Aloe vera styrker hjertet: 5 gode fordele

Man har fundet ud af, at aloe vera styrker hjertet, hvis den bruges på bestemte måder
Aloe vera styrker hjertet: 5 gode fordele

Sidste ændring: 11 august, 2022

Aloe vera gel er perfekt til at at sænke dit niveau af kolesterol og triglycerider, samtidig med at det regulerer din glukose. Læs mere i denne artikel om hvordan aloe vera styrker hjertet.

Aloe vera er en flerårig plante med kødfulde blade, og næsten mirakuløse egenskaber, som vi stadig opdager flere af. Blandt andet har man fundet ud af, at aloe vera styrker hjertet, hvis den bruges på bestemte måder.

Det er fascinerende hvordan naturen some tider giver os fantastiske midler til et godt helbred. Aloe vera kan også bidrage til en bedre fordøjelse, sundere hud. Den kan endda forbedre dit hjerte- karsystem.

Vi skal selvfølgelig fastslå, at aloe vera ikke i sig selv kan kurere enhver sygdom eller lidelse. Men den kan tilgengæld lindre dem, og forbedre dit generelle velvære.

Men i dag vil vi blot fokusere på de måder aloe vera styrker hjertet. Lær mere nedenfor!

5 måder aloe vera styrker hjertet

1. Aloe vera regulerer det gode kolesterol (HDL)

Aloe vera regulerer dit kolesteroltal

Det gode kolesterol, HDL, også kendt som High Density Lipoproteiner, er den ene af to typer kolesterol du har i blodet.

Vi kalder det “god”, fordi det er med til at transportere  dårlig kolesterol (LDL) fra blodet til leveren, hvor din krop kan fjerne det.

Men betyder det, at jo højere niveau af dette lipoprotein, jo bedre er det for dit helbred?

Det er her man skal passe lidt, for nogle mennesker har genetiske problemer, som kan føre til alvorlige problemer. Det bedste er bare at prøve at holde en balance. Det er her aloe vera kommer ind i billedet.

Aloe vera er ganske effektivt hvad dette angår, for det øger ikke bare din gode kolesterol. Det medvirker også til at holde en sund balance mellem de to slags lipoproteiner.

2. Det sænker dit niveau af triglycerider

Det er lidt sjovt som vi har travlt med at tale om kolesterol i øjeblikket. Samtidig er der en meget farligere fjende derude: triglycerider.  

Et højt niveau af triglycerider i blodet betyder at man ikke forbrænder al den overskydende energi i kroppen. Det ender med at blive oplagret som fedt. Alt for mange triglycerider kan føre til hypertriglyceridæmi, en skjult trussel mod dit hjertes sundhed.

Så hvis det går over den normale grænseværdi (under 150 mg pr dl), har du en højere risiko for hjertesygdomme og betændelse i bugspytkirtlen.

3. Det reducerer dit blodsukker

Aloe vera styrker hjertet

Aloe vera indeholder glucomannan, et opløseligt fiber som kan reducere niveauet af glukose i blodet. Endvidere findes antrakinoner, en art fenoler som kan hjælpe med at regulere sukkeret, når det kombineres med plantens lektiner.

For de bedste resultater skal du tage en skefuld aloe vera hver dag i to måneder, opløst i et glas varmt vand.

Du kan også have glæde af aloe vera’s anti-inflammatoriske, afgiftende og helende egenskaber. Det er en af de sundeste planter der findes for folk med diabetes.

4. Det sænker dit blodtryk

Saften fra aloe vera kan sænke dit blodtryk af en ganske bestemt grund: Den indeholder masser af C-vitaminDette vitamin er skønt for dine arterier og kan forbedre kredsløbet, samt god iltning. Det udvider også dine kapillærer, gør det mere elastiske, og virker mod åreforkalkning.

5. Et stærkere hjerte takket være aloe vera

aloe vera styrker hjertet

Arginin er en af de mange aminosyrer man finder i aloe vera. Det er også en af de vigtigste når det handler om hjertets sundhed.

Det er en semi-essentiel aminosyre, som din krop kun producerer i små mængder. Du er nødt til at få det enten gennem din kost eller via tilskud.

Fødevarer der indeholder dem er peanuts, valnødder og – selvfølgelig- aloe vera. Hvis du indtager moderate mængder arginin vil du opnå:

  • Et stærkere hjerte, som pumper blodet bedre rundt.
  • En bedre eliminering af affald fra stofskiftet, takket være et bedre blodomløb.
  • Hjælp til at producere det nitrogenoxid som er nødvendigt for at holde dine blodårer udvidede, og sikre et optimalt blodomløb.

Overordnet set kan den ikke helbrede nogen hjertesygdom, men aloe vera styrker hjertet på mange forskellige måder.

Det kan nemlig regulere og gavne grundlæggende aspekter som kolesterol og blodtryk. Dette kan hjælpe meget på din generelle sundhed.

Så hvad venter du på? Gør den til en del af din kost!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Klein, A. D., & Penneys, N. S. (1988). Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/S0190-9622(88)70095-X
  • Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
  • Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.