Lip blush: Den trendy teknik, der gør læberne fyldigere

Lip blush er den mindst invasive metode til at give volumen til læberne. Læs mere om, hvad denne procedure indebærer i denne artikel.
Lip blush: Den trendy teknik, der gør læberne fyldigere

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er muligt at gøre læberne fyldigere og reducere behovet for at bruge makeup på dem med lip blush. Dette er et kosmetisk alternativ til at farve munden uden at ty til hårde procedurer.

Det er blevet populært på grund af sin naturlige effekt og langvarige resultater. Specifikt bruger denne teknik naturlige pigmenter og moderne værktøjer, der undgår intens smerte.

Selv om nogle kategoriserer metoden som en form for tatovering, er det faktisk en form for semi-permanent makeup, som skal påføres af en autoriseret professionel. Vil du vide mere om det? Hvis ja, så læs videre!

Hvad er fordelene ved lip blush?

Lip blush er en kosmetisk procedure, der fremhæver læbernes naturlige farve, forbedrer deres form og giver illusionen af volumen. Det gør den ved at skabe lag af farve uden at være invasiv som fillerinjektioner. Desuden anvendes der ikke syntetiske stoffer, og det trænger heller ikke dybt ind i dermis.

Anvendelsen er topisk og fungerer med farver, der med tiden ikke ender med at falme eller blive mørkere. Nogle af dets  funktioner er at udjævne og rette op på asymmetri. Faktisk har det også andre interessante fordele, som f.eks:

  • Det holder længere end andre kosmetiske behandlinger af læberne.
  • Det ændrer ikke læbernes anatomi, men tilføjer kun farve og skaber en illusion af fylde.
  • Desuden reducerer det behovet for læbestift, hvis det ønskes.
Lip blush behandling

Lip blush fremhæver læbefarven med et naturligt resultat. Desuden reducerer det behovet for læbestift.

Kan du lide denne artikel? Vi tror også, at du vil nyde: Sådan forebygges og behandles sprukne læber

Sådan udføres lip blush

Det er enkelt at forvandle læbernes udseende med blush. Du skal blot afsætte mindst to timer af din tid, hvor specialisten gennemfører den første behandling gennem en række faser.

1. Design

Det første, der skal gøres, er at blive enige om modellen. Æstetikeren og klienten drøfter læbernes form og målet. Under denne samtale er det vigtigt at tage hensyn til hudfarven, håret og den sædvanlige makeup-stil, så resultatet er i harmoni, og der ikke er nogen hyperpigmentering.

2. Markering af læberne

Dette trin er at markere det område, der skal farves. Med en hvid blyant markerer behandleren omridset og angiver området.

3. Anæstesi

Smerten ved denne type behandling er lav. Der anvendes dog normalt bedøvende creme, bare for en sikkerheds skyld. Klienten skal derefter vente 20 minutter med lukket mund, mens bedøvelsen finder sted. Når virkningen er opnået, fjerner æstetikeren cremen og går videre med behandlingen.

4. Omrids og udfyldning

Tegnemaskinen består af en lille mekaniseret nål, der tegner omridset af over- og underlæberne. På dette tidspunkt rengøres munden igen, og der lægges endnu en gang bedøvelse på. Derefter begynder man med rødmeproceduren i lag.

Ideelt set bør den ene læbe gøres færdig først, før man går videre til den anden. På dette tidspunkt er det muligt at skifte nåle. Der er tre lag med den valgte farve i alt.

Der foretages efterbehandling efter to måneder, når læberne er godt helet.

Vi tror, at du måske også gerne vil læse denne artikel: Undgå disse syv giftige ingredienser i kosmetik

Genopretning efter lip blush

Selv om det ikke er en kosmetisk operation, indebærer lip blush strengt taget en genopretningsfase og en vis grad af pleje. Så snart behandlingen er overstået, vil du bemærke lette pletter på læberne og en lille hævelse, som vil vare op til en uge. I løbet af denne periode vil der sandsynligvis dannes skorper. Du må under ingen omstændigheder fjerne dem.

Hvis du piller ved skorperne, risikerer du at miste pigmentering eller få ar. Lad dem i stedet falde af af sig selv. Du bør også undgå at sove på maven, da du kan skade skorperne og opleve smerte.

Du bør heller ikke udsætte dig selv for solen i de første to uger, da hævelsen kan sprede sig yderligere. Det kan faktisk føre til allergiske reaktioner eller endda sår.

Kontakt en læge, hvis du bemærker symptomer på infektion, såsom feber, pus eller stærke smerter.

Hvor længe holder lip blush?

Lip blush kan holde mellem to og tre år. Dette afhænger dog af personens livsstil.

Rygning fremskynder f.eks. udviskningen, da giftstofferne i cigaretterne nedbryder huden og angriber læberne. Udviskningen fremskyndes også af hyppig brug af eksfolierende midler i hudplejerutinen. Det rigtige er at konsultere en fagperson for at vide, hvilke produkter man skal bruge, så man ikke påvirker sin hudpleje eller sine nye læber.

Læber behandles med permanent makeup

Pleje og vaner er nøglen til at bevare resultatet af lip blush-behandlingen så længe som muligt.

De mulige risici ved lip blush

Blækket til lip blush er økologisk, men det er altid en god idé, at behandleren først udfører en test for at undgå allergiske reaktioner. Ligeledes skal personen sikre sig, at de instrumenter, der anvendes på klinikken, overholder steriliseringsforanstaltningerne.

Der er nogle fagfolk, der foreslår, at man tager et smertestillende middel før proceduren, i forventning om ubehag. Det er dog kun en professionel, der bør give tilladelse til dette. Du skal også sørge for at informere om eventuelle andre lægemidler eller behandlinger, som du eventuelt gennemgår.

Det største ubehag har en tendens til at opstå i de første 48 timer efter behandlingen. Herefter kan ubehaget, hævelsen og regenerationen lindres ved at bruge en god læbepomade.

Det kan interessere dig ...
6 tips til fyldigere læber
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 tips til fyldigere læber

Munden kan fortælle meget om en person, og mange bruger læbestift til at få fyldigere læber, da det får dem til at føle sig smukke.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.