Otte grunde til at spise mere kanel

Kanel er et krydderi, der har været brugt i kosten gennem mange århundreder.
Otte grunde til at spise mere kanel
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det kommer fra barken af ​​kanelverumetræet. Det blev brugt i det gamle Egypten, hvor det var meget værdifuldt og blev betragtet som en gave, der var en konge værdig. I denne artikel giver vi dig 8 grunde til at spise mere kanel.

I dag bruger vi det til at give smag og aroma til drikkevarer og desserter.

Selvom det på ingen måde er medicin, så er det et sundt krydderi, som det bestemt ikke skader at bruge mere i madlavningen.

Kanel har en stærk, sød og krydret smag, selvom det ikke indeholder sukker. Det kan købes overalt og er billigt, og så kan det bruges på mange forskellige måder.

Ved du hvorfor det er så sundt? Læs om disse otte grunde til at spise kanel oftere.

1. Det forbedrer din fordøjelse

 

Kvinde der tager sig til maven

Kanel indeholder et aktivt stof kendt som cinnamaldehyd. Takket være dens antiinflammatoriske virkninger hjælper det med at forbedre din fordøjelse.
Dens antispasmodiske og karminative egenskaber styrer symptomer på fordøjelsesbesvær, som smerter, betændelse og overdreven produktion af gas.

Derudover giver det også små mængder fiber og calcium. Disse forbedrer funktionen af ​​din kolon og letter fjernelsen af ​​galdesalte og andre affaldsprodukter.

Anbefalet læsning efter “Otte grunde til at spise mere kanel”:

Top 5 sundhedsmæssige fordele ved aloe vera

2. Det beskytter dit hjertes sundhed

Moderat og regelmæssigt kanelforbrug har interessante fordele for dit kardiovaskulære helbred.

Dette krydderi, der er rig på æteriske olier og antioxidanter, letter kontrollen med kolesterolniveauer og hjælper med at forhindre højt blodtryk.

De antiinflammatoriske forbindelser understøtter de processer, der reparerer dit tarmvæv og reducerer risikoen for et hjerteanfald.

3. Det hjælper med vægttab

Kvinde der squatter paa en badevaegt

Cinnamaldehyd, den aktive ingrediens i kanel, stimulerer dit stofskifte og understøtter de processer, der hjælper med at forbrænde fedt.
At forbruge kanel te fremmer en detox af din blodbane. Derudover, forbedrer det din krops evne til at bruge kulhydrater og sukkerarter som energikilde.

For at gøre det endnu bedre, hjælper fiberen i kanel med at tilfredsstille dig. Dette kan være nøglen til at undgå overskydende kalorier.

4. Det stabiliserer dit blodsukker

Cinnamannannin B1, en af ​​ingredienserne i dette krydderi, stimulerer kroppens insulinreceptorer og forhindrer dem i at ikke virke.

Dette gør det muligt for dine celler at arbejde mere effektivt og bruge glukose i kroppen. Det forhindrer det i at opbygges i blodbanen.

Takket være dette er kanel et godt supplement til forebyggelse af diabetes.

5. Det styrker dit åndedræt

Kvinde der tager sig til hovedet - spise mere kanel

Desuden er de antibakterielle og antiinflammatoriske forbindelser i dette krydderi fremragende til at beskytte din åndedræts sundhed mod antigener, der forårsager sygdom.
Kanelte kan styre symptomer som overbelastning og overdreven produktion af slim. I mellemtiden beskytter det også dit væv mod betændelse.

Hertil kommer, takket være antioxidantforbindelserne i kanel, er det en fantastisk måde at rense dine luftveje og stoppe de negative virkninger af frie radikaler på.

6. Det beskytter dit kognitive helbred

Undersøgelser har vist, at moderat forbrug af kanel kan stimulere hjernefunktionen i alderdommen. Dette er godt for din hukommelse, opmærksomhedsspænding og visuel fokus.

Den aromatiske kraft i dette krydderi styrker dit kognitive helbred og hjælper med at forbedre koncentrationen når du udfører daglige opgaver.

7. Det lindrer menstruationskramper

Kvinde der ligger ned og holder sig for maven - spise mere kanel

Kvinder, der lider af alvorlig menstruationssmerter, kan mærke en forbedring af deres symptomer, når de forsøger at tilføje kanel til deres kost.
Dette krydderi har antispasmodiske og smertestillende effekter, der giver smertelindring ved at afslappe muskelkontraktionerne.

Desuden bekæmper dets diuretiske egenskaber væskeretention og reducerer betændelsen signifikant under din menstruation.

Læs også denne artikel efter “Otte grunde til at spise mere kanel”:

Din huds sundhed kan blive bedre med ingefær

8. Hvis du begynder at spise mere kanel bekæmper det dårlig ånde

Endelig er kanelens aromatiske kraft en enkel og effektiv måde at bekæmpe dårlig ånde på.

Dertil kommer, at dets antibakterielle egenskaber hjælper med at holde din mund ren og forhindre bakterielle og svampeinfektioner.

Hertil kommer, at dets rensekraft understøtter god leverfunktion, som hjælper med at eliminere affald fra kroppen.

Hvor meget kanel spiser du? Husk, at selvom det er godt for dig, er det bedst at forbruge små daglige mængder, da ethvert overskud kan være kontraproduktivt.

Tilsæt kanel til dine yndlingsopskrifter eller nyd den i en te, og du vil se, hvor godt det er for din velvære.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Khan, A., Safdar, M., Ali Khan, M. M., Khattak, K. N., & Anderson, R. A. (2003). Cinnamon Improves Glucose and Lipids of People with Type 2 Diabetes. Diabetes Care. https://doi.org/10.2337/diacare.26.12.3215
  • Crawford, P. (2009). Effectiveness of Cinnamon for Lowering Hemoglobin A1C in Patients with Type 2 Diabetes: A Randomized, Controlled Trial. The Journal of the American Board of Family Medicine. https://doi.org/10.3122/jabfm.2009.05.080093
  • Couturier, K., Batandier, C., Awada, M., Hininger-Favier, I., Canini, F., Anderson, R. A., … Roussel, A. M. (2010). Cinnamon improves insulin sensitivity and alters the body composition in an animal model of the metabolic syndrome. Archives of Biochemistry and Biophysics. https://doi.org/10.1016/j.abb.2010.05.032
  • Ramos Llica, E., Castañeda Castañeda, B., & Ibáñez Vásquez, L. A. (2008). Evaluación de la capacidad antioxidante de plantas medicinales peruanas nativas e introducidas. Revista de La Academia Peruana de Salud. https://doi.org/S0165-6147(05)00305-6 [pii] 10.1016/j.tips.2005.11.003

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.