Ananascarpaccio med is: En lækker opskrift

Ananascarpaccio med is er en dessert, der er nem at lave, og som vil være god til at overraske gæsterne. Lær, hvordan du laver den her!
Ananascarpaccio med is: En lækker opskrift
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ananascarpaccio med is er en enkel dessert at tilberede og har en interessant ernæringsprofil. Denne frugt indeholder en række enzymer, der letter fordøjelsen af maden. Desuden er det en af de mest brugte eksotiske frugter i de vestlige lande og kan findes både frisk og på dåse.

Før vi begynder, skal det bemærkes, at frugt bør være en vigtig del af din almindelige kost. De har plantekemikalier i sig, som udvikler en antioxidantvirkning, hvilket kan være med til at forebygge udviklingen af komplekse sygdomme. Desuden er de også i stand til at give en betydelig dosis vitaminer, især af den vandopløselige type.

Lad os se nærmere på denne lækre opskrift!

Ingredienser til ananascarpaccio med is

Hvis du vil tilberede en udsøgt ananascarpaccio med is, skal du bruge følgende ingredienser:

Bemærk, at det er muligt at variere isvarianten for at opnå forskellige resultater. Vi anbefaler vaniljeis, men det er også muligt at tilberede desserten med pistacie- eller hasselnøddeis. Den valgte is skal dog være af god kvalitet. Det er bedst, hvis den er tilberedt med økologisk mælk og et godt indhold af simpelt sukker.

Ananas på dåse

Mange industrielle typer is indeholder for mange simple kulhydrater for at maskere manglerne ved den mælk, der er anvendt til tilberedningen, da den ikke er af højeste kvalitet.

På samme måde er det heller ikke tilrådeligt at have for meget fedt i fløden. Det er altid en god idé at finde en afbalanceret profil, der gør det muligt at mærke smagen af tørret frugt eller vaniljesmag.

Du vil helt sikkert kunne lide denne artikel: Sunde desserter: tre fortrydelsesfrie desserter

Fremgangsmåde til at lave ananascarpaccio

  1. Skræl ananas og skær den i meget tynde skiver. Dette er en af nøglerne til opskriften: Jo tyndere ananasskiverne er, jo bedre bliver det endelige resultat.
  2. Kom sukkeret i en si og drys det jævnt ud over det hele. Al ananas skal være dækket af sukker.
  3. Det næste trin er lidt svær: Du skal bruge en gasbrænder til at karamellisere det sukker, der lige er blevet tilsat, for at få en sprød overflade.
  4. Drys med de hakkede hasselnødder og mynte.
  5. Tilføj til sidst en generøs kugle is i midten af tallerkenen og spis, før det smelter!

Kontraindikationer for denne opskrift

Det er vigtigt at nævne, at denne opskrift måske ikke er egnet til nogle mennesker. For eksempel er det ikke sundt for personer, der har udviklet en eller anden form for stofskiftesygdom, såsom type 2-diabetes.

I dette tilfælde kan forbruget af simple sukkerarter påvirke bugspytkirtlen betydeligt og forårsage stress på dette organ. Det er meget mere hensigtsmæssigt at moderere indtaget af kulhydrater, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Nutrients.

Frisk ananas skæres ud

Vi ved, at du gerne vil læse: Vigtigheden af at inkorporere dessert i kosten

På den anden side bør personer med overvægt eller fedme også være forsigtige, når de inkluderer denne form for ret i deres kost. Der er normalt insulinresistens, når fedtniveauet i kroppen overstiger en vis grænse, hvilket medfører, at kulhydrater ikke metaboliseres og anvendes korrekt af kroppen.

Alt dette betyder dog ikke, at denne dessert ikke kan indgå i en sund kost. Personer uden stofskiftesygdomme kan nyde ananascarpaccio med ro i sindet!

Denne dessert bør naturligvis altid indgå inden for rammerne af en afbalanceret og varieret kost. Det er afgørende at dyrke regelmæssig motion for at stimulere udnyttelsen af det indtagede sukker.

Fordelene ved ananas

Før du afskriver opskriften, er det også en god idé at lære om de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved ananas. Det er en frugt, der har mange elementer, som er i stand til at forbedre kroppens funktion.

Ananas forbedrer tarmtransit

Ananas er en kilde til fibre. Dette stof har vist sig at være nøglen til at forbedre tarmtransitten og undgå forstoppelse.

Desuden vil enzymerne i ananas bidrage til en bedre fordøjelse af maden, hvilket vil give en lettere passage af afføringen i tarmen.

Det kan hjælpe med at forebygge aldring

Desuden indeholder ananas plantekemikalier. De fleste af disse stoffer har en høj antioxidantkraft. Derfor hjælper de med at neutralisere dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv.

Denne velsmagende frugt kan således forebygge aldring og en lang række komplekse sygdomme, der er forbundet hermed, hvilket fremgår af forskning offentliggjort i Clinical Interventions in Aging.

Ananas kan hjælpe med at reducere ledsmerter

Mange af enzymerne i ananas og plantekemikalierne skaber en antiinflammatorisk effekt i kroppen. Dette er gavnligt, når det drejer sig om at lindre problemer og smerter på led- eller muskelniveau.

Tilføjelse af denne frugt til din kost og indtagelse af visse kulinariske krydderier som gurkemeje kan være til stor hjælp i den adjuvante behandling af visse typer af kroniske smerter knyttet til bevægeapparatet.

Tilbereder ananascarpaccio med is

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede en lækker ananascarpaccio med is. Det eneste trin, der er lidt sværere, er gasbrænderen, især fordi mange mennesker ikke har dette element derhjemme. Du kan dog købe det i flere butikker. Den har mange forskellige anvendelsesmuligheder i forbindelse med bagning og madlavning.

Husk dog på, at for at opnå en optimal sundhed er det også nødvendigt at kombinere en ordentlig kost med andre gode vaner.

Blandt dem skiller udøvelse af regelmæssig fysisk aktivitet sig ud, samt tilstrækkelig søvn af god kvalitet. Det er nødvendigt at sove mindst 7 timer hver nat, så kroppens restitutionsprocesser gennemføres tilfredsstillende.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bolla, A. M., Caretto, A., Laurenzi, A., Scavini, M., & Piemonti, L. (2019). Low-Carb and Ketogenic Diets in Type 1 and Type 2 Diabetes. Nutrients11(5), 962. https://doi.org/10.3390/nu11050962
  • Vriesman, M. H., Koppen, I., Camilleri, M., Di Lorenzo, C., & Benninga, M. A. (2020). Management of functional constipation in children and adults. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology17(1), 21–39. https://doi.org/10.1038/s41575-019-0222-y
  • Liguori, I., Russo, G., Curcio, F., Bulli, G., Aran, L., Della-Morte, D., Gargiulo, G., Testa, G., Cacciatore, F., Bonaduce, D., & Abete, P. (2018). Oxidative stress, aging, and diseases. Clinical interventions in aging13, 757–772. https://doi.org/10.2147/CIA.S158513

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.