Brug af brintoverilte i hjemmet

Dyp dine tandbørster i lidt brintoverilte for at dræbe de vira og bakterier, der ofte akkumuleres der, fuldstændigt.
Brug af brintoverilte i hjemmet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Brintoverilte er en forbindelse, der er meget almindelig på markedet, da det anses for at være et af de sikreste naturlige desinfektionsmidler der findes. Dette produkt kan helt fjerne mikroorganismer ved oxidation, det sker gennem en kontrolleret forbrændingsproces. Derfor mener vi at du bør kende til hvordan du gør brug af brintoverilte i dit hjem.

Selvom det er almindeligt brugt til medicinske formål. Det har også mange andre anvendelsesmuligheder til rengøring og andre job rundt i hjemmet. Hvis du er en person, der altid leder efter miljørigtige alternativer til rengøring,  bør du vide at det er fyldt med gode egenskaber, der kan være meget nyttige.

Brug af brintoverilte i hjemmet

Brug af brintoverilte i dit hjem har mange fordele
 • Det er et meget økonomisk produkt og kan blive din bedste allierede i rengøringsprojekter. Opløs i en sprayflaske lige dele brintoverilte (3% koncentration) og mineralvand. Du kan anvende denne blanding til at desinficere badeværelser, bordplader, komfurer, klippeborde og mange andre overflader. Dette produkt er meget effektivt og er et godt alternativ til alle de kemiske rengøringsmidler, der kan have en negativ indflydelse på vores helbred.
 • Til rengøring af din opvaskemaskine, tilføjes et stænk brintoverilte i den lille sæbeboks.
 • Det kan være et udmærket blegemiddel til at blege hvide farver. Dette produkt kan fjerne pletter fra hvidt tøj, hvad enten det er fra sodavand, rødvin, blod eller andre pletter. Hvis det er en blodplet, så hæld bare noget brintoverilte direkte på pletten, lad det sidde i flere minutter, skrub det godt og skyl det derefter som sædvanlig.
 • Dyp dine tandbørster i lidt brintoverilte for at dræbe de vira og bakterier, der ofte akkumuleres der, fuldstændigt.
 • Hvis dine gryder og pander er plettede med rester af fæstnede fødevarer eller nogle, der er brændt på, behøver du bare at forberede en pasta af bagepulver (natriumbicarbonat) med brintoverilte og skrubbe de ramte områder med denne blanding. Lad er at sidde i flere minutter og skyl dem godt til sidst.
 • Bland en del brintoverilte med to dele vand til at disinficere dine frugter og grøntsager inden du spiser dem.

Brug af brintoverilte i personlig hygiejne

Brintoverilte
 • Mange mennesker er uvidende om, at brintoverilte kan anvendes som en kraftfuld mundskyl, der kan hjælpe med at forhindre problemer forårsaget af bakterier eller vira. Dette produkt er økonomisk og effektivt, og vil med tiden endda hjælpe med at blege tænderne. Brug en koncentration på 3%.
 • Hvis du vil fremstille en naturlig tandpasta med en mulighed for også at gøre tænderne hvide, så bland 3 dele natron med en del brintoverilte og børst dine tænder med denne blanding.
 • Det er ikke et naturligt smertestillende middel, men det kan hjælpe med at mindske tandpine, takket være dets antivirale, antibakterielle og svampedræbende egenskaber,som kan bekæmpe infektionen.
 • Den regelmæssige brug af brintoverilte til dine tænder kan også fungere som et naturligt blegemiddel.
 • Hvis du ønsker at blege dit hår naturligt, skal du blande 50/50 brintoverilte med vand og sprøjte denne opløsning på dit våde hår, efter at du kommer ud af bruseren. Ændringen er ikke drastisk, men det vil gradvist blege dit hår, hvis det anvendes hyppigt.
 • Hvis du har hudpletter eller pletter, kan brintoverilte være med til at mindske dem, ved at anvende det direkte på det berørte område med en vatpind.

Brug af brintoverilte som et middel i hjemmet

 • Bland lige dele brintoverilte og vand i en stor skål, dyp dine fødder i 10 minutter og tør dem straks. Dette enkle hjemmemiddel kan bidrage til at forebygge og bekæmpe fod- og neglesvamp.
 • Tilsæt to lige dele brintoverilte til varmt destilleret vand og brug det i dit badevand for at fjerne gærinfektioner.
 • I tilfælde af knivsår eller skrammer, anvendes det bedst to gange dagligt for at forebygge infektioner og fremme heling.
 • Bland lige dele brintoverilte (3%) med mineralvand og spray denne blanding til at fjerne mider, hvor det er nødvendigt.
 • Det kan også anvendes som et fantastisk naturligt middel til at bekæmpe forkølelsessymptomer og bihulebetændelse. Til dette blandes lige dele brintoverilte med vand, anvendes på indersiden af ​​din næse og lad det sidde i 4 minutter, blæs derefter din næse ud med en serviet.
 • Til behandling af ødem (hævelse), blandes 1 spiseskefuld 3% brintoverilte til en liter varmt destilleret vand.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hydrogen peroxide. (2009).
  assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/317493/PHE_Compendium_of_Chemical_Hazards_Hydrogen_Peroxide_v1.pdf
 • Use of hydrogen peroxide in food. (2017).
  cfs.gov.hk/english/programme/programme_rafs/programme_rafs_fa_02_02.html
 • Hossainian N, et al. (2011). The effects of hydrogen peroxide mouthwashes on the prevention of plaque and gingival inflammation: A systematic review. DOI:
  doi.org/10.1111/j.1601-5037.2010.00492.x
 • López, C. A. M., Pérez, W. F. F., Sandoval, L. V. H., Lastre, J. A., Rincón, A. F. P., Plata, S. E. P., & Pinzón, H. T. (2010). Soluciones de uso común en el hogar como alternativa para desinfectar el cepillo dental: un estudio in vitro. UstaSalud, 9(2), 75-82. http://revistas.ustabuca.edu.co/index.php/USTASALUD_ODONTOLOGIA/article/view/1157
 • Sánchez-Saldaña, L., & Sáenz-Anduaga, E. (2015). Antisépticos y desinfectantes. http://metabase.uaem.mx/bitstream/handle/123456789/1468/280_4.pdf

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.