Makeup til mænd: Trin og tips til at forbedre den naturlige tiltrækningskraft

Forskningsresultater viser, at makeup til mænd øger mænds tiltrækningskraft. Her er, hvordan du anvender den. Gå ikke glip af det!
Makeup til mænd: Trin og tips til at forbedre den naturlige tiltrækningskraft

Sidste ændring: 06 april, 2023

At smukkesere sit ansigt er ikke kun for kvinder. Makeup til mænd er lige så relevant… og mere almindeligt, end du måske tror.

Det er en fejltagelse at tro, at lidt foundation eller læbepomade forringer din mandighed. Tværtimod er disse og andre produkter nyttige midler til at fremhæve naturlig mandlig skønhed.

Nøglen er at gøre påføringen af kosmetik praktisk talt umærkelig. Det er mere som pleje og lette produkter for at vise et pænt ansigt frem, ud over at camouflere ufuldkommenheder, som en mands hud ikke kan undslippe.

Selv om det kan være kontroversielt for nogle mænd at lægge makeup, gennemsyrer emnet lidt efter lidt samfundet og bliver mere og mere almindeligt. Hvis du er nysgerrig efter at lære mere om makeup til mænd, inviterer vi dig til at læse videre og lære at bruge det!

Makeup som en del af mænds pleje

For mænd er formålet med makeup at give visse justeringer af ansigtets udseende, uden at det ser overlæsset ud. Enkelhed og naturlighed er de grundlæggende punkter, der hjælper med at skjule f.eks. mørke læber, mørke rande under øjnene og akne.

Detaljen er, at der er mænd, der gerne vil prøve fordelene ved makeup, men som ofte ikke tør, fordi de tror, at det ikke er noget for dem. På den anden side fortæller magasinet Asia Pacific World om accepten af denne tendens i lande som Sydkorea.

Artiklen fremhæver, at kulturen i denne asiatiske region traditionelt set har været macho, men at den i dag tilpasser sig nye værdier. Desuden måles succes på kvaliteter, evner og udseende – i en sådan grad, at Seoul betragtes som verdens hovedstad for mandlig makeup.

Som om det ikke var nok, foreslår Plus One magazine en godkendelse af makeup til fordel for mænds udseende gennem et eksperiment, hvor 20 mænd blev fotograferet med og uden makeup.

Derefter viste de billederne til en gruppe af bedømmere, som ikke kendte til undersøgelsen, så de kunne vurdere ansigterne med makeup som mere eller mindre attraktive. Dem med makeup på scorede bedre.

Kan du lide denne artikel? Vi tror, du måske også vil nyde at læse: Hvad er bæredygtig og etisk mode, og hvordan kan du implementere det?

Hvilke produkter indeholder makeup til mænd, og hvilke skridt skal jeg tage?

Makeup til mænd er ikke noget nyt. Det startede i det gamle Egypten, hvor de brugte sort eyeliner, fremhævede konturerne med grønt og malede læberne røde for at påkalde guder og repræsentere deres status.

Århundreder senere symboliserede det i Japan og Kina også magt at farve neglene røde. Det var først i den victorianske æra, at der kom sociale restriktioner for makeup. Alligevel blev det fortsat anvendt.

I dag er det en acceptabel tendens. For at holde sig til den anbefaler vi, at du anvender de produkter, der er beskrevet i følgende trin.

1. Rens, fugtighedscreme og solcreme

På ethvert ansigt er det nødvendigt at rense og fugte ansigtet, for at makeuppen kan se bedst ud. Derudover er solbeskyttelsesfaktor (SPF) nødvendigt for at undgå skader og for tidlig hudaldring.

Til rensning anbefales en gel. Dette trin er vigtigt, hvis du ønsker, at huden skal kunne absorbere de efterfølgende produkter. Du renser ved at påføre en del af stoffet og massere det i cirkler, hvorefter du skyller med lunkent vand.

Fugtighedscremen bør også være en gel, og især til mænd bør den være uden olier eller silikoner. Med fingerspidserne starter du med at smøre lidt på panden, gå ned til næsen og ud mod kinderne. Formålet er, at dermis skal få lysstyrke.

Til sidst skal du påføre solcreme. Foreningen Self-Care Association understreger (artikel på spansk), at hydrering og en solbeskyttelsesfaktor forhindrer udtørring, fremmer elasticiteten og beskytter mod ultraviolet (UV) stråling.

