5 almindelige fejl, når du lægger makeup på hængende øjenlåg

Forkert teknik, når det kommer til makeup, kan virkelig ødelægge dit udseende. Lær om almindelige fejl, når du lægger makeup på hængende øjenlåg, og hvordan du undgår dem.
5 almindelige fejl, når du lægger makeup på hængende øjenlåg

Sidste ændring: 25 april, 2023

Makeup på hængende øjenlåg er en strategi til at genoprette lyset i øjnene uden at ty til invasive æstetiske procedurer. Utilstrækkelige teknikker eller forkert anvendelse af produkter påvirker imidlertid resultaterne. I stedet for at skjule den overskydende hud ender det således med at blive mere synligt.

Så hvad skal man undgå for at forbedre sit udseende? På grund af denne æstetiske detalje er det nødvendigt at gøre det rigtigt både med hensyn til de anvendte kosmetiske midler og den måde, hvorpå de anvendes. I denne artikel vil vi se på de mest hyppige fejl.

Hvorfor ser mine øjenlåg ud til at hænge?

Hvis du kigger dig i spejlet, og du ikke kan se din øjenhule, men i stedet bemærker en hængning med en overdreven hud, så har du hængende øjenlåg. Det skyldes genetik, som følge af en sygdom eller på grund af den naturlige aldringsproces, forklarer Medline Plus.

Det fysiske bevis viser sig ved, at enden af det øverste øjenlåg hænger langt under, hvor det egentlig burde være. Som beskrevet af American Academy of Ophthalmology er dette en tilstand, der diagnosticeres som “ptose”. Hvis der dannes en pose som følge af overskydende hud, kaldes det “dermatochalasis”.

Der findes et medicinsk alternativ til at løfte hængende øjenlåg. Ifølge Mayo Clinic er dette blaferoplastik, en operation, der fjerner overskydende hud i dette periokulære område. Alligevel kan det skjules med en anden metode, der ligger langt fra skalpellen: Makeup.

Korrekt anvendelse af skygger, en god eyeliner og arbejde med de rigtige pensler hjælper med at opnå en effekt af forlængelse og åbning, der er ideel til at få øjnene til at se udtryksfulde ud. Faktisk reducerer dette mærkbart det trætte udseende af hængende øjenlåg.

Kvinde med forskellig makeup på sine øjne

Vi tror også, at du vil nyde at læse denne artikel: Allergivenlig makeup: Hvad er fordelene?

Fejl ved påføring af makeup på hængende øjenlåg

I bestræbelserne på at forbedre udseendet af hængende øjenlåg med makeup, er det muligt at begå nogle fejl. Hvis man ikke retter dem, vil det føre til det modsatte af de ønskede resultater. Derfor er det tilrådeligt at være opmærksom på dem. Lad os tage et kig på de mest almindelige.

1. Tunge øjenvipper eller falske øjenvipper

Øjenvippernes volumen er et tveægget sværd for øjenlåg med overskydende hud. Hvis du vil bruge falske øjenvipper, skal du kigge efter subtile, der giver en naturlig effekt. Tunge øjenvipper kan få dig til at se ældre ud eller gøre dit udseende tungere.

Kunstige øjenvipper påføres på de ydre hjørner af det bevægelige øjenlåg. Det er bedre at bruge enkelte hår eller trimme lidt på dem, der kommer i strimler.

2. Uhensigtsmæssig eyeliner-teknik, når man lægger makeup på hængende øjenlåg

Det er ligegyldigt, om du bruger flydende eyeliner eller en øjenblyant. Det vigtigste er at lave en streg uden at lukke det øje, du arbejder på. Hvis du har hængende øjenlåg, og du tegner en blind streg, vil stregen sandsynligvis være tykkere, end du havde forventet, når du åbner øjet.

Stregen kan også se hakket ud på grund af slap hud. De bedste eyelinere til denne type øjenlåg er tynde og ligger ret tæt på vippekanten.

Den bedste måde at tegne øjnene på er ved at tegne en lang, opadgående streg, der giver illusionen af en større øjenhule.

3. Du bruger ikke concealer

Concealer er ideel til at camouflere ufuldkommenheder og pletter. Når den påføres øjenlågene, udjævner den desuden hudfarven. Så brug ikke kun produktet under øjet.

4. Overdrevent buede øjenbryn

Hængende øjenlåg fører til overafrunding af buen. Løsningen er at forme øjenbrynene eller trække hårene ud for at skabe en vinkel, der slanker udseendet. Lige og forhøjede former fungerer også.

5. Dårlig brug af øjenskygge

Lyse øjenskygger er på mode, men de er ikke særlig gode allierede, når det gælder hængende øjenlåg, fordi de får dem til at se større ud. Det betyder ikke, at du skal udelade dem helt. Hvis du bruger svage eller perlemorsfarver, skal du sørge for, at de er godt udviskede.

Mørke eller overgangsskygger påføres på det faste øjenlåg. Prøv at vælge dem, der ikke er så intense, fordi det kan overbelaste dit udseende. Et yderligere tip vedrørende øjenskygge er at blende overgangen mod toppen af øjenhulen og til sidst mod bagsiden. Dette får øjet til at se løftet og mere udtryksfuldt ud.

Kvinde lægger makeup på hængende øjenlåg

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Har du mørke rande under øjnene? Skjul dem naturligt!

Vigtigheden af at bruge de rigtige værktøjer til at lægge makeup på hængende øjenlåg

At lægge makeup på hængende øjenlåg med fingrene er ikke det bedste alternativ. For at øge friskheden i dit udseende er det, udover at du ikke må lave fejl i teknikken, en god idé at bruge de rigtige værktøjer. I dette tilfælde taler vi om tykke pensler, der udelukkende er skabt til at blande, udtværing og belysning.

Runde pensler med tætte hår er bedst til at påføre øjenskygge på øjnene. Til fremhævning skal du bruge en skrå børste. Hvis du skal blende eller udviske, skal du prøve lange, bløde pensler. Hvis eyelinerproduktet er en gel, skal du bruge en blød pensel. Ellers har de fleste eyelinere deres egen applikator.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.