De fem bedste medicinske svampe ifølge videnskaben

I denne artikel kan du finde nogle medicinske svampe med fantastiske sundhedsmæssige fordele. Du bør bestemt inkorporere dem i din kost!
De fem bedste medicinske svampe ifølge videnskaben
Sofía Quintana Alonso

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Medicinske svampe anvendes til behandling og reduktion af risikoen for forskellige sygdomme og forbedring af det generelle helbred.

I denne artikel deler vi, hvad de mest gavnlige medicinske svampe er i henhold til videnskabelig forskning. Flere og flere undersøgelser viser, at disse superfoods ikke kun er lækre, men også helbredende.

Medicinske svampe

Svampe er en af ​​de få virkelig vilde fødevarer, der er tilbage i dag. Mange kulturer høster dem på forskellige tidspunkter af året.

En af de mest almindelige medicinske egenskaber ved svampe er, at de styrker dit immunforsvar, takket være deres antibiotiske og antivirale egenskaber. Således er de en fremragende fødevare til at reducere risikoen for sygdomme og forblive sund.

Fem medicinske svampe

1. Shiitake-svampe

Shiitake-svampe har mange sunde egenskaber for kroppen. Blandt andet styrker de dit immunforsvar og reducerer betændelse

Shiitake-svampe (Lentinula edodes) styrker dit immunforsvar og reducerer betændelse. I denne henseende kan denne fødevare være meget effektiv for mennesker, der lider af smertefulde inflammatoriske sygdomme som gigt eller fibromyalgi. Derudover er det også et godt middel til dem, der ofte bliver syge.

Denne svamp er også kendt for sin evne til at reducere høje kolesterol- og triglyceridniveauer, hvis den indtages ofte.

Denne svamp er virkelig populær både på kulinarisk og medicinsk niveau. Den er trods alt meget velsmagende og bruges også ofte i det asiatiske køkken. Det er sædvanligt at tilføje den til alle slags gryderetter, supper og ris- og pastaretter.

Læs også: Fordelene ved at spise svampe

2. Champignon er nok den mest populære af de medicinske svampe

Champignon (Agaricus bisporus) er en af ​​de mest populære medicinske svampe. De føjes ofte til alle slags opskrifter: salater, supper, gryderetter, pizzaer, pastaretter osv.

Samlet set har denne svamp mange medicinske egenskaber. Den:

 • Styrker dit immunforsvar og bekæmper vira og bakterier. Dette er takket være de polysakkarider og andre forbindelser, den indeholder.
 • Kan reducere risikoen for nogle tumorer. Enzymerne i denne type svampe kan hjælpe med at bekæmpe kræftceller.
 • Reducerer allergier.
 • Reducerer betændelse.
 • Sænker blodsukkerniveauet og reducerer risikoen for insulinresistens, diabetes osv.
 • Beskytter leverfunktioner. Derfor forbedrer det fordøjelsen af ​​fedt og hjælper med at befri kroppen for toksiner.

3. Østershatte

Østershatte (Pleurotus ostreatus) er kendetegnet ved deres høje indhold af lovastatin. Dette næringsstof gør dette til en fremragende medicinsk svamp til naturligt at kontrollere kolesterol og triglycerider.

Denne svamp er en kraftig antioxidant, der beskytter mod skader fra frie radikaler og cellulær aldring. Den kan endda reducere risikoen for visse kræftformer.

Østershatte har medicinske egenskaber og kan endda reducere risikoen for visse kræftformer

4. Skinnende lakporesvamp

Lakporesvampen (Ganoderma lucidum) er en af ​​de mest berømte medicinske svampe på grund af dens helbredende egenskaber. Vi må dog understrege, at denne svamp ikke er spiselig i rå tilstand, selvom du kan indtage dens ekstrakt som en naturlig behandling.

Læs også: Opskrift på svampe fyldt med flødesauce

Den har følgende egenskaber:

 • Forbedrer blodets fluiditet.
 • Styrker immunforsvaret.
 • Reducerer forhøjet blodtryk.
 • Afbalancerer højt blodsukkerniveau.
 • Beskytter leverfunktionen.
 • Reducerer betændelse.
 • Fremmer produktionen af ​​blodlegemer.
 • Har stærke antioxidant kræfter.
 • Reducerer risikoen for osteoporose.
 • Kan forbedre din hukommelse.

5. Turporesvamp

Denne japanske svamp, som også er kendt under dets japanske navn, Maitake, er blevet konsumeret siden oldtiden og bruges som et gammelt lægemiddel i orientalsk medicin. Maitake (Grifola frondosa) er kendetegnet ved dens ventilatorform.

Ligesom shiitake og lakporesvampen styrker den også dit immunforsvar. Den har desuden også evnen til at øge energien og vitaliteten hos mennesker, der spiser den ofte. Som det sidste forbedrer dens helbredende kraft også luftvejene og kredsløbssystemerne.

Du bør dog aldrig indtage denne svamp rå. Du kan tilberede den og tilføje den til gryderetter eller indtage den i pulverform eller som ekstrakt.

Endelig anbefales det ikke at spise den, hvis du tager blodfortyndende medicin.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.