Mand påfører ansigtscreme

2. Brug en primer som en del af makeup til mænd

Du bør starte med en primer, der passer til din hudtype, da mænds porer i gennemsnit ofte er større end kvinders. Denne form for præ-base udfylder disse huller og udglatter huden, så den bedre kan modtage den resterende kosmetik.

3. Prøv camouflerende BB-creme eller CC-creme

Makeup til mænd kræver ikke strengt taget påføring af foundation. BB-creme eller CC-creme har en lettere sammensætning, og med en lille mængde udjævner de huden. Disse cremer fugter og camouflerer skønhedsfejl og giver subtil farve.

Til den tredje fase af makeuppen skal du blot lægge lidt af en af disse cremer på og fordele dem i ansigtet. Massér for at opnå en god påføring.

4. Brug concealer til mørke rande

Farvekorrigeren lysner områder med mørke rande. De fås som stick og flydende. Sidstnævnte er nem at bruge og giver et flot resultat, så længe du vælger den rigtige nuance til din hud.

Påfør små prikker, vent et øjeblik, til de tørrer lidt, og blend derefter ud, indtil laget er jævnt og blander sig med den naturlige hudfarve.

5. Vælg forseglingspuder eller blotting paper

Makeup  til mænd bør også forsegles. På den måde vil der ikke være nogen fedtede rester. Selv om det er muligt at gøre dette med kompakt eller løst pudder, gør blotting paper et fremragende stykke arbejde uden at efterlade en klæbrig fornemmelse.

Du kan have nogle af disse servietter i din pung og bruge dem, når du sveder, uden at det påvirker din makeup.

6. Prøv mascara og øjenbrynsgel

Det sjette trin i makeup for dem er at give volumen til øjenvipperne med mascara. Ud over den klassiske sorte er det muligt at forbedre udseendet med gennemsigtig mascara.

Med hensyn til øjenbrynene, da de er mere fyldige end hos kvinder, skal du blot rede dem ud med en kam. Hvis du ønsker at farve dem, så prøv lyse nuancer.

Vi tror, at du måske også finder denne artikel interessant: Venskab mellem mænd versus venskab mellem kvinder: Forskellene

7. Setting spray

Setting spray er næsten det sidste trin. En lille spray hjælper produkterne med at blive på plads og forhindrer din makeup i at krakelere.

8. Læbepomade

Nu kan du afslutte din makeup med læbepomade. Disse sticks fugter, nærer og reparerer, samtidig med at de tilfører glans. Nogle matte formler har samme funktion.

Læbepomade er en gængs del af makeup til mænd

Tips til god makeup til mænd

Den primære anbefaling til subtil makeup til mænd er at vælge de rigtige nuancer af cremer, hvilket betyder, at primer, concealer og foundation skal passe til din naturlige hud. Spørg om råd i butikkerne for at finde det perfekte sortiment.

Andre overvejelser er følgende:

  • Tjek, hvordan nuancerne ser ud under et lys.
  • Påfør et let lag, og hvis det er nødvendigt, tilføj et nyt lag.
  • For mænd med skæg er flydende foundation bedst, og måden at påføre dem på er ved at duppe dem på. Hvis foundationen giver pletter i skægget, kan mascara rette op på det.
  • Det er bedst at bruge makeupsvampe og -børster, men fingrene kan også bruges, især når du kun påfører BB-creme eller CC-creme. Til løs eller kompakt pudder er det bedst at bruge en børste.

Det er også vigtigt at give skægget en god form, og hvis det ikke er tykt, kan du bruge en øjenbrynsblyant for at øge tykkelsen diskret.

Makeup til mænd skal også fjernes korrekt

Det er også vigtigt at fjerne makeup korrekt, fordi det er måden til at forebygge akneudbrud, tidlig fremkomst af rynker og andre skader, som dermis ofte lider under på grund af ophobning af kosmetikrester og miljøforurening.

Makeupfjerner-servietter er et godt alternativ i nødstilfælde, men det ville være hensigtsmæssigt at bruge micellar water, fordi det giver fugtgivende, overfladeaktive, antiinflammatoriske og astringerende egenskaber gennem miceller, der når frem til hudens dybe lag. På den anden side indeholder andre servietter alkohol og komponenter, der kan irritere.

Nu hvor du har fakta om at forbedre mænds naturlige skønhed ved at appellere til makeup, vil du så prøve det?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.