8 sunde urter der vil hjælpe på din vægtstabsdiæt

Disse urter er et godt supplement til vores kost, når det kommer til at accelerere vores stofskifte eller reducere akkumulering af væsker for at hjælpe med vægttab.
8 sunde urter der vil hjælpe på din vægtstabsdiæt
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

For at tabe dig sundt, skal du huske på nogle få ting. Tro det eller ej, der er nogle naturlige kosttilskud, såsom sunde urter, der rent faktisk kan bidrage til at forbedre aktiviteten af dit stofskifte. Dette vil hjælpe din krop til at forbrænde fedt lettere.

Vi præsenterer ikke en mirakel vægttab metode. Vi anbefaler dog at bruge disse ingredienser, som vil fungere som allierede under processen.

Blandt dem finder du forskellige medicinske urter, der kan tages hver dag for at rense kroppen, kontrollere sult og fremme kalorieudgifter.

De er meget nemme at finde. Plus, de er meget nyttige til forebyggelse og behandling af forskellige sygdomme, der kan skade dit helbred.

Som vi fortsætter, deler vi 8 gode muligheder, som du ikke bør tøve med at prøve.

1. Juniper

Juniper

Juniper har afgiftningsmidler og antioxidanter, der hjælper med at eliminere toksiner fra kroppen. De forstyrrer imidlertid ikke den metaboliske aktivitet.

Dens anti-inflammatoriske komponenter hjælper med at regulere fordøjelsen. Dette er vigtigt for at forhindre langsom tarm transit.

 • Forbered det som en te og drik det to gange om dagen.

Anbefalet læsning efter “8 sunde urter der vil hjælpe på din vægtstabsdiæt”:

9 blodrensende urter og krydderier

2. Padderok

Rig på vitaminer, mineraler og vanddrivende komponenter, padderok er en populær urt, der kan hjælpe med vægttab.

Det er karakteriseret ved dets evne til at fremme eliminering af væsker og toksiner fra kroppen. Disse kan forårsage betændelse og langsomt stofskifte.

 • Du kan indtage det som en te, 2 eller 3 gange om dagen.
 • Hvis du vil, kan du tilføje lidt citronsaft og honning.

3. Verbena

Verbena te

Dernæst er verbena kendt for at være en naturlig udrenser. Det gør det ideelt til at fjerne unødvendigt affald fra kroppen.

Derudover har den komponenter med fordøjelsesegenskaber, der forbedrer tarmbevægelsen. Desuden beroliger det mavesmerter.

 • Lav en te med denne urt og drik den to gange om dagen.

4. Rosmarin

Rosmarin er en populær plante, der har fået anerkendelse for sine mange kulinariske, kosmetiske og medicinske anvendelser.

I lang tid har det været kendt som en stor allieret til vægttab. Dette er ikke kun fordi det hjælper med at slippe af med affald fra kroppen. Derudover optimerer det fordøjelsesprocessen.

 • Du kan bruge det som krydderi til dine fødevarer, eller du kan lave det til en te.
 • Hvis du vælger sidstnævnte, skal du drikke det op til to gange om dagen.

5. Artiskokker

Artiskok

Artiskokker blev gjort populære på grund af deres rensende og antioxidant egenskaber. Samlet set gør disse dem ideelle til at stimulere vægttab på en sund måde.

Artiskokker er rige på vanddrivende fibre, vitaminer og mineraler. De er planter, der understøtter fordøjelsen, der får dig til at føle dig mæt længere og hjælpe med at fjerne tilbageholdte væsker.

 • Du kan spise dem rå eller tilføje det til dine opskrifter.
 • For vægttab anbefales det at du forbereder det i vand og derefter drikker det 2 eller 3 gange om dagen.

Læs også denne artikel “8 sunde urter der vil hjælpe på din vægtstabsdiæt”:

Centella, en lille, men stærk urt

6. Birk

Vægttab egenskaberne i birk kommer fra dens lipid-sænkende og kolesterol-sænkende egenskaber. Disse kan bidrage til at reducere og nedbryde lipidstoffer.

Dets anti-inflammatoriske stoffer genopretter den korrekte funktion af lymfesystemet. Takket være dette hjælper det også med at eliminere farlige toksiner.

Det skal også nævnes, at det hjælper med at stimulere produktionen af ​​galde. Dette er et vigtigt stof til fordøjelsen af ​​fedtstoffer.

 • Dens tørre blade kan bruges til en te. Drik det to gange om dagen.
 • Du kan også finde et flydende ekstrakt af det, der kan tilsættes til din te, frugtsaft eller vand.

7. Grøn te

Groen te - sunde urter

Uden tvivl er grøn te en af ​​de mest fordelagtige urter, når det kommer til vægttab.

Den er rig på antioxidanter som katekiner. Det er således et metabolisk og lymfatisk systemstimulerende middel, der fremmer elimination af affald og fedt.

Du kan drikke det ofte som et supplement til at kontrollere højt kolesterol og kardiovaskulære problemer, der ofte kommer med at være overvægtige.

Det er dog også en rensemidler, antiinflammatorisk og diuretisk drik.

 • Forbered det som te og drik 2 kopper om dagen.
 • Hvis du vil, kan den også tages som tabletter eller som ekstrakt. Sørg for at følge brugsanbefalingerne.

8. Mynte er endnu en af de sunde urter

Mynte har fordøjelses- og anti-inflammatoriske egenskaber, som kan bidrage til at forbedre kroppens processer, når det kommer til vægttab.

Selvom det ikke er en fedtforbrænder, kan du inkludere det i din kost for at eliminere toksiner og væsker.

 • Forbered det som te og drik det op til tre gange om dagen.
 • Tilsæt det til dine smoothies, saft eller limonader

Kæmper du med vægten? Hvis du gør alt for at komme tilbage til en sund vægt, så prøv at vælge en af ​​disse urter og brug den til at hjælpe din sunde kostplan.

Husk at ingen af ​​dem kan arbejde alene. Derfor er det meget vigtigt, at du holder øje med din kost og udfør en øvelsesrutine.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Panahi Y., Kianpour P., Mohtashami R., Atkin SL., et al., Efficacy of artichoke leaf extract in non alcoholic fatty liver disease: a pilot double blind randomized controlled trial. Phytother Res, 2018. 32 (7): 1382-1387.
 • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018. 23 (5): 1176.
 • Anwar F., Abbas A., Mehmood T., Gilani AH., et al., Mentha: a genus rich in vital nutra pharmaceuticals a review. Phytother Res, 2019. 33 (10): 2548-2570.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.