7 behandlinger til bekæmpelse af en slap mave

Hvis du ønsker at stramme maven op med en ikke-invasiv metode, kan denne artikel være interessant for dig. Lær om en række æstetiske behandlinger, der er ideelle til at slippe af med en slap mave.
7 behandlinger til bekæmpelse af en slap mave

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er nu muligt at bekæmpe en slap mave uden at skulle under kniven. Der findes nogle minimalt invasive metoder, der er designet til at reducere slap hud og forbedre dannelsen af nye kollagenfibre.

Slap hud er ofte årsag til mangel på selvtillid. Heldigvis er der nogle æstetiske behandlinger, der kan opstramme maveområdet, hvis du kombinerer dem med en sund kost.

Fordelene ved disse metoder er, at du undgår alle de risici, der er forbundet med kirurgi og postoperativ hvile. Desuden vil du i løbet af få dage have en attraktiv mave. Valget af proceduren afhænger af en medicinsk vurdering, hvor specialisten bestemmer den grundlæggende årsag til mavens slaphed, og hvilken teknik der passer til dine behov.

Hvad forårsager en slap mave?

En undersøgelse offentliggjort af Santa Catarinas sydlige universitet definerer slap mave som tab af elastisk bindevæv, et produkt af en brat omdannelse af volumen i regionen.

Når der ikke er noget, der trækker i det yderste lag af huden, er den deformeret, og det er svært at bringe den tilbage til det oprindelige aspekt. Det er også relateret til faldet i kollagen- og elastinniveauet, hvilket resulterer i rynker.

I modsætning til, hvad mange tror, er en slap mave ikke relateret til lokaliseret fedt. Andre faktorer, der har indflydelse på mavens dermale slaphed, er:

  • En stillesiddende livsstil.
  • Aldring.
  • Dårlig ernæring.
  • Hormonelle forstyrrelser.
  • Accelereret vægttab.
  • Svage mavemuskler.
  • Cellulær oxidation efter fødsel.

Sådan forebygger du en slap mave

En slap mave kan være et æstetisk problem, som du kan forebygge. Hemmeligheden er at føre en sund livsstil og styrke musklerne for at hjælpe med at opstramme huden.

Det er aldrig for sent at ændre dine vaner. Men hvis du træffer beslutningen, når en slap mave er tydelig, er den anbefalede vej behandlinger, der ikke involverer operationer, og som fremmer produktionen af kollagen og elastin.

De bedste behandlinger til bekæmpelse af en slap mave

De teknikker, som vi nu vil gennemgå, opstrammer maveområdet. Effekterne er langvarige, så længe du supplerer dem med sport, hydrering og fødevarer, der er rige på protein og fibre, og som reparerer musklerne.

En masse sunde fødevarer

En sund kost er afgørende for at ledsage de behandlinger, der reducerer slaphed. Forbruget af fibre mindsker oppustethed i maven og bidrager til områdets æstetik.

1. Mesoterapi

Mesoterapi er baseret på anvendelse af intradermale eller subkutane injektioner, der indeholder regenererende, fugtgivende og foryngende stoffer i dermis. En dermatolog specificerer doserne og administrerer dem med nåle af minimal størrelse direkte i de slappe punkter.

Ændringen er synlig på kort sigt. Der er endda folk, der mærker dem fra de første behandlinger.

Det anbefales at få mindst fire behandlinger.

2. Carboxyterapi

Carboxyterapi indebærer perkutan administrering af medicinsk kuldioxid. Stoffet tilføres ved hjælp af injektioner på slap hud for at fremme blodgennemstrømningen og øge iltningen af huden. Punkterne har en biokemisk reaktion, der svarer til kroppens reaktion, når man træner.

Ud over at hjælpe med at fjerne slaphed, reducerer carboxyterapi strækmærker og øger fibroblastproduktionen. Det kræver mindst fire behandlinger. Lægen tilpasser dog behandlingerne efter den enkelte klients behov.

3. Elektroterapi

Elektroterapi er udviklet af videnskabsmanden Yakov Kotz.

