Casemiros træning, der bragte ham til det højeste niveau i Real Madrid

Casemiro er en af de mest værdsatte centrale midtbanespillere i verden. For at nå sit højeste niveau udfører brasilianeren speciel træning. Lær alt om det her!
Casemiros træning, der bragte ham til det højeste niveau i Real Madrid

Sidste ændring: 12 november, 2022

Med sin seneste transfer til Manchester United for 70 millioner euro er Casemiro blevet et af de dyreste salg i Real Madrids historie. I sine ni sæsoner hos Los Blancos har han, og i høj grad takket være Casemiros træning, vundet mange titler og sat sit præg på banen på Santiago Bernabeu.

Mærket, han har sat, er ikke kun metaforisk. Faktum er, at Casemiro er en spiller, der udmærker sig på hele banen, med en aerob kapacitet og en placering, der gør ham til et rovdyr for den, der har bolden.

Hans tilstedeværelse har været afgørende for med Real Madrid at vinde ikke mindre end 5 Champions League, 3 spanske ligaer, 3 FIFA Club World Cups og 3 spanske Super Cups. De træningsrutiner, han har vist gennem årene, har gjort det muligt for ham at nå og forblive på det højeste niveau.

Casemiros træning: Forskellige rutiner

Ud over sin uomtvistelige kvalitet og sit bidrag til sit holds fodbold har Casemiro en imponerende fysisk kapacitet. For at opnå denne form bruger brasilianeren forskellige metoder – ud over sine klubtræninger – til at arbejde med specifikke områder af sin krop. Nedenstående beskriver vi nogle af dem.

Casemiros træning for Real Madrid

Træning med intermitterende hypoxi

En af de mest markante metoder, som Casemiro har vist, er intermitterende hypoxi. Den består i brugen af en maske også kaldet træningsmaske. Denne placeres over mund og næse for at trække vejret gennem den.

Træningsmasken måler og regulerer den ilt, der kommer ind og ud under fysisk aktivitet. Dens opgave er at simulere træningsbetingelserne i højden, hvilket fremmer accelerationen af stofskiftet og dannelsen af røde blodlegemer, som er nøglen til at transportere ilt og omdanne det til kuldioxid.

Casemiros træning for den midterste zone

Den midterste zone, dvs. den region, der omfatter mavemusklerne og den nederste del af ryggen, er afgørende for en atlets præstationer. En styrkelse af den giver blandt andet større stabilitet, balance og styrke.

Hvis der er én ting, som den nuværende Manchester United-midtbanespiller ikke kan beskyldes for, så er det at undlade at træne sine kernemuskler. Som han selv har vist på sine sociale netværk, er han i stand til at udføre ekstremt komplekse øvelser for denne muskulatur.

Han har f.eks. optaget sig selv bruge mavehjulet… på et løbebånd! I en anden video kan man se den brasilianske spiller lave maveplanken på en træningsbold, der flyder i en swimmingpool. Det vidner virkelig om en usædvanlig styrke i denne del af kroppen.

Man har også set ham lave en øvelse for underlivet med en vægtstang med vægte. For at gøre dette ligger han på ryggen på gulvet med en vægtstang over hovedet. Fra denne position udfører han med armene en bevægelse, mens han løfter og sænker benene uden at bøje knæene. Kan du gøre det?

Læs også: Fordelene ved planken

Koordination i spillerens træning

Endnu et eksempel på Casemiros fysiske evner har at gøre med hans koordination. I den forbindelse har han vist sine øvelser, hvor han kombinerer en fodbold og en tennisbold. I disse har han endda brugt briller for at hindre sit syn. “Smart Gym” sagde spilleren selv i sit opslag.

Krydstræning finder også sted i hans rutiner. Faktisk har han deltaget i sjove øjeblikke ved at spille basketball. Selv om han ikke viste sine evner til at få tre point, viste han sine springevner ved at score nogle imponerende mål.

Hvorfor er det godt at krydstræne? Krydstræning – som består i at træne en anden disciplin end den, du plejer at dyrke – giver dig mulighed for at skabe nye stimuli i dine muskler og dermed undgå at vænne dig til de samme krav.

Casemiro på banen

Casemiro opretholder i en alder af 30 år en fremragende sportslig præstation. Derfor har flere hold ambitioner om at have ham blandt deres spillere.

Casemiros træning stimulerer hans styrke

I betragtning af det engagement og den disciplin, som fodboldspilleren lægger i at passe på sin krop, er det ikke overraskende, at han stadig er i topform som 30-årig. Og ikke nok med det, men store europæiske hold er ivrige efter at få ham på deres hold.

Et andet faktum, der viser hans fysiske form, er antallet af skader, han har lidt. Med et gennemsnit på én skade pr. sæson, optræder kun to mindre muskelskader. Hans maksimale tid uden for banen skyldtes en fibersprængning, som gav ham 60 dage uden aktivitet.

Med alt det ovenstående er Casemiros træning blot endnu et eksempel på, hvad engagement og opmærksomhed på detaljer kan opnå. Nu i Manchester United vil han forsøge at fortsætte i verdensfodboldens elite med de præstationer, han er blevet vant til.

Det kan interessere dig ...
Ferrán Torres: FC Barcelona-spillerens strenge træning og kost
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Ferrán Torres: FC Barcelona-spillerens strenge træning og kost

Ferrán Torres er en stærk angriber, der skiller sig ud i FC Barcelona og på landsholdet. Hans træning er nøglen til dette.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.