Analorgasme: Nyttige tips til dig og din partner

En analorgasme er mulig. Hvis du har spørgsmål om det og ønsker at opleve det, kan du følge disse tips for at forbedre din oplevelse.
Analorgasme: Nyttige tips til dig og din partner
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 19 februar, 2023

Sex og nydelse er emner, der i stigende grad er åbne for udforskning og eksperimenter. I dag opfordres mange mennesker og par til at prøve analsex og lade sig rive med af nydelsen ved det. I denne artikel vil du opdage, hvordan man opnår en analorgasme, og alle de tips, du har brug for for at nyde den fuldt ud.

Hvem kan få en analorgasme? Hvordan føles den? Skal jeg passe på inden? Vil det gøre ondt? Der er mange spørgsmål. Og det er ikke dårligt at være nysgerrig.

Analorgasme: Er det muligt?

Hvis du spekulerer på, om det er muligt at få orgasme gennem anal stimulation, er svaret ja. Anus er fuld af nerveender, og den korrekte manipulation af den kan være meget ophidsende for nogle mennesker.

Alle kan opnå analorgasme. Så hvis du er ivrig efter at opleve nye former for nydelse, skal du ikke være bange, men få så meget information som muligt. Husk, at den gyldne regel, når det gælder analsex, er at have lyst til at gøre det og slappe af. En god glidecreme, legetøj eller en partner vil tage sig af resten.

Du er måske interesseret i: Forskellen mellem at elske og have sex

Forskelle mellem P-punktet og A-punktet

Det er vigtigt at præcisere, at mænd og kvinder oplever analorgasmer på forskellig vis. Hos mænd er prostata-stimulering nøglen, mens det hos kvinder er A-punktet, der er det ansvarlige område.

Hvad er P-punktet?

Cis-kønnede mænd og personer, der er tildelt det mandlige køn, er født med en prostata. Dette organ på størrelse med en valnød er ansvarligt for en stor del af den sæd, der frigives under ejakulation. Når prostata er ophidset, svulmer den op, og hvis man trykker rigtigt på den, skaber det stor nydelse og mere intense orgasmer.

Da prostata ligger 5 centimeter fra anus, kan vi stimulere den med fingrene gennem perineum eller P-punktet, som er området mellem testiklerne og anus. Du kan røre, slikke eller trænge forsigtigt ind og finde den metode, der ophidser dig mest for at opnå analorgasme.

Læge med en model af prostata

Og hvad er A-punktet?

Kvinder har ikke en prostata, men de har en erogen zone kaldet A-punktet, som hjælper dem til at opleve en intens analorgasme. Mange af dem beskriver denne type klimaks som bølger af nydelse, der kommer dybt indefra og spreder sig i hele kroppen.

Under analsex stimuleres dette punkt, der ligger ca. 12 til 15 centimeter inde i skeden, indirekte. Da det er et område fuld af nerveender, øger det ophidselsen, hvilket gør det muligt at blive meget smurt, og du kan hurtigere nå orgasme.

Forholdsregler og tips til at opnå analorgasme

Analstimulation kan være en seksuel praksis, som du udfører alene gennem onani, eller det kan være noget, som du deler med andre mennesker. Uanset hvad, er der forskelle i forberedelsen. Her er nogle nyttige tips.

Hvis du er den person, der ønsker at få en analorgasme

 • Husk, at det er obligatorisk at være ophidset og have lyst til at stimulere området. Hvis du ikke føler dig tryg, er det bedst at stoppe og prøve en anden dag.
 • Det er vigtigt at være afslappet for at undgå unødig smerte. Hvis vi er anspændte under det seksuelle møde, vil anus ikke udvide sig.
 • Beskyttelse er altafgørende. Ved at bruge kondom kan man undgå risikoen for seksuelt overførte sygdomme og infektioner.
 • Forspil er med til gradvist at øge ophidselsen. Før du forsøger penetration, skal du lade oralsex og hænder være hovedpersonerne.
 • Visse sexlegetøj, f.eks. plugs, kan hjælpe med at forberede dig, så stimulering eller penetration ikke er smertefuldt.
 • Glidecreme er altid nødvendigt. Anus smører ikke sig selv, i modsætning til skeden, så spar ikke på det.
 • Du kan lave et lavement for at gøre dig mere tilpas. At have uheld er en normal del af analsex, men hvis du vil undgå dem, kan du få en rensning.
 • Som det sidste skal du lade tingene flyde og gå frem i dit eget tempo. Gør det ikke for din partners skyld, men for at opleve nye måder at finde nydelse på.

Hvis det er dig, der skal penetrere

 • Analsex er ikke et kapløb mod uret, men en form for klimaks, der bygger sig op. Forspil er nøglen, før penetrationen begynder.
 • Vask og desinficér dine hænder før sex. Hold også dine negle korte og filede for at undgå at beskadige området.
 • Brug et kondom. Du kan bruge det på sexlegetøj, fingre og penis.
 • Skift aldrig fra analsex til vaginalsex med det samme kondom. Hver gang du skifter åbninger, skal du skifte kondom.
 • Vær ikke bange for at udforske andre kropsdele. Kærtegn og kys på brystvorterne, nakken eller brystet er en dejlig form for berøring, som vil hjælpe med at udvide andre steder.
 • Skab en atmosfære baseret på tillid med din partner, så han/hun kan føle sig tryg og vide, at I begge ønsker at opnå analorgasme.

