Drik vand i forhold til din vægt - hvor meget er det?

Hvis du har problemer med at drikke den mængde vand, du har brug for i forhold til din vægt, kan du smage vandet til med frugt eller te for at gøre det mere tiltrækkende for dig. Bare undgå at tilsætte sukker.
Drik vand i forhold til din vægt - hvor meget er det?
Diego Pereira

Bedømt og godkendt af læge Diego Pereira.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Den enkelte persons vandbehov varierer afhængigt af kroppen, men i generelle vendinger siger man at en voksen har brug for omkring  2 liter vand dagligt  for at dække vandbehovet, på grund  at den væske, der udskilles under fordøjelsen. Omkring 60% af vores krop består af vand, og for at den fungerer korrekt skal du holde vandbalancen. Drik vand i forhold til din vægt – dette er vores anbefaling.

Det er rigtigt, at vand kan hjælpe os med vægttab, men det er samtidigt også nødvendigt at holde væskebalancen for at holde os i live generelt. Imidlertid begår nogle mennesker den fejl at forbruge mere vand end deres krop har brug for uden at vide, at i de virkeligheden kan sætte deres helbred på spil, i stedet for at gøre noget godt for kroppen. Det er derfor, vi i dag ønsker at give dig nogle interessante oplysninger, så du kan lære at indtage den korrekte mængde vand i forhold til din vægt.

Drik vand i forhold til din vægt

Drik vand i forhold til din vægt. Selvom meget få mennesker tænker nærmere over det, er det i virkeligheden i høj grad den enkelte persons kropsvægt, som bestemmer den mængde vand, der skal indtages dagligt. For eksempel har en slank person ikke brug for så meget vand som en person, der er tung. Imidlertid, findes der, fordi alle har en forskellig  kropsvægt , en formel, der kan være ret nyttig.

Drik vand

For at finde ud af den nøjagtige mængde vand, du skal forbruge i forhold til din kropsvægt, er du nødt til at tage værdien af ​​din kropsvægt i pund og dividere den med to. Resultatet af denne matematiske formel er lig med antallet af ounces vand, som din krop har brug for dagligt.

For eksempel: tag en person på 116 pund (52 kg) og del vægten med 2; som et resultat får du 58 ounces (1.6 kg), som med en anden målestok er omkring 5 kopper om dagen.

Formel, der skal huskes: (Kropsvægt i pounds)/(2) = daglig vandmængde i ounces.

Særlige situationer

 • Hvis du deltager i nogen form for sport eller hård motionanbefales det at du indtager yderligere en liter vand for hver times motion.
 • Hvis din kost ikke indeholder masser af frugt og grøntsager, bør du indtage mindst 2 liter vand om dagen.
 • Tilstrækkelig indtagelse af vand er afgørende, hvis du lider af en bestemt sygdom eller lavt immunforsvar.I dette tilfælde tilrådes det også at drikke mere vand end normalt.

Anbefalinger om at drikke den nødvendige mængde vand hver dag

Efter at du har lært den simple formel til at bestemme hvor meget vand vi behøver dagligt, er ideen at begynde at indtage denne mængde vand, for at have tilstrækkeligt med vand i kroppen og at tabe i vægt . Da mange mennesker glemmer at drikke nok vand eller bare har svært ved at gøre det, vil vi nedenfor give ekstra tips til at hjælpe dig med at opfylde det daglige mål.

 • Drik vand før hvert måltid. Et glas er en god idé. På den denne måde vil det være sværere at glemme denne gode vane og det vil også give en bedre fordøjelse af maden.
 • En anden mulighed er at drikke et glas vand om morgenen på tom mave og et lige før sengetid. Det er imidlertid tilrådeligt, at du supplerer med mere vand i løbet af dagen for at opnå den anbefalede mængde.
 • Hvis du er utilfreds med at vand ikke smager af noget, kan du drage fordel af det ved at tilberede vand med smag, men uden tilsat sukker. Du kan lave det med blandt andet frugt, urter eller te.
 • Hvis du nemt glemmer, at du skal drikke en vis mængde vand i løbet af dagen, kan du lave en slags tidsplan med kasser til hver dag og markere boksene, hver gang du drikker et glas vand.

Hvordan kan du vide om du har drukket vand nok?

Koldt-vand1

Den bedste måde at vide, om vi er dehydreret eller har tilstrækkeligt med vand i kroppen er gennem urinen. For dette er det vigtigt at se på, hvor ofte vi går på toilettet og hvilken farve, urinen har. Hvis din urin for eksempel er lys gul, betyder det, at du har tilstrækkeligt med vand i kroppen. På den anden side kan en mørk gul urin og en stærk lugt fortælle os at vi har brug for at drikke mere vand.

Hvis du bemærker tør hud og læber, du føler dig træt og har svært ved at fokusere på daglige aktiviteter, er det også tilrådeligt at øge dit vandforbrug, da dette er tydelige tegn på  dehydrering .

Drik vand i forhold til din vægt – dette er vores anbefaling.

Det kan interessere dig ...
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag

Når du drikker mere vand hjælper det med at fjerne toksiner og rense dine nyrer. Læs om alle de gode virkninger ved vand her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Edmonds, C. J., & Burford, D. (2009). Should children drink more water?. The effects of drinking water on cognition in children. Appetite. https://doi.org/10.1016/j.appet.2009.02.010
 • Liska D, Mah E, Brisbois T, Barrios PL, Baker LB, Spriet LL. Narrative Review of Hydration and Selected Health Outcomes in the General Population. Nutrients. 2019 Jan 1;11(1):70. doi: 10.3390/nu11010070. PMID: 30609670; PMCID: PMC6356561.
 • Meyer, F., Timmons, B. W., & Wilk, B. (2013). Water, Hydration and Sports Drink. In Nutrition and Enhanced Sports Performance: Muscle Building, Endurance, and Strength. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-396454-0.00038-2
 • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010 Aug;68(8):439-58. doi: 10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x. PMID: 20646222; PMCID: PMC2908954.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.