Gør dit blodsukker lavere med disse madvarer

At spise hvidløg kan faktisk stabilisere dit blodsukker niveau. Det indeholder også forbindelser, der har lignende effekter af dem fra insulin.
Gør dit blodsukker lavere med disse madvarer

Sidste ændring: 09 december, 2018

Dit blodsukkerniveau forhøjes, når din krop ikke kan producere nok insulin, eller behandle det ordentligt. Som resultat deraf, kan du måske opleve symptomer såsom svimmelhed og træthed. Høje blodsukkerniveauer kan også føre til diabetes. Det er derfor nyttigt at vide, hvordan man kan gøre sit blodsukker lavere gennem kosten.

Det er massere af forskellige faktorer som kan fører til forhøjede blodsukkerniveauer, for eksempel en dårlig kost med for højt indtag af sukker og fedt.

Høje blodsukkerniveauer kan også opstå som resultat af stress, samt mangel på fysisk aktivitet, gener, specifikke sygdomme, og andet. Heldigvis, så findes der en række madvarer der kan hjælpe med at gøre dit blodsukker lavere.

Kanel kan gøre dit blodsukker lavere

Dette krydderi kan have yderst positive resultater, når det kommer til at håndtere højt blodsukker. Ifølge ernæringseksperten Richard Anderson, så kan blot en teskefuld af kanel dagligt hjælpe med at reducere blodsukker niveauet hos patienter med diabetes.

Det at spise kanel kan gøre dine celler mere modtagelige overfor insulin, hvilket hjælper med at konvertere blodsukker til energi.

 

Sænk dit blodsukker med fisk

Fisk

Fed fisk er blevet populært takket været dets høje indhold af omega-3 fedtsyrer, som er essentielle overfor det at have en god hjertefunktion, samt hele det cardiovasculære system.

Fisk øger også insulinfølsomheden hos patienter med diabetes, hvilket hjælper dem med at kontrollere deres blodsukker. Blandt de fede fisk vi anbefaler er laks, sardiner, tun og makrel.

 

Fiber er godt for kroppen, og også for blodsukkeret

Et studie udført af forskere fra the University of Texas Southwestern Medical Center opdagede at folk som indtager imellem 24 til 50 gram fiber dagligt kan forbedre deres blodsukker.

For nogle af deltagerne var en fiberrig kost ligeså fordelagtigt som deres diabetesmedicin.

Fiber kan findes i mange forskellige typer mad. Du kan få din daglige dosis ved at spise 13 stykker blandet frugt, grøntsager, bønner, brune ris, og fuldkorn.

Hvidløg kan hjælpe til med at gøre dit blodsukker lavere

Skaal med hvidloeg

Hvidløg kan muligvis hjælpe med at forbedre din krops forbrænding. Det indeholder forbindelser, der har insulinlignende effekter. Hvidløg kan hjælpe med at sænke blodsukkeret hos patienter med type 1 eller type 2 diabetes.

 

Grøntsager gør også dit blodsukker lavere

Det at spise flere grøntsager giver din krop den fiber, protein og vitaminer og mineraler, som hjælper med at kontrollere dit blodsukker niveau, uden alle kalorierne og fedt fra andre madvarer. Dette hjælper med at forebygge diabetes og cardiovasculære problemer.

 

Sænk blodsukkeret med grøn te

Studier har vist at den kroniske inflammation forårsaget at an diæt høj på fede madvarer, samt det at lede en stillesiddende livsstil øger din risiko for hjerteanfald, og hindre din krops evne til at absorbere blodsukker.

Grøn te kan være løsningen da det øger din følsomhed overfor insulin, og hjælper med at forebygge cardiovasculære problemer der så ofte ses hos patienter med diabetes.

 

Spis nødder for bedre blodsukker

Forskellige noedder

Nødder kan hjælpe med at reducere risikoen for hjerteproblemer, cardiovasculær sygdom og diabetes. Nødder indeholder omega-3 og essentielle fedtsyrer, der hjælper med at fjerne glukose fra blodomløbet.

Kirsebær hjælper også

Kirsebær indeholder anthocyaniner, som også forbedre problemer med insulin resistent, reduktion af blodsukker niveauer, og eliminering af inflammation.

Inflammation forhindrer insulinen i at kunne fungere ordentligt. Kirsebær kan hjælpe med at optimere din insulinproduktion og gøre dit blodsukker lavere over tiden.

 

Vidste du, at rødvin i små mængder kan gøre dit blodsukker lavere?

Kvinde der drikker roedvin

Moderat indtagelse af rødvin kan muligvis hjælpe med at reducere blodsukker niveauer ved at forebygge absorberingen af glukose i tarmen. Det er vigtigt at du husker at drikke det moderat, og kun efter råd fra din læge, da det ikke er passende for alle.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • diabetes. 

  • insulin

  • fuldkorn

  • Hvidløg

  • protein

  • blodsukker

  • omega-3

  • rødvin


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.