Hvordan stimulerer man det anale område?

Anus og hele området omkring anus, både indvendigt og udvendigt, er fyldt med nerveender, der kan stimuleres på forskellige måder. Alles seksualitet er forskellig, så præferencerne er forskellige.

Nogle vælger fingre, andre legetøj, og nogle holder sig til oralsex. Bare lyt til din partner, og prøv at sørge for, at I begge nyder det fuldt ud.

Oralsex er en god allieret

Før du forsøger at trænge ind i din partner, så lad din tunge lege med hans/hendes balder og hele det perianale område. Dette vil gøre ham/hende mere og mere ophidset og vil hjælpe den udvidelse, der er nødvendig for en smertefri penetration. Start med blide bevægelser omkring anus.

Leg med dine fingre

Mens du bruger din tunge til at udvide lidt efter lidt, kan du bruge dine fingre til at lette arbejdet, når området er smurt. Start med cirkulære bevægelser og lidt pres. Prøv ikke at være aggressiv med bevægelserne i starten.

Hvis din partner har en prostata, skal du smøre din ringfinger godt ind og gradvist føre den ind i anus. Spar ikke på smøremidlet, og vær forsigtig med trykket.

Når du er inde, bøjer du fingeren en smule på jagt efter prostata. Den vil være let at finde, hvis din partner er ophidset. Lad den guide dig og tryk forsigtigt.

Med en konstant cirkulær bevægelse kan du stimulere både P-punktet og A-punktet perfekt. Kommunikation som par er nøglen. Hvis det er nødvendigt, kan du øge hastigheden og skabe en vibration med dine fingre.

Penetration og sexlegetøj

Når I begge er tilstrækkeligt ophidsede, og din partner er udvidet, er det tid til at begynde penetrationen. Analsex kan være smertefuldt, hvis du opfører dig aggressivt, hvilket gør det til en mere traumatisk end behagelig oplevelse. Samtykke og blidhed er nøglen.

Uanset om du bruger din penis eller sexlegetøj som f.eks. en dildo, skal du altid have glidecreme ved hånden, som du kan påføre igen efter behov. Begynd langsomt at føre den ind og oprethold et let tryk, indtil anus vænner sig til den.

Begynd at lege med dybden, og vær altid opmærksom på din partners ønsker. Nogle mennesker kan lide hurtige og dybe penetreringer, mens andre foretrækker langsommere stød for at undgå smerte. Tag det roligt, og nyd hvert sekund og hver eneste fornemmelse, du oplever.

Hvis du bruger sexlegetøj, kan du styre hastigheden af vibrationerne, så I begge kan nyde det. Øg kraften, når din partner er ved at nå orgasme for at skabe en mere intens nydelse.

Brugen af sexlegetøj bør ske med partnerens samtykke og under hensyntagen til hygiejne.

Stimulér andre erogene zoner for at opnå analorgasme

At have analsex betyder ikke, at der ikke er andre områder i kroppen, som du ikke kan stimulere for at øge nydelsen. Find den perfekte kombination for både dig og din partner for at nyde oplevelsen fuldt ud.

Du kan stimulere klitoris eller penis, mens du bliver penetreret, for at hjælpe dig med at opnå analorgasme. Bare bed om det eller gør det selv med et stykke legetøj.

Alle har deres egne steder, der får dem til at blive hurtigt ophidset. For nogle er det nakken eller ørerne, mens det for andre er brystvorterne eller benene.

Perfekte stillinger til analsex

Selv om det er rigtigt, at du kan bruge alle de stillinger, du har lyst til, når du har sex, er der nogle, der letter penetrationen og mindsker det naturlige ubehag. Hvis du er sammen med din partner, letter det penerationen at ligge på siden med benet opad, ligesom det giver en perfekt vinkel til at stimulere klitoris eller penis.

En anden behagelig stilling at prøve er doggystyle. En af fordelene er, at du både kan kontrollere hastigheden og dybden af penetrationen, og det giver dig frie tøjler til at bruge dine hænder på andre erogene zoner.

Den menneskelige krop er en uendelig nydelsesmaskine, så vær ikke bange for at eksperimentere analt, hvis det er det, du har lyst til. Bare sug så meget information som muligt til dig, og gør det, når du føler dig sikker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Carballo-Diéguez, Alex, et al. “Rectal douching associated with receptive anal intercourse: a literature review.” AIDS and Behavior 22.4 (2018): 1288-1294.
 • Farje, Melina. “Algunas consideraciones sobre el carácter y su relación con el erotismo anal.” XII Congreso Internacional de Investigación y Práctica Profesional en Psicología. XXVII Jornadas de Investigación. XVI Encuentro de Investigadores en Psicología del MERCOSUR. II Encuentro de Investigación de Terapia Ocupacional. II Encuentro de Musicoterapia. Facultad de Psicología-Universidad de Buenos Aires, 2020.
 • McBride, Kimberly R., and J. Dennis Fortenberry. “Heterosexual anal sexuality and anal sex behaviors: a review.” Journal of sex research 47.2-3 (2010): 123-136.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.