Vær ikke bange for at være alene: 9 tips til at acceptere ensomhed

Selvom vi måske er bange for at finde os alene med os selv, kan ensomhed hjælpe os med at vokse som person og lære os selv bedre at kende
Vær ikke bange for at være alene: 9 tips til at acceptere ensomhed

Sidste ændring: 08 juni, 2019

I denne artikel giver vi dig 9 tips til at acceptere ensomhed. Der eksisterer intet godt eller dårligt, når det kommer til ensomhed. Det hele afhænger af, hvordan vi vælger at bruge vores tid alene.

Ensomhed er den dybeste kendsgerning af den menneskelige tilstand. Mennesket er det eneste ved, der ved, at han er alene. -Octavio Paz

Faktisk kan tilbringe nok tid alene gavne os mere end du tror, ​​så længe du beslutter dig for at udnytte disse øjeblikke til fordel for din egen lykke.

De fleste mennesker, på et tidspunkt i deres liv, har følt sig bange for at være alene.

Uden tvivl er mennesker sociale væsener. Således er sociale relationer afgørende for vores mentale sundhed, men hvorfor er det, at ensomhed ses som skræmmende for nogle mennesker og behageligt for andre?

Kulturelt er frygten for at være alene skabt i mange samfund, og det har et negativt og foruroligende perspektiv. Der er en tendens til at forholde sig til ensomhed med dårligt humør og depression.

I denne artikel deler vi nogle råd til at hjælpe dig med at ændre din holdning til disse øjeblikke alene – de som kan få dig til at føle dig bekymret – til utrolige øjeblikke med dig selv.

Du vil få nogle tips til at acceptere ensomhed:

1. Anerkend din frygt

Nogle gange kræver det meget af os for at indse, at det at være alene, påvirker os negativt, fordi vi bruger forskellige flugtruter for at ignorere vores følelser.

Hver person er anderledes, hvorfor det er svært at identificere de aktiviteter, du laver for at “dræbe tid”, men det hjælper dig ikke med at nå dine mål eller får dig til at føle dig som en mere komplet person.

Anbefalet læsning efter “9 tips til at acceptere ensomhed”:

5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

2. Lyt til din krop

Kvinde der sidder ved vandet

Uden tvivl sender din krop og registrerer alle følelser, du oplever på en daglig basis.

Når du finder dig selv, så prøv at lukke øjnene i et par minutter, trække vejret og lytte til din krop for at finde ud af, hvor denne frygt for at være alene kommer fra.

3. Ryd dine tanker op

I løbet af dagen modtager vi meget information gennem vores kommunikationsformer, vores venner, kolleger og familie.

Ubevidst bliver al denne information passeret gennem vores sind. Derfor er det nødvendigt at bruge tid alene, så vi kan lytte til os selv og slippe af med noget, der kan dårligt påvirke os.

4. Genopfind dig selv

Kvinde der sidder udenfor

Når du er alene, er det normalt, at kedsomhed kan få dig til at føle alt fra nostalgisk til overvældet.

For at undgå dette, så prøv at lave nogle sjove aktiviteter uden for din sædvanlige rutine, såsom at lære en ny sport.

Læs om emner, du ikke ved noget om, lær et nyt sprog eller lyt til en anden musikgenre.

5. Skriv dine prioriteter ned

Ved at skrive ting ned, såsom hvad du skal gøre og vil gøre i løbet af måneden, hvad enten det er på papir eller digitalt, så giver du dig selv mulighed for at læse dem i løbet af din alene tid. Dette vil gøre det lettere at slippe af med disse rastløse tanker og følelser.

At gøre dette kan fremhæve, hvilke af disse behov der er en prioritet for dig, eller som kan være prioriteret på baggrund af en  anden.

Husk: Den vigtigste person i dit liv er dig.

6. Søg professionel hjælp

Soeg professionel hjaelp

At tage sig af din mentale sundhed er afgørende for at føle sig harmonisk og rolig med verden og med os selv i enhver situation.

For at gøre dette er det vigtigt at kende oprindelsen og årsagerne til vores frygt. Vi kan gøre dette ved hjælp af andre mennesker, terapi eller andre alternativer, der kan hjælpe dig med at leve et mere fredeligt liv og acceptere ensomheden.

7. Tid alene for at vokse

Socialisering er normalt blandt mennesker. Der er ikke noget galt med at få venner og leve med andre mennesker. Men frygten for at være alene starter normalt med en afhængighed til dem omkring os.

At erhverve vanen med at bruge tid alene giver os mulighed for en følelsesmæssig balance, der er nødvendig for at vi kan være lykkelige.

Ved at gøre dette kan du forstå grunden til ​​denne afhængighed, der holder dig fra at leve et liv med mental autonomi, frihed og sundhed. Lidt efter lidt, giver du slip på vigtigheden af ​​accept fra andre.

Derefter begynder du at føle dig mere sikker og uafhængig.

8. Løsriv dig fra alt for at skabe forbindelse til dig selv

Kvinde laeser bog - acceptere ensomhed

Løsrivelse dig selv fra omverdenen kan være yderst gavnligt for at skabe forbindelse med dig selv. Det giver dig mulighed for at lytte opmærksomt til dine tanker og følelser.

Det er sundt at spørge dig selv i disse øjeblikke, om du er tilfreds med dig selv. Eller i hvert fald, hvis du gerne vil ændre noget i dit liv, eller hvis du gerne vil give dig selv nye mål.

Læs også denne artikel efter “9 tips til at acceptere ensomhed”:

7 vaner hos gode venner

9. Ensomhed styrker din personlige autonomi

Ensomhed er en mulighed for at forkæle dig selv og tage sig af dig selv. Nyd din tid alene oftere og lad dig selv opdage nye evner. Prøv at styrke din selvtillid og vokse som individ.

Det kan virke utroligt, men frihed er et af de mest gavnlige resultater, der kommer fra ensomhed.

Det giver dig mulighed for at stille spørgsmålstegn ved ting, lære, glemme og gøre de ting, der virkelig får dig til at føle dig godt tilpas.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ibarra, H. (2004). Working identity: Unconventional strategies for reinventing your career. Harvard Business Press.
  • Marc, E. (2011). Guide pratique des psychothérapies. Retz.
  • Paz, O., & Santí, E. M. (1993). El laberinto de la soledad (Vol. 346). Madrid: Cátedra.
  • Salerno, S. (2005). SHAM: How the self-help movement made America helpless. Crown.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.