På det æstetiske område anbefales denne behandling til at frembringe muskelhypertrofi, som det forklares i en artikel offentliggjort på Academia-platformen. Det fremgår af teksten, at stimulering med elektroterapi styrker slappe muskler og ændrer kroppens konturer.

Ved elektroterapi placerer lægen elektroder på huden for at udsende strøm med en minimal intensitet. Udladningerne stimulerer musklerne, hvilket får dem til at trække sig sammen og forbedrer tonus og fasthed.

Der kræves mindst fem behandlinger om ugen med 25-40 minutters mellemrum. Opstrammende cremer er allierede for at gøre processen mere effektiv.

4. Radiofrekvens

Radiofrekvens er baseret på brug af udstyr, der afgiver intens varme, som komprimerer kollagenfibrene i maven og fremmer dannelsen af nyt væv.

Apparatet glider hen over maveregionen ved en temperatur, der ikke overstiger 40 °C. Alt efter den enkelte klients tilstand kan der planlægges mindst tre behandlinger hver 15. dag.

Efter de første 21 dages behandling begynder man at se en glattere hud. Resultatet holder i op til 3 år.

5. Kryolipolyse

Ved kryolipolyse anvendes kulde til at reducere tykkelsen af dermis og det omkringliggende væv uden at forårsage skade. Revista Argentina de Dermatología hævder, at brugen af kulde i lægevidenskaben har en lang historie, især for dens terapeutiske evne i forbindelse med forskellige hudpatologier.

Især flydende nitrogen ved lave temperaturer forårsager nekrose af den beskadigede foring, hvilket fremmer hudens glathed. Denne behandling giver progressive resultater og giver maksimale resultater to måneder efter behandlingerne.

6. Elektrolypolyse

Med elektrolypolyse gavner du blodcirkulationen og bidrager til produktionen af essentielle hormoner, der opstrammer huden. Teknikken korrigerer kroppens volumen, især på vanskelige områder.

Antallet af behandlinger og varigheden varierer for hver enkelt klient. Eksperter siger, at der vil være optimale resultater, hvis du kombinerer elektrolypolyse med træningsprogrammer til styrkelse af musklerne.

For at anvende metoden implanterer specialisten fine nåle i maveregionen og afgiver svage strømme. Metoden anvender stoffer, der fremmer transmissionen.

7. Træning

Dette er den ældste og mindst invasive behandling, men med gode resultater mod en slap mave. Takket være træning forlænger du effekten af andre minimalt invasive æstetiske teknikker.

Prøv rutiner, der omfatter styrke- og konditionsøvelser. Planken giver stor forandringer i dette område af kroppen.

Kvinde med en meget trænet mave

Træning skal ledsage enhver teknik, du vælger, da de er med til at bevare resultaterne.

Er der bivirkninger eller kontraindikationer ved behandlinger af en slap mave?

Generelt anvendes disse behandlinger af dermatologer og plastikkirurger. Det er ikke alle lande, der tillader kosmetologer at udføre disse behandlinger. Hvis de gør det, er lægeligt tilsyn vigtigt, da de vil håndtere følsomme stoffer og udstyr.

Blandt bivirkningerne ved denne form for behandlinger er risikoen for infektion, rødme af huden, hæmatomer ved injektionspunkterne og smerte.

På den anden side kan der, selv om det ikke er meget invasive procedurer, opstå komplikationer, hvis klienten skjuler, at han eller hun har med tilstande som f.eks:

Hvornår er operation tilrådeligt?

Selv om det er tanken at slippe af med slaphed uden at ty til operationer, er der tilfælde, hvor operation er hensigtsmæssig. Det kaldes abdominalplastik og anvender avanceret teknologi til at genoprette mavens fasthed.

Ifølge råd fra det colombianske selskab for plastisk, æstetisk og rekonstruktiv kirurgi er indgrebet hensigtsmæssigt for personer med overskydende hud og fedt. For kvinders vedkommende er det dog kun tilrådeligt at gennemgå operationen, hvis de ikke har planer om at blive gravide igen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.