Anti-konturering: Den makeup-trend, der prioriterer ansigtets naturlighed

Anti-konturering prioriterer en nøgen ansigtshud. Den afviser ikke helt make-up, men accepterer den lejlighedsvis og minimalt.
Anti-konturering: Den makeup-trend, der prioriterer ansigtets naturlighed
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 02 maj, 2023

Ren, hydreret og strålende hud er formålet med anti-konturering. Denne teknik handler om at vise hudfarven, som den er, uden at man behøver at camouflere den under så mange pigmenter. Dette betyder dog ikke en afvisning af makeup, da denne teknik accepterer brugen af lette produkter og et minimum af farver.

I det hele taget fremhæver denne teknik ikke markeringen af træk, som konventionel makeup gør. Her prioriteres behandling af ansigtet for at fremhæve personens virkelige hudfarve.

På denne måde fremmer anti-konturering vigtigheden af at passe på en hud, der er så sart som ansigtshuden. Lad os dykke lidt dybere ned i denne fascinerende teknik, der er en nyhed i skønhedsverdenen.

Hvad er tendensen med anti-konturering?

Anti-konturering fungerer som en alternativ form for makeup, fordi den opfordrer til at behandle ansigtet uden at ty til for mange produkter, der i sidste ende skaber et filter og ikke rigtig viser huden eller ansigtet, som de oprindeligt er.

Makeup-kunstneren Bobbi Brown er fortaler for tendensen, som anses for at være oprørsk, fordi den er et modtræk til konventionel konturering, hvor der bruges bronzer, concealer og andre cremer til at uddybe ansigtstrækkene og fuldende mere gennemarbejdet makeup.

I stedet handler anti-konturering-teknikken om at holde huden fri og klar. Nogle undtagelser er tilladt ved de særlige lejligheder, hvor man gerne vil sminke sig mere, men det handler mere om at vælge cremer med farve og solcreme, jordfarvede eyeliners, en subtil concealer og en læbepomade, der fugter læberne.

Metodens hovedtræk er, at ansigtets naturlighed skinner igennem. På de sociale netværk er det nok at søge på hashtagget #anticontouring for at finde snesevis af vejledninger, der rådgiver om emnet og lærer os om, at ansigtets gennemsigtighed er smuk.

Vi tror også, at du vil nyde at læse denne artikel: Nude makeup: Hvordan man anvender det uden at fejle i forsøget

Et grundlæggende kit til denne tendens

Det spanske akademi for dermatologi og venereologi understreger hudens relevans som et organ for sociale relationer og som en slags dagligt visitkort. De personer, der lider af akne, har urenheder eller ønsker at skjule mærker, finder en løsning i traditionel makeup.

Men anti-konturering foreslår, at man accepterer selv de ufuldkommenheder, som hudfarven kan have. Tendensen ændrer de rutiner, der indebærer anvendelse af mange kosmetikprodukter, til fordel for brugen af nogle få produkter, der er nemme at håndtere og har mange anvendelsesmuligheder.

Hvad må ikke mangle i dit anti-konturering-kit? Fugtighedscreme, solcreme og læbepomader.

Hvis du ønsker et let strejf af farve, kan du overveje BB-creme eller CC-creme, læbestift eller lipgloss. Med denne korte liste af makeupprodukter får du smuk hud uden tung makeup.

Kvinde tager fugtighedscreme

Sådan anvender du anti-konturering

Hvis du har de grundlæggende elementer til at anvende anti-konturering, er det næste skridt at forberede huden. Så kan den bedre optage de aktive ingredienser. Lad os se, hvad denne type hudpleje indebærer:

  • Hygiejne: I denne første fase bør du foretage en ansigtsrensning, helst med neutral dermatologisk sæbe og rindende vand. Gnid dit ansigt med fingerspidserne for at fjerne snavs, olie og eventuelle urenheder. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) understreger, at mange sygdomme kan undgås eller kontrolleres, hvis personen respekterer hygiejne, hvilket omfatter hyppig vask af ansigtet.
  • Fugt: Fugt din hud med cremer, der passer til din huds karaktertræk. Nogle anbefalede ingredienser i disse formuleringer er A- og C-vitamin og hyaluronsyre. Hjemmelavede fugtighedscremer, der indeholder mandelolie eller ler, er også gode muligheder her.
  • Beskyttelse: Afslut din forberedelse af ansigtet med solcreme, for du ønsker ikke, at UV-stråler skal ødelægge din hud.

Med disse instruktioner ville anti-konturering være fuldendt. Men hvis du vil have lidt farve, kan du lægge et par dråber BB-creme på ansigtet og sprede det med fingrene.

Dette produkt er svagt og tilpasser sig din hudtone. Fuldend looket med highlighter på øjenlågene og kindbenene og med lipgloss. Nu mestrer du anti-konturering!

Kvinde påfører ansigtscreme som en del af anti-konturering

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Allergivenlig makeup: Hvad er fordelene?

Hvad du opnår ved at forkæle din hud med anti-konturering

Anti-konturering er en slags makeup uden makeup, på grund af den begrænsede mængde kosmetik, som den går ind for. Dette er en win-win for huden, for som American Academy of Dermatology hævder, minimerer du ved at begrænse antallet af produkter i din skønhedsrutine risikoen for hudirritation samt tegn på ældning, der skyldes overdreven brug af makeup.

Som om det ikke var nok, sparer anti-konturering den tid, du bruger hver dag på at lægge makeup. Du bliver hurtigere klar og får mulighed for at gøre andre ting derhjemme, inden du går ud.

På samme måde hjælper det faktum, at du viser ansigtets hud, som den er, dig med at undgå den dybdegående proces med at fjerne makeup, som du er tvunget til at udføre, når du bærer lag på lag af foundations, concealere, blush og øjenskygger.

Vil du prøve denne tendens?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.