalitets proteinkilder. Efter at være blevet absorberet hjælper de med at øge din muskelmasse.

Det kan interessere dig ...
8 usunde fødevarer du måske troede var sunde
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 usunde fødevarer du måske troede var sunde

Mange fødevarer virker sunde nok, men er det slet ikke. Læs mere om otte misforståede usunde fødevarer her i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Islam MA, Amin MN, Siddiqui SA, Hossain MP, Sultana F, Kabir MR. Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes Metab Syndr. 2019 Mar-Apr;13(2):1643-1647.
  • Crowe W, Elliott CT, Green BD. A Review of the In Vivo Evidence Investigating the Role of Nitrite Exposure from Processed Meat Consumption in the Development of Colorectal Cancer. Nutrients. 2019 Nov 5;11(11):2673.
  • Plaza-Diaz J, Pastor-Villaescusa B, Rueda-Robles A, Abadia-Molina F, Ruiz-Ojeda FJ. Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients. 2020 Apr 21;12(4):1153.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.