Crossfit øvelser til børn: Opdag fordelene

Crossfit er en træningsmetode, som er blevet meget udbredt i hele verden. Det er så meget, at vi kan finde crossfit øvelser til børn med fremragende fysiske og følelsesmæssige fordele.
Crossfit øvelser til børn: Opdag fordelene

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ønsker du, at dit barn bliver interesseret i sport? Vi anbefaler crossfit øvelser til børn, fordi det er et træningssystem, som er meget nyttigt for de små.

Men før vi dykker ned i dette emne, ved du så, hvad crossfit er? Det er et system af træning og fysisk kondition, som inkluderer funktionelle bevægelser, der skal udøves ved høj intensitet og konstant variation.

Det interessante ved Crossfit Børn (børnenes version) er, at det kombinerer discipliner såsom olympisk gymnastik og løb. Det fungerer for børn i alderen mellem 4 og 12. Det er anderledes end almindelig crossfit, fordi intensitetsniveauet er minimalt, og øvelserne drager nytte af deres kropsvægt. Derudover fokuserer de på at forbedre motorikken.

Fysiske fordele ved crossfit øvelser til børn

Det vigtige her er, at mens man har det sjovt, begynder de små en rutine, som vil give dem fysiske og mentale fordele. Crossfit for børn fokuserer på leg, for senere kan deres trænere vejlede dem i rutiner, som fokuserer på at styrke muskler og led. Nogle børn kan også tage del i konkurrencer.

Som vi allerede har nævnt, er der flere fysiske fordele ved at dyrke crossfit for børn. Gennem denne metode kan de endda stimulere deres fysiske evner intil ungdommen, hvor de kan træne som højtydende atleter.

Kvinde og pige motionerer ved at anvende crossfit øvelser til børn

Sport er gavnligt for enhver alder, og hos børn kan vanen vare hele ungdommen.

Øget aerobisk evne

Aerobisk evne kommer i spil, når man motionerer i lang tid og ved middel eller lav intensitet. Her bruger kroppen sine kulhydrater og fedt som en kilde til energi. Med udøvelsen af crossfit øger børn deres aerobiske evnePå samme tid forbedrer det hastigheds-smidigheds indekser, muskulær styrke og kroppens komposition.

Crossfit øvelser til børn forbedrer generel fysisk kondi

Crossfit øvelser til børn er funktionelle og påvirker mange led. Det vil sige, de involverer forskellige dele af kroppen og træner dem alle på samme tid. Det påvirker forbedringen af den generelle fysiske tilstand og giver mulighed for en mere fuldkommen udvikling.

Det fremmer knoglers og musklers vækst

Fordi børns knogler og muskler stadig udvikles, vil crossfit hjælpe med at udstrække dem og give mere styrke til enhver aktivitet. Det hjælper også calcium med at binde nemmere og mere effektivt til knoglerne, hvilket øger knogletæthed.

Det udvikler koordinering

Crossfit øvelser til børn fokuserer også på at kende din krop, dets begræsninger og dets muligheder. Bevægelserne, som crossfit bruger, hjælper til at udvikle koordinering og psykomotoriske evner takket være kombinationerne og variationerne, som denne metode involverer.

Det forebygger fremtidige skader

Ved at udøve crossfit forbedrer børn deres styrke. Baseret på neuromuskulære mekanismer er muskler i stand til at frigive energi. Derudover reducerer denne type rutine, som inkluderer styrke fra en tidlig alder, forekomsten af skader hos fremtidige atleter.

Følelsesmæssige fordele ved crossfit øvelser til børn

Crossfit til børn involverer sjove gruppeøvelser, som søger at få de små til at arbejde sammen for at få succes. De opnår dermed følelsesmæsige fordele. Nedenstående vil vi kommentere på de vigtigste af dem.

Det frigiver energi

I nogle lande er ADHD en meget gængs mental lidelse hos børn i skolealderen. Denne lidelse får børn til at have episoder med mangel på opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet, hvilket forårsager problemer med indlæring.

En god måde at håndtere denne lidelse på er ved at anvende crossfit øvelser til børn, fordi de hjælper med at frigive og balancere denne overbelastning af energi. Det reducerer angst og øger evnen til at koncentrere sig og fokusere.

Det skaber vaner præget af disciplin

Børn, der udøver crossfit, udvikler vaner med disciplin, som giver dem mulighed for at nå deres mål. De lærer at arbejde på at nå et mål og forstå, at det kræver hårdt arbejde at nå deres mål, men at det ikke er umuligt.

Det forbedrer søvnkvalitet

Når børn vokser, er det essentielt at etablere faste søvnmønstre. Hvis man ikke formår det, kan det føre til udviklingen af fysiske og følelsesmæssige problemer. Derfor bidrager crossfit øvelser til at forbedre søvnkvaliteten efter fysisk indsats.

Det udvikler selvtillid

I dag kan eksponering for sociale netværk fra en tidlig alder og mobning få børn til at udivkle tvivl om deres kroppe og evner, mere end nogensinde før. Udøvelse af sport udvikler dog selvtillid ved at vejlede dem til at udforske nye evner, motivere dem til at opnå ting og påvirke deres fysiske udseende.

Det forbedrer sociale forhold

For børn er forholdet til deres jævnaldrende meget vigtigt. Deres fremtidige sociale bånd afhænger faktisk meget af det.

Når man tager med i overvejelserne, at crossfit finder sted i grupper af børn i samme aldersgruppe og fremmer holdarbejde, kan børn forbedre måden, som de relaterer til hinanden på. Uden tvivl vil dette være en stor fordel for de kommende voksne.

Pige med tegning af håndvægte over sig

Crossfit til børn fremmer fysisk og følelsesmæssig udvikling.

Generelle forbehold for crossfit øvelser til børn

En specialiseret træner bør altid overvåge udøvelsen af crossfit øvelser til børn. Det er således, at de kan vejlede om den passende måde at udføre bevægelserne på, så man undgår skader af knogler og muskler.

Det er vigtigt for forældre at informere trænere om deres børns fysiske og psykologiske tilstand. På den måde vil de være i stand til at vejlede i øvelser, som svarer til barnets evner. Det er vigtigt, at børn ikke bruger vægte, før de er 12 år, så de ikke lægger for meget pres på knoglerne og musklerne, der er under udvikling.

Eftersom crossfit er en metode, hvor intensitet er vigtigt, er det nødvendigt at etablere, om der er nogen mulige hjertesygdomme eller medfødte sygdomme, for at undgå fremtidige problemer.

Hvis man ikke er forsigtig, kan disse sygdomme være livsfarlige. Denne situation har endda været set hos alle former for atleter i hele verden, unge såvel som voksne.

Crossfit øvelser til børn: Ja eller nej?

I denne artikel har vi fortalt dig, hvordan crossfit øvelser til børn fremmer deres evner og giver fysiske og følelsesmæssige fordele. Nu kan du beslutte med større selvsikkerhed, om det er den rette måde for dit barn at begynde sit forhold til sport og sunde vaner.

Husk, at udøvelse af sport og fysisk træning vil påvirke dit barns udvikling meget. Det faciliterer også deres egen opfattelse af kroppen i forhold til plads, hvilket er en vigtig evne i alle livets stadier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.