Dokumenterede egenskaber ved muskatnød

Muskatnød har ikke kun en god smag. Det er også godt for dit helbred.
Dokumenterede egenskaber ved muskatnød
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Muskatnød har smertelindrende, anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber. Opdag de andre videnskabeligt beviste egenskaber ved muskatnød her!

Muskatnød er et krydderi fra Indonesien, som har helende egnskaber. Man bruger ofte krydderiet i køkkenet, da det forbedrer smagen af mange retter. Selvom mange foretrækker det revet i maden, er der en del, der bruger det til te. I denne artikel fortæller vi om fordelene ved muskatnød.

Bland andet er dette krydderi rig på A-, B- og C-vitamin. Det indeholder også mineraler såsom magnesium, fosfor, jern og kalium. Det er ret nærende, også med de helbredsperspektiver, vi vil nævne senere.

De gode egenskaber ved muskatnød

Beskyttelse af leveren

Muskatnødden har egenskaber, der modvirker forhøjet kolesteroltal, forhøjet blodsukkerniveau, skader på hjertevævet og skader på leveren. Selvom de fleste forsøg, der påviser disse data, er foretaget på mus, så observerede eksperterne betydelig beskyttelse af leveren.

Takket være dens indhold af monoterpener, beskytter nødden også mod hjertesygdomme. Disse forbindelser har antikoagulante egenskaber, der forebygger problemer som blodpropper.

Kvinde tager sig til rødt område på maven

Selvom dokumentationen stadig er mangelfuld, mener eksperterne, at muskatnødden har egenskaber, der kan beskytte leveren.

Egenskaber ved muskatnød: Den kan lindre symptomer på urinsyregigt

Blandt de andre gode egenskaber ved muskatnød finder vi dens anti-inflammatoriske og smertelindrende virkning. Den kan bidrage mod hævelser i led, og lindre smerterne ved kronisk betændelse. Forskerne prøvede disse forsøg på mus, så man er nødt til at lave flere forsøg for at analysere denne virkning på mennesker.

Men den anti-inflammatoriske egenskaber virkning blev påvist.

Du kan bruge muskatnød til eksfoliering

I denne forstand kan du blande stødt muskatnød med honning, og få et effektivt middel mod forskellige hudproblemer. Du kan påføre det færdige resultat som en naturlig eksfoliant, der fjerner døde hudceller og olie.

Muskatnød kan være giftigt i store doser

Hvis man indtager dette krydderi i overdrevne mængder (fra 1 til 3 nødder), kan man risikere uheldige bivirkninger. Den kraftige olie, som den indeholder, som består af af afledninger af alkylbenzener, terpener og myristinsyre, kan give kvalme, hallucinationer, betændelse og chok. Derfor er det vigtig at indtage denne fødevare i små mængder.

I nogle tilfælde kan det give en afslappende virkning, der minder om den ved cannabis. Men en overdosis resulterer som regel i dehydrering, og en omfattende smertetilstandVirkningen kan vare i mere end 24 timer, og kan nogle gange overskride 36 timer.

Dertil tilføjes, at det ikke står klart, hvilke dele af nødden der er mest giftig. I denne forbindelse mener eksperterne, at myristinsyre kan oxideres i en mere vandopløselig amfetamin-metabolit.

Muskatnød skal ikke indtages i kæmpestore mængder

Indtaget i store mængder kan muskatnødden være skadelig for helbredet. Derfor skal du altid spise det i moderate mængder.

Muskatnød i forskellige former

På markedet kan du både finde hele nødder, stødt muskatnød og nødden som en æterisk olie. Sidstnævnte fremstilles ved at destillere den stødte nød, og bruges oftest i apoteker- og parfumebranchen.

Den indeholder også bestanddele, som er interessante for den oleokemiske industri, og bruges som smagsstof. Man kan derudover bruge muskatnødden til at lindre smerter i led og muskler, samt som en nødløsning til behandling af tandpine.

Du kan tilmed købe muskatnøddesmør, som har en brun, semi-fast substans. 75% af det er trimyristin, som kan blive til myristinsyre. Man bruger denne fedtsyre som en erstatning for kokossmør og som smøremiddel i industrien.

Du bør også læse: Salt kan erstattes med disse 8 krydderier

Konklusion om de forskellige egenskaber ved muskatnød

Muskatnød er et produkt med mange anvendelser i køkkenet. Men udover dens smagsmæssige egenskaber har den også visse sundhedsfremmende virkninger.

Selvom der kræves flere studier på mennesker for at fastslå dens egenskaber med sikkerhed, så kan muskatnød i moderate mængder bidrage til at lindre visse sygdomme og problemer. Men krydderiet er ikke en mirakelkur, og du bør bruge det i begrænsede mængder, så du ikke risikerer en overdosis.

Af denne grund anbefaler eksperterne ikke, at du overskrider den daglige dosis. Hvis du kommer til det, skal du hurtigst muligt søge læge, så du undgår yderligere problemer.

Det kan interessere dig ...
4 lækre krydderier, der også er sunde
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 lækre krydderier, der også er sunde

Her er 4 lækre krydderier, der også er sunde. På vores hjemmeside har vi talt mange gange om vigtigheden af ​​at eliminere toksiner fra kroppen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.