Energidrik til at styrke knoglerne

For at forhindre fremtidige knogleskader og træthed er det vigtigt at holde en afbalanceret kost og motion så meget som muligt, alt efter hvad lægen anbefaler.
Energidrik til at styrke knoglerne

Sidste ændring: 26 august, 2022

Antallet af mennesker med knoglelidelser er steget i de seneste år, og det hænger sammen med at have en stillesiddende livsstil, en dårlig kost og dårlige vaner som blandt andet rygning eller overdrevent alkoholforbrug. Lav denne energidrik til at styrke knoglerne.

Kvinder, der har nået overgangsalderen  har en højere risiko for at udvikle problemer relateret til skelettet, fordi deres kroppe producerer mindre østrogen, der hører til blandt de hormoner, der begrænser din evne til at optage kalk, et mineral, der er vigtigt til at opretholde tætheden i knoglerne.

I de fleste tilfælde er mennesker med knogleproblemer også sædvanligvis trætte, og det kan afholde dem fra at tage del i daglige aktiviteter.

Energidrik til at styrke knoglerne

Den bedste måde at forebygge knogleskader og træthed på er ved at få en sund livsstil, der omfatter masser af motion og opretholde en kost, der opfylder alle kroppens ernæringsmæssige behov.

For at understøtte disse gode vaner, skulle du også prøve denne naturlige energidrik, de hjælper med at styrke dine knogler og give dig den energi, du skal bruge til at komme igennem dagen.

Grøn saft til styrke knoglerne og energien i kroppen

Knoglevaev

Da god knoglesundhed afhænger af din indtagelse af passende næringsstoffer i din kost, er denne   juice pakket med de nødvendige stoffer til at få glæde af den.

Kombinationen af spinat og æble gør denne drik en glimrende kilde til A- og C-vitamin, calcium og andre vigtige antioxidanter, som kan forhindre konglesvind.

Hvis du føler ømhed og smerter i dine knogler og led, eller har andre relaterede problemer. Så anbefaler vi at du giver denne opskrift en chance. Alligevel er det en god ide at tale med din læge først, fordi problemer relateret til skelettet kan kræve særlig opmærksomhed for at forhindre udviklingen af mere alvorlige problemer.

Hvilke typer af næringsstoffer findes i denne naturlige energidrik?

Udsæt det ikke: begynde at drikke denne kraftfulde grønne saft regelmæssigt, for at drage fordel af de ernæringsmæssige fordele ved hver ingrediens.

Spinat

Spinatblade

Spinatblade består for det meste af vand, og det er en af de mest proteinholdige grøntsager, der findes.

Spinat har lavt indhold af fedt og kulhydrater og er samtidig rigt på fibre, A-, C-, E-, K- og B-vitaminer (B6, B2, B1) samt folinsyre (B9-vitamin).

Blandt de mange mineraler det indeholder er der calcium, jern, kalium, magnesium, mangan og fosfor. Det giver også antioxidanter som flavonoider og karotenoider.

Grapefrugt

Denne citrusfrugt udgøres af 90% vand, og i 100 grams findes der kun 32 kalorier, 7 gram kulhydrater, 0.6 gram protein, intet fedt og alligevel har den et højt indhold af C-vitamin, fibre, kalk magnesium og kalium.

Selleri

Seleri udgøres af næsten 95% vand, men det har stadig en masse næringsstoffer. Herunder B1- (thiamin), B2-, B6-, B9–fitamin (folsyre), betakaroten, E- og C-vitaminer, samt mineraler som kalk, zink, magnesium, jern, svovl, fosfor, mangan, kobber, aluminium og silicium.

Grønne æbler

Groenne aebler

Denne frugt er en fremragende kilde til plantenæringsstoffer. Herunder flavonoider og fenolsyre, samt A-, B- og C-vitaminer, pektin, protein, kalk, kulhydrater, natrium, magnesium og zink.

Ingefær

Ingefær indeholder essentielle aminosyrer, fibre, C-vitamin og mineraler som zink, aluminium, bor og mangan.

Det er også en væsentlig kilde til antioxidanter som quercetin og capsaicin, samt æteriske olier.

Hvordan tilbereder jeg denne energidrik til at styrke knoglerne?

Groen smoothie - styrke knoglerne

Opskriften her, som vi vil give dig er fremragende til at forbedre knoglernes sundhed og dit generelle helbred. Den skal ikke bruges som en erstatning for en medicinsk behandling, som er ordineret af din læge.

Ingredienser

 • 1 1/2 kop rå spinat (45 g)
 • 1/2 grapefrugt (skrællet)
 • 2 stilke selleri
 • 2 grønne æbler, skåret i ottere
 • 1 lille stykke ingefær, skrællet

Tilberedning

Heldigvis er denne juice nem at tilberede – alt hvad du behøver er sådan set at blande ingredienserne!

 • Vask alle ingredienser godt, og put dem i din blender. Blend det indtil det er jævnt i et par minutter. Hvis du foretrækker det, kan du tilsætte lidt vand for at gøre det lettere at blende.
 • Serveres ved stuetemperatur eller tilsæt nogle isterninger.
 • Du børdrikke dette straks for at drage fordel af dens gode egenskaber for din krop.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Christodoulides S., Dimidi E., Fragkos KC., Farmer AD., et al., Systematic review with meta analysis: effect of fibre supplementation on chronic idiopathic constipation in adults. Aliment Pharmacol Ther, 2016. 44 (2): 103-16.
 • Pullar JM., Carr AC., Vissers MCM., The roles of vitamin C in skin health. Nutrients, 2017.
 • Henriques BJ., Lucas TG., Gomes CM., Therapeutic approaches using riboflavin in mitochondrial energý metabolism disorders. Curr Drug Targets, 2016. 17 (13): 1527-34.
 • Zheng J., Zheng S., Feng Q., Zhang Q., Xiao X., Dietary capsaicin and its anti obesity potency: from mechanism to clinical implications. Biosci Rep, 2017.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.